View this post on Instagram

A post shared by KhantAung (@khantaung91gallery) on

תקופת החגים באה עלינו לטובה ואיתה, שמחות ואושר שחבל על הזמן. לאור העובדה הזאת, חשבנו לרכז בשבילכם כמה תופעות חגיגיות מעניינות מרחבי העולם – וכשאנחנו כותבים "מעניינות", אז אתם יודעים שיהיה לזה טוויסט אפלולי.

חשוב לנו לציין שאנחנו במדור היקס אוהבים חגים כמו כל אחד אחר. למרות זאת, היות ואנחנו עוסקים בכל מיני תופעות מעט יותר אקסצנטריות מהנורמה, חשבנו לפלפל מעט את העניינים ולהאיר את תשומת לב הקוראים שלנו לכמה חגיגות מעט יותר מבהילות מרחבי העולם – מאנשים שמתחפשים למפלצות באוסטריה והולכים מכות, אל כפריים ששולפים את קרובי המשפחה שלהם ממקום קבורתם ועד אנשים מהמזרח הרחוק שיעשו לעצמם דברים נוראיים בשביל להוכיח את אמונתם בדת. הנה 8 חגים משונים, מלחיצים ומפחידים מרחבי העולם:

1. ליל גאי פוקס – אנגליה

View this post on Instagram

A post shared by Alec Smart (@alecsmartfotos) on

אם אתם חוששים מאש (ואתם אמורים לחשוש מאש), אז היינו ממליצים לכם להימנע מביקור בבריטניה בתחילת נובמבר. חגיגות ליל גאי פוקס מסמלות את הפעם ההיא שטרוריסט קתולי שעונה לשם גאי פוקס ניסה לפוצץ את בית הלורדים הבריטי במאה ה-17 – יחד עם המלך ג'יימס הראשון.

בעקבות הכישלון של התוכנית, אזרחי לונדון הציתו מדורות ברחבי העיר ב-5 לנובמבר כאות הזדהות עם משפחת המלוכה. בשנים שלאחר מכן, היום הפך לחג בריטי לאומי שבו אזרחים יורים באוויר זיקוקי דינור, מדליקים מדורות ברחבי המדינה ומציתים בובות בדמותו של הטרוריסט הקתולי – וזה די קריפי אם חושבים על זה לעומק.

2. פסטיבל קין ג'יי – תאילנד

נכון שפסטיבל הצמחוניים נשמע לכם סיפמטי? אז הוא לא, בסדר? ברמה העקרונית, מטרת הפסטיבל היא לחגוג את פועלם של האלים המקומיים על ידי אכילה של מזונות צמחוניים – אבל חלק מהתושבים מנצלים את החגיגות בשביל לפצוע את עצמם בדרכים שונות.

החגיגות מתחילות בסוף ספטמבר ונמשכות מספר ימים. מקומיים רבים נוהגים להתהלך ברחובות ולנקר את עורם עם חפצים שונים, ממברגים ועד למוטות עם דגלים. על פי הפולקלור המקומי, האלים שומרים על האנשים שמחוררים את עצמם, חוסכים מהם את הכאב ומונעים זיהומים בגופם – שזה נחמד מאוד מצידם.

3. חגיגות פמדיהאמה – מדגסקר

View this post on Instagram

A post shared by Nicholas (@pompeepee) on

חגיגות פמדיהאמה מוגדרות בעיני רבים בתור הפסטיבל הכי קריפי עלי אדמות. למעשה, הוא כל כך קריפי, שהמקומיים נוהגים לחגוג אותו רק פעם אחת בכל שבע שנים. אז מה עושים בפמדיהאמה? פשוט מאוד, מוציאים את קרובי המשפחה מהקברים שלהם והולכים איתם לכל מקום.

על פי האמונה של בני המלאגסי, כלומר הכפריים שגרים במדגסקר, המתים יכולים לתקשר עם החיים עד שהגוף שלהם נרקב לחלוטין. על כן, אחת לכל שבע שנים, הוא מוציאים את גופות קרובי המשפחה שלהם מן הקבר, מלבישים אותם בבגדים חדשים, מתקשרים איתם ואפילו רוקדים איתם. למעשה, החג הוא הדרך של המקומיים להעריך את קרוביהם שחלפו מן העולם - שיהיה להם בהצלחה עם זה.

4. פסטיבל החביות של אוטרי – אנגליה

View this post on Instagram

A post shared by Jake Redrupp (@jakeredrupp) on

ממשיכים עם הבריטים והחיבה המשונה שלהם לאש. פסטיבל החביות של אוטרי הוא מעין פיתוח של חגיגות ליל גאי פוקס, רק עם טוויסט הרבה יותר מסוכן שכולל חביות זפת בוערות. בעבר, החגיגות היו שכיחות בכל רחבי בריטניה, אך לאור העובדה שהמון אנשים נכוו באורח קשה לאורך השנים, כיום נוהגים לחגוג את המסורת רק בעיירת אוטרי סיינט מארי – אשר במערב הממלכה.

