בכיר לשעבר בחיל האוויר המלכותי בבריטניה פרסם לאחרונה את אחת התמונות המקוריות מ"תקרית קלבין" – שהוגדרה בעבר בתור התיעוד הברור ביותר של עב"ם שצולם אי פעם. קרייג לינדסי, דובר חיל האוויר לשעבר, פרסם את התמונה בעקבות פנייה של העיתונאי הבריטי דיוויד קלארק, שחקר את התקרית במשך יותר מעשור.

"תקרית קלבין" ארעה ביום שבת, ה-4 באוגוסט 1990, באזור העיירה פיטלוכרי – חלקו הצפוני של מרכז סקוטלנד. לטענת לינדסי, שני שפים שעבדו במלון מקומי יצאו לטיול בגבעות קלבין, כשלפתע הבחינו בעצם בלתי מזוהה מרחף בשמיים. כמה דקות לאחר מכן, מטוס קרב בריטי מסוג "הרייר" (Harrier) הגיע למקום, ולאחר שחלף על פני העצם המעופף החל לחוג סביבו. בשלב הזה אחד השפים שלף את המצלמה שלו וצילם 6 תמונות של העב"ם והמטוס.

במהלך התחקיר של העיתונאי הוותיק התברר שלינדסי הוא האדם היחיד שמחזיק בעותק מקורי של התמונה. בשיחה עם הדובר לשעבר, הוא ציין שהתמונות הגיעו לחיל האוויר המלכותי דרך הדיילי רקורד, חברת חדשות מקומית, שביקשו תגובה לגבי התקרית. בכירים בחיל האוויר אז מסרו את התיעוד למשרד הביטחון הבריטי, שדרשו מהדיילי רקורד את תשליל התמונות. לטענת לינדסי, חברת החדשות נענו לדרישת משרד הביטחון, מסרו את התשליל וזו הייתה למעשה הפעם האחרונה שמישהו ראה אותו. למרות זאת, הוא שמר את אחת התמונות המקוריות שהופקו ממנו.

קלארק טוען שתיעוד התקרית היה אמור להתפרסם כבר מזמן, אך היא נשכחה לחלוטין ואף אחד לא ידע מה קרה לתמונות או התשליל. הוא תחקר את האירוע במשך 13 שנים, עד שהגיע ללינדסי שהחזיק אצלו את התמונה מאז הקיץ של 1990. באשר לזהות השפים שצילמו את התמונה? הוא אומר שרק משרד הביטחון יודע את המידע הזה והוא ככל הנראה לא יפרסם אותו לפני שנת 2072.

"למרבה הפלא, צמד החברים שצילמו את התמונה מעולם לא חשפו את זהותם", סיפר קלארק לאתר Newsweek. "תשליל התמונות מעולם לא נראה שוב אחרי שהגיע ללונדון. בדיקה שלי העלתה שמשרד הביטחון שלח אותו בחזרה לדיילי רקורד, או לפחות ככה הם טוענים. עורכי חברת החדשות מעולם לא קיבלו את התשליל בחזרה ואין להם מושג מה עשו איתו. יש פה עדיין הרבה שאלות ללא תשובות".

קלארק לקח מאז את התמונה לאנדרו רובינסון, מומחה צילום ומרצה באוניברסיטת "האלאם" (Hallam) בשפילד, שבחן אותה בעצמו ולא מצא שום זכר לעריכה או מניפולציה. "הממצאים שלי מוכיחים שהתמונה אכן אותנטית", ציין רובינסון בדו"ח שלו. "לא נמצא שום זכר לעריכה או אפקט מסוים שיגרום לאובייקט להופיע על התמונה אחרי הפיתוח שלה". מאז, גם לינדסי וגם קלארק אמרו שהם חושבים שהתמונה אמיתית לגמרי – אם כי לא בטוח שמדובר באמת בכלי טייס מעולם אחר.

התעלומה עדיין לא נפתרה

"לצערי, אני לא חושב שמדובר בצלחת מעופפת או כלי טיס מגלקסיה אחרת", אמר קלארק בריאיון לאתר הדיילי מייל. "אני חושב שהעצם הזה הוא מעשה יד אדם ועשוי להיות כלי סודי כלשהו". העיתונאי הוותיק ציין בעבר שייתכן שמדובר ב"אורורה" (Aurora) – כלי טיס שפותח, לכאורה, על ידי האמריקאים בשנות ה-80 לצורך משימות תצפית. למרות זאת, מעולם לא נמצאו שום ראיות לכלי הטיס ורוב הספקולציות לגביו הן בגדר תאוריות קונספירציה.

"אף על פי שמעולם לא התגלו ראיות ברורות לכך שאי פעם פיתחו, בנו או הטיסו את כלי הטיס הזה, נרשמו מספר תצפיות בלתי מוסברות של עצמים בלתי מזוהים בשמי ארה"ב ובריטניה", הוסיף קלארק. "התצפיות הללו רק הוסיפו ספקולציות לגבי ה'אורורה', כולל התצפית באזור קלבין".

בין אם מדובר בכלי טיס מעולם אחר או מטוס סודי, קלארק משוכנע שמישהו במשרד הביטחון הבריטי או בצבא יודע את האמת לגבי התמונה. בינתיים, הוא ממשיך לחפש אחר צמד השפים שצילמו אותה. "כל המטרה שלי בפרסום התמונות היא ששניהם יחשפו את עצמם, או שמישהו שמכיר אותם יעשה זאת", סיפר. "רק ככה נוכל לפתור את התעלומה".