אין תמונה
עיר דנדשה ומבריקה, בעלת רחובות מצוחצחים נטולי נפש חיה

העיר אורדוס הממוקמת במונגוליה התיכונה - אזור אוטונומי מונגולי בצפון סין - תוכננה להיות עיר תעשייתית ומתקדמת, אבל מתברר שאפילו לכוחה של הממשלה הסינית יש גבול.
רובע קנגבאשי החדש בעיר אמור היה להיות ביתם של מיליון בני אדם, אך האזור מרובה גורדי השחקים עומד עדיין ריק - חמש שנים לאחר שבנייתו הסתיימה, ונראה יותר כמו סט צילומים של סרט אפוקליפסה הוליוודי.

אחת השאלות הגדולות בכלכלה העולמית היא האם שוק הנדל"ן בסין הוא רק בועה, ואנליסטים, משקיעים, מנהלי קרנות גידור ושאר מרעין בישין חמדנים ירוויחו או יפסידו הרבה מאוד כסף ברגע שיקבלו תשובה חד משמעית בסוגייה. ובאמת, הלחץ שלהם מוצדק: קריסה כלכלית בסין משמעותה התרסקות כלכלית גלובלית. אבל אם נשים בצד רגע את תאוות הבצע, הרי שמדובר באחד מהמחזות המעניינים כרגע בעולם. הרובע הזה לא מתקרב למה שאנחנו מכירים פה בארץ, ולמעשה מדובר בעיר לכל דבר.

אין תמונה
בנין משרדים ללא משרדים. אף אחד לא עובד פה

אין תמונה
הסינים קוראים לזה רובע, אנחנו נקרא לזה ברשותם עיר

עיר דנדשה ומבריקה, בעלת רחובות מצוחצחים נטולי נפש חיה, שרק מחכה למאות אלפי הסינים שיבואו ויקרעו את הניילונים מעל בנייני המשרדים והמגורים, הספסלים, הפסלים, הפארקים, אזורי התעשייה, מבני הציבור, מגרשי הספורט החדישים ועוד.

השאלה המרכזית בסיפור הזה היא איך מגיעים למצב שעיר גדולה כל כך נבנית מבלי שיש מי שיאכלס אותה, או יותר נכון, איך עיר ענקית כל כך עומדת נטושה במשך חמש שנים מבלי שאף אחד עבר לגור בה? לגבי השאלה הראשונה התשובה פשוטה: יש המון השקעות נדל"ן בסין, וקבלנים סינים פשוט בונים איפה שהם יכולים.
אבל המשבר הכלכלי הגלובלי של 2008 הוכיח שסין אינה מנותקת מהעולם, וההשקעות פסקו בשלב מסוים. זו הסיבה שאזורים שלמים בערים גדולות כמו בייג'ינג נותרו שוממים, וכך קרה שעיר שלמה נותרה עומדת ריקה על תילה.

אין תמונה
אפילו בנו פסלים. כיכר באורדוס הנטושה

אין תמונה
לא, זו אינה צ'רנוביל

* הכותב הוא עורך הבלוג היקס, שמביא לכם בכל יום את הסיפורים הכי מטורפים ומרתקים בעולם

>> זהירות, לא ליפול לתוך המדרכה: נחשף הציור התלת ממדי הגדול בעולם