בהתחלה הלהיבו אותנו על מים שכל אחד יכול לסנן בבית; אחר כך הגיעו המים המינרלים ובהמשך הכרנו גם את מי המעיינות הטבעיים והמכשירים המשוכללים שנועדו להחזיר למים שלנו את הטעם המקורי, ועדיין יש אנשים בכל העולם שמחפשים את הדבר הבא בכל מה שנוגע למים.

אין תמונה
מוסיפים את המינרלים

אחרי כל המוצרים והמחקרים אפשר היה לדמיין שאנחנו כבר שותים את המים הטובים ביותר לגופנו אבל בית קפה חדש בניו יורק מציע את המים הייחודיים שלטענת הבעלים חוזרים לצורתם הבסיסית ביותר - וזה כל מה שתוכלו לשתות שם.

למקום החדש קוראים "מולקולה" ולטענתם הם לוקחים מי ברז רגילים ומעבירים אותם טירונות של מארינס בעזרת מכונה שעולה 25,000 דולרים. המכונה מסננת את המים בשבעה תהליכי טיהור הכוללים מגנטים, קרינה אולטרה-סגולה, אוסמוזיס הפוך וסינון פחמן. כך, לטענת הבעלים, הם "משפשפים את המים" לרמה המולקולרית ונפטרים מהרעלים.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

התענוג הטהור הזה יעלה לכם שני דולרים וחצי לבקבוק זכוכית של חצי ליטר (בערך עשרה שקלים), ותמורת דולר נוסף תוכלו לקבל מים עם תוספת ויטמינים ומינרלים. עם זאת, מי שמביא בקבוק מהבית יכול למלא אותו בתעריף מוזל של דולר אחד לליטר וחצי ללא התוספות.

"למים יש טעם טהור; הם קלים, אווריריים ומתוקים", אומר אדם רוף אחד מהבעלים, שלמד על חשיבות מים נקיים כשהתאושש משתי תאונות דרכים בהן הוא נפגע בעמוד השדרה וברגלו השמאלית. "זה יותר אינטואיציה מעניין הניקיון", הוא מסביר. "לא רציתי שרעלים יפגעו בתהליך ההבראה שלי".

לדברי בכירים בעיריית ניו יורק אין כלל צורך בטיהור אובססיבי שכזה משום שמי הברז בתפוח הגדול הם מהנקיים בעולם ו עוברים כחצי מיליון בדיקות מדי שנה. רוף לעומת זאת טוען כי "דוחות אחרונים מראים שבמים של העיר יש כלורופיכרין, טריולמוטן, דלפון ואיזופורון - כולם רעילים מאוד. שלא לדבר על כלור ופלואור שידוע שקיימים כבר המון זמן".

החשבון יתייקר (צילום: Dzmitry Held, Shutterstock)
זה מה שיהרוג אתכם?! | צילום: Dzmitry Held, Shutterstock

אבל מעבר לניקיון יש גם עסק לנהל, ואחרי הגימיק רוף חייב להישאר עם מוצר טוב ביד. במבחן טעימה עיוור שערך למים סטיבן קוזו, מבקר האוכל של הניו יורק פוסט, הוא החליט שהמים של מולקולה הכי פחות טעימים מכל מה שהוגש לו.

את שלושת סוגי המים המינרלים שטעם בלי שידע הוא הגדיר כמרעננים אך המים של מולקולה הותירו בו תחושה של חמיצות וחריפות, כפי שחשים כששותים יין צעיר מדי. דווקא במי הברז חש קוזו במינרלים ולדבריו, "כל הטיהור הזה השאיר תחושה לא טבעית". בדיוק ההפך ממה שקיוו לו.

בנוסף ליתרונות הבריאים לכאורה של שתיית מים מסוננים, היתרון הגדול בבית הקפה הוא שהוא מעודד שימוש בבקבוקים רב-פעמיים, וגם אם המקום ייסגר בלחש ורוף ייאלץ להימלט מרשויות המס – זה עדיין צעד חיובי לכיוון הנכון. גם בארץ תוכלו למצוא מים מטוהרים בצורה דומה (חפשו "מים שמחים" בגוגל) אבל רוף מקווה שההמונים יבואו לשבת ויהנו מאווירת הטיהור ולא רק מהמים עצמם. אחרי הכול – זה המוצר היחיד שהוא מחזיק.

(מקור 1, מקור 2, מקור 3