הצגתו של "תא התאבדות" שנוי במחלוקת הציתה מחדש את הדיון לגבי המתת חסד באירופה – ספציפית את השאלה האם מדובר בסוגיה רפואית או זכות אנושית בסיסית. המכונה, אשר נקראת Sarco (מתוך המונח 'סרקופג'), נחשפה לאחרונה ביריד בתי לוויות שהתקיים באמסטרדם. היא מגיעה בשני חלקים: בסיס רב פעמי וקפסולה אשר משמשת בתור תא ההתאבדות. את שני החלקים ניתן להדפיס במדפסת תלת-מימד, כך שניתן באופן עקרוני להרכיב את המכונה בכל מקום.

על פי הדיווח של אתר האינטרנט The Sun, אנשים שמעוניינים להשתמש ב-Sarco יצטרכו לעבור מבדק פסיכולוגי באינטרנט לא פחות מ-24 שעות לפני השימוש. מטרת המבדק היא לוודא שהאדם שרוצה לשים קץ לחייו אינו לוקה בנפשו. אחרי המבדק, המתאבד יקבל קוד אישי שלמעשה יפעיל את מנגנון ההתאבדות. לאחר שהמנגנון יופעל, תהיה לאדם אופציות שונות של מראה אחרון לפני המוות (נכון לעכשיו, האופציות הן נוף מהרי האלפים או חוף הים). בסופו של דבר, הקפסולה תתמלא בגז רעיל שתהרוג את האדם שנמצא בפנים. לאחר מכן, הקפסולה גם יכולה לשמש בתור ארון קבורה.

החשיפה של Sacro בהולנד הציתה דיון סוער בקרב הפוליטיקאים במדינה ופעילים מקומיים למניעת התאבדות. דובר של 'מוקד 113' (המוקד למניעת התאבדות בהולנד) התייחס להשקת המכונה בהודעה לסוכנות ידיעות מקומית ואמר: "המכונה הזאת היא הדבר האחרון שאנחנו צריכים". קיס אן דר סטאי, חבר פרלמנט הולנדי, הביע את מורת רוחו כלפי Sacro. "זה מזעזע", הוא אמר, "התאבדות היא לא תחום שיש לשווק ולסייע למישהו לשים קץ לחייו זאת עברה פלילית בהולנד".

ד"ר פיליפ ניטשה, פעיל אוסטרלי להמתות חסד והממציא של המכונה, מסייע לאנשים לשים קץ לחייהם מאז אמצע שנות ה-90. בשנת 1997, הוא הקים קרן מיוחדת שמטרתה לקדם את האג'נדה שלו לפיה המתת חסד היא זכות אנושית בסיסית.

ד"ר ניטשה התייחס לנושא בעבר ואמר: "מוות הוא לא תמיד תהליך רפואי. ההחלטה תלויה לפעמים ברצון של בן אדם. מטרתה של הקרן היא לוודא שרצונותיהם של אנשים שרוצים לשים קץ לחייהם מכובדים על ידי בני משפחותיהם וחברים. כמו כן, אנו חותרים לספק להם את כל המידע בנושא".