יש דברים שאולי עדיף שלא לגלות לעולם, ואם תשאלו את ואלרי ספרויל, בת 60 מאוהיו (ארה"ב), היא תוכל לתת לכם דוגמה לדבר שכזה. לאחר פטירתו של בעלה, פרסי, הלכה ואלרי לעשות בדיקת DNA. תוצאות הבדיקות, למרבה הזעזוע, גילו שהאיש לו נישאה הוא לא אחר מאביה הביולוגי. ספרויל, אמא לשלושה וסבתא לשמונה, מספרת את סיפורה המשונה במטרה למצוא את אחיה האבודים.

כל העיר ידעה חוץ ממנה

למעשה, כל ההיסטוריה של ספרויל נשמעת הזויה לחלוטין. מי שגידל אותה היו סבה וסבתה, היות ואמא שלה, כריסטין, הייתה "אישה עובדת". ואלרי הייתה שבורה כשגילתה שהאישה שבאה לבקר בבית משפחתה מפעם לפעם היא לא קרובת משפחה רחוקה, אלא אמא שלה. לצערה הרב, הסבים שלה חלקו עמה את הסוד הזה רק אחרי מותה של כריסטין בשנת 1984.

ואלרי ספרויל (צילום: ohio.com)
מחייכת אל החיים למרות הכל. ואלרי ספרויל | צילום: ohio.com

את אביה מעולם לא פגשה, ולא סופר לה עליו דבר. לאחר שנים, פגשה ואלרי את פרסי - נהג משאית ממיסיסיפי, ונישאה לו. כשנפטר בשנת 1998 עקב מחלה, חגגה חרושת של שמועות על בני הזוג - והאלמנה הטרייה, ששמעה אותן, הייתה נחושה לבדוק את העניין לעומק.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

ואלרי ניגשה לבדיקת DNA שנעשתה באמצעות כמה קווצות שיער שנותרו על אחת המברשות בבית. הראיות היו חד משמעיות – פרסי, בעלה, הוא גם אביה. ספרויל לא יודעת בן הזוג והאב ידע בעצמו את העובדה המזעזעת, אבל יש לה חשד עמוק שהתשובה לשאלה הזו חיובית, ושבעלה שמר לעצמו את סודו מכל משמר במשך כל תקופת חייהם המשותפים.

מחפשת את אחיה האבודים

מאז הגילוי המחריד נפגשת ואלרי עם פסיכולוג, במטרה להתמודד עם ההשלכות של התגלית על חייה. אפשר להבין אותה. אחת מהמטרות העומדות לפניה כעת, מלבד לספר את סיפורה לעולם – הוא למצוא את אחיה הנותרים.
"זו אולי המטרה הכי חשובה בחיים שלי היום. אני חייבת לפגוש אותם ולהגיד להם כמה אמא שלהם אהבה אותם, לא משנה מה", מספרת ואלרי, "יחד עם זה, אנחנו צריכים להודות לה ולאלוהים שהחליטה למסור אותנו, כדי שיהיו לנו חיים יפים". איכשהו, הגברת לוקחת את כל הסיפור בהומור: "חצי מעיר הולדתי ידעה על הסיפור הזה לפניי", אמרה. היא מאמינה שאת עומק הפגיעה מהחוויה תצליח לכסות רק אם תחשוף את האמת לעולם ותצליח לשמש דוגמא. "אני רוצה להראות לעולם שלמרות שלפעמים החיים מזמנים לנו אסונות והעולם מלא ברוע – עדיין אפשר לאהוב".

(מקור 1 , מקור 2)