מדענים מרוסיה טוענים שהצליחו לפתח חיסון מיוחד נגד נגיף הקורונה עבור חיות מחמד. בכירים בשירות הפדרלי לפיקוח וטרינרי ופיטוסניטרי (Россельхознадзор), שפועל תחת משרד החקלאות הרוסי, פרסמו לאחרונה שניתן יהיה לשווק את חיסון ה-Canivac-Cov ברחבי העולם כבר בתחילת חודש אפריל.

על פי ההודעה שפורסמה ברוסיה, מומחים התחילו לפתח את החיסון החדשני כבר באביב של השנה שעברה אחרי שדווח שהווירוס הקטלני יכול לעבור מבני אדם לבעלי חיים. לטענת מדענים ב- Россельхознадзор, החיסון נועד למנוע מקרים בהם הנגיף עובר מוטציה כתוצאה מהדבקה בין המינים.

קונסטנטין סבנקוב, סגן יו"ר השירותים הווטרינריים ברוסיה, התייחס לפרסומים ואמר שתוצאות הבדיקות שלהם מצביעות על כך שהחיסון מגן על בעלי החיים לאורך תקופה של חצי שנה לפחות. "הבדיקות מראות שהחיסונים לא מזיקים לבעלי חיים, כאשר 100% מהם פיתחו נוגדנים לאחר הזריקה", ציין סבנקוב. "בין בעלי החיים שנבדקו היו כלבים, חתולים, ארנבים וחורפנים".

ממשרד החקלאות הרוסי דווח כי מספר תעשיינים מרחבי העולם כבר הביעו עניין בחיסון הקורונה לבעלי חיים, כולל כאלו מארה"ב, קנדה, סינגפור, אוסטריה, יוון ואפילו פולין. הידיעה פורסמה בזמן שממשיכים להתפרסם מקרים בהם בעלי חיים נדבקים בנגיף הקורונה, למרות המאמצים לחסן את תושבי העולם.

מי שככל הנראה מביעים עניין רב בחיסון שמיועד לבעלי חיים הם אנשי תעשיית הפרוות העולמית, שספגה נזקים משמעותיים בשנה האחרונה. רק בחודש נובמבר האחרון, פורסם כי רשויות דנמרק החליטו להמית כ-17 מיליון חורפנים ברחבי המדינה, זאת בעקבות התפרצות של הנגיף בחוות בהם מגדלים את בעלי החיים הקטנים.

על פי ההערכות, ההחלטה להמית את החורפנים גרמה נזק של עשרות מיליארדי דולרים לתעשיית הפרוות והובילה לעלייה של 30% במוצרים שונים. כמו כן, ההוראה קיבלה גל של ביקורת מצד פעילי זכויות בעלי חיים.

המקרה ההדבקה הראשון בין בני אדם וחיות מחמד דווח ביולי של השנה שעברה, כאשר זוג בריטי הדביק את חתול הבית שלהם בווירוס הקטלני. מאז, דווח על מקרים דומים בדרום קוריאה, יפן וארה"ב – שם היו למעלה מ-100 מקרים בהם בני אדם הדביקו את חיות המחמד שלהם בנגיף הקורונה.