אימוץ חיות מחמד

הקורונה הביאה איתה, לפחות לכלבים וחתולים, רווחה ואושר – יותר מהם אומצו, ולא רק זה, גם הבעלים שלהם נשארים איתם בבית כל הזמן! יש יותר טוב מזה? בכל רחבי העולם וגם בישראל מקלטים לבעלי חיים דיווחו כי הם התרוקנו מחיות כי כולן אומצו. בחלק מהמקומות נוצרו אפילו רשימות המתנה עבור כאלה שרוצים לאמץ. כתוצאה מכך נוצרה פריחה לענף נוסף – חנויות המוכרות אוכל וצעצועים לבעלי החיים.

עם זאת, חשוב לציין שלא מעט אנשים לא לקחו בחשבון שהתקופה הכלכלית עלולה להקשות עליהם לגדל עוד חיה בבית, ולכן יש גם מקרים בהם אנשים ביקשו אחרי כמה חודשים להחזיר את החיות לעמותות. אז למרות שיש יותר מאמצים ממחזירים - גם זה משהו לחשוב עליו.

 

חיות הבר פרחו מאושר

בפעם הבאה שאתם מתבאסים משנת 2020 תחשבו על התיאור הבא: לווייתנים פראיים שרים בחדווה וברוגע מול חופי אלסקה, אחרי שנים שבהם תיירים הפריעו להם מלעשות את זה.

בכל שנה מגיעים לחופי אלסקה יותר ממיליון תיירים, שצופים על הלוויתנים מתוך ספינות מפוארות. מהרגע שהתחילה הקורונה התיירות ירדה ל-0, מה שגרם לשמחה גדולה אצל הלווייתנים וגם אצל אלו שחוקרים אותם, שיכלו לנצל את השקט ולהקשיב לקולותיהם שנשמעים כמו שירה.

"זו הפעם הראשונה שיש לנו את היכולת הטכנולוגית להקשיב ללווייתנים אלה בצורה משמעותית ובלי התערבות אנושית", אומרים החוקרים.

ולא רק לווייתנים נהנו מהקורונה. ביפן הצבאים החלו להרחיב את פעילותם ונכנסו לתוך הערים, תרנגולי הודו החלו לטייל בערים מסוימות בקליפורניה, תנים השתלטו על תל אביב, חזירי בר על חיפה, ועזים רצו חופשי באיסטנבול - ואין משהו שמשמח אותנו יותר מלראות בעלי חיים לוקחים בחזרה את מה שבני האדם לקחו מהם.

 

 

להתחתן בקטן

אז נכון שחתונות זה דבר מעיק? אפילו מעיק מאוד? אז אחד הדברים הטובים שהקורונה הביאה אלו החתונות הקטנות.

אנחנו מצטערים, אנחנו יודעים שיש המון זוגות מאוכזבים בקהל, אבל האמת היא שעם השנים האירוע הזה יצא מפרופורציה. ויש משהו נחמד בעובדה שזוג מתחתן באמת רק בשביל האהבה, ולא כדי להיות מרכז תשומת הלב מבין 600 אורחים. אנחנו בעד שחתונה תעסוק במה שחשוב – זוגיות.

 

הטבע פורח

העולם כבר מזמן רומז לנו שמשהו לא בסדר. מזג האוויר משוגע, ההוריקנים מגיעים למקומות שלא היו בהם הוריקנים מעולם, יש גלי חום, סופות ועוד. ובכל זאת, בני האדם סירבו להקשיב.

אז העולם מצא אסטרטגיה מנצחת: אם לא ניתן לסמוך על האנושות שתהיה אחראית, אולי בני אדם צריכים פשוט ללכת לחדריהם ולהישאר שם לתקופה.

הטיסות הופסקו, הפסולת התעשייתית פחתה והטבע פרח. האוויר נעשה נקי יותר, המים התנקו מהפסולת המזהמת אותם, זיהום הרעש והאור ירדו. אז כן, קצת הערכה ל-2020.  

 

עבודה מהבית

אז נכון, לפגוש אנשים זה חשוב, אבל לעבוד בטרנינג ולא להיתקע בפקקים זה גם חשוב. והנה נחסכה לנו לפחות שעה וחצי ביום שיכולה לשמש לדברים חשובים יותר (נטפליקס).

מתברר שכמעט את כל מה שאנחנו יכולים לעשות בחוץ, אנחנו יכולים לעשות טוב יותר בבית. למעשה, מעסיקים ראו יתרונות בלתי צפויים בסידורי עבודה מהבית, כולל השתתפות גבוהה יותר בפגישות ושיפור הקשב הניהולי. וכן, גם פחות זמן בכבישים משמעותו פחות זיהום אוויר. שלא לדבר על האקסטרה זמן איכות שנשאר לבלות עם המשפחה והחברים.

 

אנחנו קוראים יותר ספרים

מתברר שיש כמות שעות, שאחרי שעוברים אותה צריך משהו אחר, קצת שונה, מסדרות. פה נכנסים הספרים. למי שלא מכיר, ספרים הם כמו אינטרנט רק מודפסים על נייר, ממוספרים בדרך כלל, ואין צורך לגלול או ללחוץ בהם על כלום.

בסקר שנערך על 1,000 תושבים בריטיים נמצא כי זמן הקריאה שלהם בספרים כמעט הוכפל, כאשר 41% דיווחו שקראו יותר ורק 10% פחות. בממוצע, הקריאה השבועית שלהם התרחבה מ-3 שעות וחצי בשבוע לכשש. יותר ממחצית מהנשאלים דיווחו שקראו יותר מכיוון שהיה להם יותר זמן פנוי, כאשר 35% ציינו את הקריאה בספרים כ"בריחה מהקורונה". גם אצל בני הנוער דווח על עלייה בקריאת ספרים. קצת מגיפה ואנחנו נעשים תרבותיים.

 

 

 

למדנו להעריך את המדע ואת הרפואה

החיסון הכי המהיר שפותח עד כה למחלה לקח יותר מארבע שנים של מחקר. אבל ב-2020, גם אם זה נראה לנו שזה לוקח נצח, נוצרת היסטוריה רפואית: חיסון למחלה במהירות של פחות ממחצית הזמן הזה.

אפידמיולוגיה היא תהליך קפדני שמצריך לא רק פיתוח תרופות אלא מחקרים מבוקרים של מטופלים. בהתחשב בכך, מדהים כמה אנחנו קרובים לחיסון. מספר חברות תרופות נמצאות בשלב השלישי - הכולל בדיקות בקנה מידה גדול בהשוואה לפלצבו - של המחקרים הקליניים שלהן, והן ייצרו את החיסונים במידה ויקבלו אישור. חברות ברחבי העולם רכשו ציוד והשקיעו בתשתית כדי לייצר, לבדוק ולשלוח את מיליארדי המינונים הדרושים כדי להחזיר את כדור הארץ לשפיות. אנחנו מצדיעים לכם.