איברהים פאדל היגר לניו-יורק ממצרים בשנות השבעים של המאה הקודמת כדי ללמוד כימיה באוניברסיטה והוא כנראה סוחר התכשיטים היחיד בעיר שעל קיר משרדו תלויה הטבלה המחזורית. את בית העסק שלו הוא פתח לפני 11 שנה, והוא נחשב לסוחר מוכר ובעל שם טוב ואמין. ועכשיו הוא גם ידוע בתור אחד הסוחרים עם הכי פחות מזל בתחום.

מטילי זהב מזוייפים (צילום: myfoxny.com)
צילום: myfoxny.com

רבים בתעשיית הזהב העולמית הופתעו לשמוע שגם פאדל נפל לתרמית זהב אחרי שרכש מטילים במשקל עשר אונקיות תמורת מטילים קטנים יותר. הסוחר הקשיב לעצה של קולגה והחליט לקדוח חור כדי לבדוק את תוכנם של המלבנים היקרים והופתע לגלות שממש לא צריך מקדחה.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

למרבה האכזבה של פאדל, מטילי הזהב שרכש בשווי של יותר מ-400,000 שקלים היו מלאים בטונגסטן - מתכת אפורה המשמשת לייצור כלי נשק, ציוד קידוח ולעתים גם תכשיטים. צפיפות הזהב והטונגסטן כמעט זהה, כך שקשה מאוד להבדיל ביניהם אם מתבססים על המשקל בלבד. העניין הוא שלהחליף בין שתי המתכות זו לא משימה קלה בכלל.

מטילי זהב מזוייפים (צילום: myfoxny.com)
פאדל המאוכזב | צילום: myfoxny.com

לדברי פאדל, מטיל הזהב שלכאורה נראה חתום לחלוטין ונמכר לו עם מספר סידורי ומסמכים תואמים, פשוט התקלף לו ביד כמו עטיפה של חפיסת שוקולד. כלומר, מטיל הזהב המקורי נרכש בצורה רשמית, תוכן המטיל רוקן והוחלף במתכת החלופית, ורק אז הוחזר לשוק - משימה לא פשוטה גם לטובי הסוחרים.

"זאת עבודה של מקצוען אמיתי", אמר פאדל. "חבל שהורסים את התחום הזה שמבוסס כולו על אמון. אנשים מוכנים למשכן את ביתם בשביל לקנות זהב ומזל שלא מכרתי את הזיופים הללו".

מטילי זהב מזוייפים (צילום: businessinsider.com)
צילום: businessinsider.com
מטילי זהב מזוייפים (צילום: businessinsider.com)
צילום: businessinsider.com

רק לשם השוואה, אונקיית זהב (31.1 גרם) נמכרת בכ-1,800 דולרים לעומת אונקיית טונגסטן שעולה קצת יותר מדולר . מיותר לציין שברוב המכרים, המתכת האפורה והזולה הזו נמכרת בקילוגרמים ואף בטונות.

"אני עדיין לא מצליח להבין איך הצליחו לחתוך את המטיל ככה ולמלא אותו מחדש בטונגסטן בצורה כל כך נקייה ומושלמת", הודה פאדל המרומה. השירותים החשאיים בארה"ב והאף.בי.איי ינסו לספק לו תשובה בהקדם.

(מקור 1, מקור 2, מקור 3)