תושבי פיונגיאנג מצאו סיבה חדשה לחשוש לשלומם, לאחר שהרשויות פתחו במבצע פינוי דירות ממרכז העיר. סוכנות הידיעות RFA מדווחת על יותר ויותר מקרים בהם הרשויות מפנות ממרכז הבירה תושבים שאין להם אישור שהייה במקום.

בצפון קוריאה, כמו במקומות אחרים בעולם, איכות החיים בבירה טובה יותר ממקומות אחרים במדינה. לתושבים יש גישה למקומות עבודה עם הכנסה גבוהה יותר, חינוך טוב יותר, שירותי רפואה איכותיים יותר וגם גישה למזון טוב יותר. למרות זאת, הזכות לגור בבירה שמורה רק לאנשי המעמד הגבוה במדינה הטוטליטרית ומתוכם, רק הנאמנים ביותר למשטר גרים באישור המפלגה במרכז העיר – שמוגדר בתור האזור המיוחס ביותר.

מקורות שונים סיפרו ל-RFA כי מחירי הדירות במרכז פיונגיאנג גבוהים פי 10 מאלו בפאתי העיר, שמונה יותר מ-3 מיליון תושבים. כמו כן, הרווחה של תושבי המרכז טובה יותר משאר התושבים. לצורך העניין, כל תושבי פיונגיאנג מקבלים מדי חודש קצבת מזון בסיסית, אבל התושבים המיוחסים מהמרכז מקבלים קצבה משופרת – עם מוצרים יוקרתיים כמו סוכר, שמן וביצים. כעת, מתברר שהרשויות החלו לפנות תושבים מפאתי הבירה שמצאו דרכים כאלו ואחרות להתגורר במרכז בניגוד להנחיות.

כל תושבי הבירה שווים – אך יש תושבים ששווים יותר

תושבת אחת סיפרה שנפתח לאחרונה מבצע מיוחד לפינוי תושבים ששוהים במרכז פיונגיאנג ללא אישורים. היא הבהירה כי לאותם תושבים יש אמנם אישורי שהייה בבירה, אך הם עדיין תושבים פחותים יותר ביחס לאלו מהמרכז.

"תושבים שגרים במרכז הבירה בלי האישורים הרלוונטיים חייבים לחזור לאזור ממנו הגיעו", סיפרה אחת מתושבות העיר. "זה כמו שאנשים שמתגוררים בכפרים נידחים לא יכולים לעבור לפיונגיאנג, כך תושבי השיכונים בפאתי העיר לא יכולים לעבור למרכז – אלו הכללים".

תושבת אחרת התייחסה לנושא בעילום שם וטענה כי הכירה גבר שקנה בניגוד לחוק דירה במרכז העיר ונתפס על ידי הרשויות. "כשתפסו אותו, הם החרימו לו את הדירה וכפו עליו לחזור לשכונה ממנה הגיע", אמרה. "היחידים שמקבלים אישור לקנות דירה במרכז העיר הם תושבים שמעבירים למפלגה 'תשלום נאמנות' על סך 10,000 דולר ומעלה".

תושב אחר התייחס גם הוא לתופעה ואמר שההבדלה בין תושבי הבירה קיימת עוד מתקופת כהונתו של קים איל-סונג – סבו של קים ג'ונג-און. "תושבים שיכולים להרשות לעצמם להעביר 'תשלומי נאמנות' ולגור במרכז עושים את זה", הסביר. "למרות זאת, אחרים מצאו דרכים לעקוף את ההנחיה הזו. יש כאלו שמשלמים לשוטרים ופקידים שוחד בשווי כמה אלפי דולרים ועוברים לגור במרכז העיר". כעת, הרשויות החליטו לעשות סדר בתופעה, מה שמעורר זעם בקרב התושבים.

"הרשויות החלו לפנות ממרכז העיר את אלו שגרים שם בניגוד לחוק כי שילמו שוחד", הוסיף התושב שהסכים לדבר בעילום שם. "הרבה אנשים עכשיו כועסים מאוד ומתלוננים שכל מה שמעניין את הממשל זה לאכוף את ההפרדה בין בני המעמד העליון ושאר האזרחים".

לכתבות נוספות על צפון קוריאה, לחצו על הקישור הבא