תושבי פלורידה מוכרים היטב באופיים היוצא דופן, אבל מסתמן שהפעם הם ממש שברו את כל השיאים. לאחרונה, צצה לה תופעה ביזארית במדינה, הכוללת מכירה של בשר איגואנות ברשתות החברתיות על ידי התושבים.
התופעה החלה בשבוע האחרון בעקבות ירידה חדה בטמפרטורות, אשר עומדות כיום על כ-16 מעלות בממוצע. הלטאות אמנם לא קופאות בקור הזה, אך הן נוטות להיות אפתיות למדי באזורי המחייה שלהן על עצים גבוהים. כתוצאה מכך, הרשויות המקומיות שיגרו אזהרות לציבור מפני איגואנות שנופלות מן השמיים – אך במקום להיבהל, רבים מהתושבים דווקא מנצלים את המצב בשביל לתפוס את הלטאות ולהכין מהן ארוחות.
You know it’s cold when Facebook Marketplace got garrobo meat for sale #BecauseMiami #ChickenOfTheTrees pic.twitter.com/4SOECovESa
— Billy Corben (@BillyCorben) January 22, 2020
לכם זה אולי נשמע מוזר, אבל בשר של איגואנות, אשר מוכר ברחבי פלורידה גם בתור "עוף העצים", הוא מעדן מוכר ברחבי דרום ומרכז אמריקה. פרופסור פרנק מזוטי, מומחה למדעי החיים, מספר כי לבשר של הלטאות יש טעם מצוין והוא מקור מעולה לחלבונים. מהבחינה הזו, הוא הוסיף כי "יש סיבה טובה למה החיות הללו בסכנת הכחדה במדינות המוצא שלהן".
מאז הירידה החדה בטמפרטורות, החלו לצוץ אינספור הודעות ברחבי ה-Market Place בפייסבוק אשר מציעות בשר איגואנות למכירה – שחלקן מגיעות למשקלים של כמעט 10 ק"ג. בשר איגואנות בפלורידה בדרך כלל נמכר במעדניות במחירים של כ-30 דולר לק"ג, אך כעת המחיר הזה צנח באופן משמעותי בגלל גל הקור.
אחד המשתמשים בפייסבוק פרסם הודעה שבה הוא מציע איגואנה שלמה שעורה נפשט בדולר אחד בלבד. משתמשים אחרים מציעים את הלטאה בשלמותה עבור בשלנים מתקדמים יותר – אך מומחים מזהירים את הגולשים שלא להתפתות למחיר האטרקטיבי.
גורמים בשירותי התברואה המקומיים מזהירים כי נתחים מפוקפקים עשויים להיות קטלניים ומציעים לתושבים קנות את בשר האיגואנות שלהם מקצבים מהימנים. בנוסף, הם מדגישים שרצוי לבשל את הבשר בטמפרטורה של 165 מעלות לפחות על מנת להשמיד חיידקים שעשויים להסתתר בבשר – כמו סלמונלה.