זוועה במזרח הרחוק, אחרי שקרקפת של אישה נתלשה במפעל לטווית חוטים. אישה אלמונית, בת 64, מיפן נפגעה במקום העבודה שלה אחרי ששערה נתפס במכונה שמסובבת את סיבי הכותנה שמייצרים את החוטים – וקרעה את הקרקפת שלה היישר מראשה.

התמונות שמתעדות את תוצאות התאונה המחרידה הזו פורסמו לראשונה בכתב העת British Medical Journal. ניתן לראות כיצד האישה איבדה גם את מצחה, גבותיה וגם חלק את מאוזניה. אף על פי כן, הקרקפת שלה נשארה שלמה – באופן מטריד ביותר.

 

קרקפת נתלשה (צילום: יחסי ציבור)
קרקפת נתלשה בשלמותה | צילום: יחסי ציבור

היא הובהלה היישר לבית החולים, שם צוות הרופאים הצליח לתפור את הקרקפת שלה בחזרה לראשה תוך מספר שעות. בדיקות נוירולוגיות שהתבצעו במקום הראו כי שרירי הפנים שלה עדיין שלמים וכי קצוות העצבים שלה באזור הפגיעה עדיין מגיבים.

צוות הרופאים ציין כי פגיעה מן הסוג הזה יכולה להיות קשה לטיפול, בהתחשב בכמות כלי הדם ועצבים שנמצאים באזור הראש. למרות זאת, הם הצליחו לחבר מחדש את ארבעת כלי הדם העיקריים באזור ולהחזיר את העור לתפקוד תקין.

למרות זאת, הם לא היו מסוגלים לחבר מחדש את העצבים באזור ולכן אין לה תחושה בקרקפת, כמו גם שיתוק חושי בצד השמאלי של פניה. לאחר הניתוח, הרופאים גילו שכלי הדם בצד שמאל של פניה אינם מתפקדים כראוי והמטופלת מסתמכת רק על דם שמגיעה מצד ימין של הראש. שבועיים לאחר מכן, הצוות הרפואי הבחין גם כי חלק קטן מן העור בצדה השמאלי התחיל למות כתוצאה ממחסור באספקת הדם לאזור. על כן, מנתחים פלסטיים היו צריכים להשתמש בשתל עור כדי לרפא את החלק הבעייתי בפניה.

 

קרקפת נתלשה (צילום: יחסי ציבור)
נצפתה צמיחה איטית בצידו השמאלי של הראש | צילום: יחסי ציבור

כתוצאה מחוסר זרימת הדם, השיער בצדה השמאלי צומח היום לאט יותר. אף על פי כן, כשנה לאחר הניתוח, המטופלת מדווחת כי היא "מרוצה מאוד" מהתוצאה הסופית – שכן שערה צמח בחזרה בצורה אחידה. בדו"ח ביה"ח נכתב: "הפצע החלים היטב, וצמיחת שיער נצפתה בבירור. החל מחודשיים לאחר הניתוח הראשון, נראתה החלמה משמעותית".

קרקפת נתלשה (צילום: יחסי ציבור)
קרקפת נתלשה | צילום: יחסי ציבור

פציעות מן הסוג הזה הן נדירות מאוד ביפן, כך משתמע מן הדו"ח של ביה"ח. למעשה, זהו המקרה שני המתועד בכל ההיסטוריה של יפן שבו קרקפת של אדם נתלשה מראשו. בדו"ח נכתב: "פציעה מן הסוג הזה היא תופעה נדירה, המתרחשת בעיקר בתאונות תעשייתיות. אופן הטיפול האופטימלי במקרה שכזה הוא השתלת הקרקפת מחדש באופן מיקרו-כירורגי".

(מקור)