אמיר עבאס פאחרוואר, איראני שנעצר בצעירותו בידי משמרות המהפכה ונכלא ב"תא לבן", סובל מטראומה קשה עד היום בעקבות העינויים הקשים שעבר. "עינוי לבן" היא שיטת עינויים פסיכולוגית שנועדה לגרום לאדם להרגיש מבודד ומנותק לגמרי.

האסיר כלוא בתא מבודד שצבוע כולו לבן בדממה מוחלטת, מה שגורם לו לאבד אמון בחושיו. מלבד הקירות הלבנים, גם האוכל שמוגש לאסירים בצבע לבן. משטר משמרות המהפכה באיראן עשה שימוש בשיטת עינוי זו במתקן כליאה סודי. האסירים שהוחזקו במקום היו לרב עיתונאים שהעזו לצאת נגד המשטר או רמזו לכך.

בשנת 2008, פאחרוואר התראיין ברשת CNN וסיפר על הזמן שלו בתא העינויים הלבן. הוא הסביר כי המכות שגרמו לו לשברים וההתעללות הפיזית שעבר כשנעצר "היו כלום" לעומת העינוי הפסיכולוגי שעבר מאוחר יותר: "כל התא היה לבן, הרצפה הייתה לבנה, הבגדים שנתנו לי ללבוש היו לבנים והיה אור לבן 24 שעות ביממה. האוכל שנתנו לי היה אורז לבן. לא ראיתי שום צבע וגם לא שמעתי כלום, היה שקט מוחלט".

בכל פעם שפאחרוואר רצה להשתמש בשירותים, היה עליו להעביר פתק לבן מתחת לדלת כדי לבקש זאת מהשומר שבחוץ. במטרה לצמצם קולות ורחשים למינימום האפשרי, חיילי המתקן הסודי נדרשו לנעול נעליים מיוחדות עם סוליות מרופדות שהחרישו לגמרי את צעדיהם. "הייתי שם במשך שמונה חודשים ואחרי התקופה הזאת לא הצלחתי להיזכר בפנים של אמא ואבא שלי", סיפר פאחרוואר. "כשיצאתי מהכלא הזה לא הייתי בנאדם נורמלי".

המקרה של פאחרוואר תועד בדוח של ארגון אמנסטי בשנת 2004. על פי הידע שפורסם אז על ידי הארגון, הוא נידון בנובמבר של 2002 לשמונה שנות מאסר באשמת לשון הרע, לאחר שהביע ביקורת על המנהיגות הפוליטית של איראן בספר "המקום הזה לא נטוש". כמו כן, בפברואר 2003 הוא חתם בסתר יחד עם מפגין שהוחזק גם כן במאסר על מכתב פומבי שמתח ביקורת על השלטונות האיראניים.

View this post on Instagram

A post shared by Amir Fakhravar (@amir.fakhravar)

במכתב המחאה נכתב: "אנו רוצים להביע בגלוי את מחויבותנו לכל הבריתות האוניברסליות, לזכויות אדם, לחופש ביטוי ולשמירה על הסביבה. לאלימות אין מקום במאבק שלנו, לא במעשים ולא במילים". הוא הובא למחרת בפני השופט שדן בחומרת מעשיו.

על פי הדוח של אמנסטי, פאחרוואר הצליח להימלט מאיראן לאחר ששוחרר לחופשה בת 19 ימים לקראת השנה החדשה. הוא נעזר בחברים ששיחדו עובדים בשדה התעופה, ובכך הצליח לצאת מהמדינה ולברוח לארצות הברית.