אז מה עושים? ובכן, מציתים חביות של זפת ומגלגלים אותן ברחובות העיר. נשמע לכם פסיכי על כל הראש? חכו, זה רק מחמיר. עם הזמן, התושבים התחילו להשתעמם מהפעולה הזו והתפתחה מסורת שנויה במחלוקת שכוללת את סחיבתן של החביות הבוערות על הכתפיים – מי היה מאמין שאנשים האלה שלטו פעם בחמישית מהעולם?

5. אירועי תאיפוסאם – הודו

View this post on Instagram

A post shared by karin anema (@karinanema) on

חגיגות תאיפוסאם מתחילות בליל הירח המלא של החודש העשירי בלוח השנה ההינדי – והן כוללות לא מעט השחתה גופנית. הפסטיבל מסמל את הניצחון של האציל מורוגן על הרודן סורפדמאן והוא כולל שורה של פעילויות לא סימפטיות במיוחד – מגילוח של הראש ועד ניקור הבשר.

המאמינים ההינדים נוהגים להציג את הדבקות שלהם לדת על ידי כך שהם מחוררים חלקים מסוימים בגופם, כולל הלחיים, הלשון ורקמות הגפיים. תאיפוסאם הפך עם השנים לאחד הפסטיבלים המפורסמים ביותר בכל העולם, בעיקר בגלל מיצגים אנושיים של מאמינים שתולים את עצמם באוויר מהעור עם קרסים – זה לא נראה כיף במיוחד.

6. פסטיבל בוריונג – דרום קוריאה

View this post on Instagram

A post shared by Boryeong Mud Festival (@boryeongmudfestival) on

פסטיבל בוריונג הוא כנראה החג הכי מטונף בכל העולם. בהשוואה לפסטיבלים אחרים ברשימה הזאת, בוריונג הוא מודרני יחסית. נוסד בשנת 1996 כחלק מקמפיין שיווקי של חברת קוסמטיקה מקומית, תיירים מרחבי העולם מגיעים לשם בשביל להתפלש בבוץ שכביכול מכיל מינרלים שונים.

הפסטיבל נחגג מדי שנה לקראת תחילת חודש יולי ונמשך שבועיים שלמים. החגיגות הולכות ומתעצמות ככל שהזמן עובר, כאשר השיא מגיע בסוף השבוע האחרון של הפסטיבל. חשוב להדגיש שהפסטיבל הוא לא תמיד כיף כמו שהוא נשמע. לאורך השנים היו כמה תקריות לא נעימות במהלך החגיגות, בהן מבקרים התלוננו על פריחות שונות ברחבי הגוף - איכס.

7. יום אשורה – קהילות מוסלמיות ברחבי העולם

View this post on Instagram

A post shared by Allan Donque (@justdonque) on

מדובר ככל הנראה באחת החגיגות הכי שנויות במחלוקת בתבל. קהילות שלמות של מוסלמים שיעים בכל העולם חוגגות את יום אשורה לקראת סוף ספטמבר, כאשר המטרה היא לציין את מותו של חוסיין איבן עלי – הנכד של הנביא מוחמד, אשר נהרג בקרב קארבלה שנערך במאה ה-7.

מוסלמים צעירים ברחבי מדינות שונות (כולל: איראן, פקיסטן, הודו, עיראק, אפגניסטן, לבנון, אזרבייג'ן ועוד) מנציחים את הסבל של חוסיין מדי שנה על ידי כך שהם משחיתים את גופם. בפועל, הם נוהגים להכות ולחתוך את עצמם עם חפצים חדים. ישנן קהילות מסוימות בהן ההורים נוהגים להפסיק את פעולות ילדיהם רק אחרי שמתקבל הרושם שהם מסכנים את חייהם. מעבר לזה, יש גם מאכלים מאוד טעימים בחג הזה, אשר נתרמים למסגדים על ידי התושבים המקומיים - ואוכל טוב זה תמיד מצוין.

8. פסטיבל פרחטולאופן –מרכז אירופה

View this post on Instagram

A post shared by Nick Green (@mrnickgreen) on

מדובר באחד החגים העתיקים ביותר במרכז אירופה, אשר נחגג בעיקר במדינות אוסטריה וגרמניה. החגיגות מתקיימות בתחילת ינואר וכוללות אנשים בתחפושות של הפרחטולאופן (יצור מיתולוגי שנראה כמו קרפוס, או שד מן הגיהינום) שמסתובבים ברחובות ומצלצלים בפעמונים.

למרות ההופעה המבהילה של היצור המיתי, הכוונות שלו טובות באופן עקרוני. על פי הפולקלור המקומי, הפרחטולאופן מצלצל בפעמון במטרה להבריח את רוחות החורף הרעות מן האזור. למעשה, שמו של הפסטיבל מסמל את הקונפליקט התמידי שמתנהל בין הרוחות הטובות לרוחות הרעות. על כן, מאוד נפוץ לראות בזמן החגיגות קבוצות של אנשים בתחפושות המבהילות שנלחמים אחד בשני עם מקלות – כמה כיף!