אמנות או נמות, כלומר החיפושיות ימותו. כ-20,000 מהן מרכיבות את פסל הבודהה הענק שבנה האמן היפני יונג'י אינמורה. פרוייקט חייו שארך 6 שנים ארוכות הגיעה לסיומו עם הצגת פסל החיפושיות המתות. במהלך אותן שש שנים שקד ואסף את החיפושיות ממינים וזנים שונים. לפי מקורות, החל לאסוף אותן כשעבד בחברת מסילות הרכבת למחייתו. הוא הבחין שחיפושיות החדקונית דומות לאצבעות האל הבודהיסטי. אחרים טוענים שהוא החל לאסוף חיפושיות כדי לשעשע ילדים באזור הנידח בו גר.

פסל חיפושיות (צילום: Naver)
זה לא החיפושיות שנכנסות מתחת לעור ב"מומיה"? | צילום: Naver

פסל חיפושיות (צילום: Naver)
עשוי מ-20,000 חיפושיות | צילום: Naver

עד שנת 1970 אינמורה לא היה אמן מקצועי, אך לאחר שצבר אוסף מרשים במיוחד של חיפושיות, החליט לייצר מהן מיצבי אמנות. הראשון שבהם היה פסל סמוראי מעוטר ב-5,000 חיפושיות. כשהפסל נחשף לבסוף לציבור, התגובות היו מעורבות. חלק מהמבקרים שיבחו את כישרונו, בעוד שאחרים טענו שמדובר ביצירה אכזרית בשל הרג החיפושיות הרב. בתגובה בנה פסל שעשוי מהרבה יותר חיפושיות שהרג, ובנה ב-1972 את פסל הבודהה בגובה 1.5 מטרים. "עיצבתי אותם לצורת פסל בודהיסטי שישרת גם כאנדרטה לאלפי החיפושיות שקיפחו את חייהן לשם היצירה". הרי הן עשו זאת ברצון רב.

פסל חיפושיות (צילום: Naver)
ליקט את החומרים במשך 6 שנים | צילום: Naver

פסל חיפושיות (צילום: Naver)
הפסל הראשון - סמוראי | צילום: Naver

הפסל השערורייתי הוצג בסוף שנות השבעים וצבר עניין רב ברחבי יפן, אך לבסוף הסערה שככה, והיצירה נשכחה. לפני כשנתיים הפסל התגלה מחדש על ידי אוצר מוזיאון לאמנות בטוקיו שחיפש אחר מוצגים מעניינים לתערוכה. הפסל זכה לסיקור ועניין תקשורתי מחודש והוא מוצג כיום בעיריית העיר איטאקורה.

פסל חיפושיות (צילום: Naver)
עבודותיו זכו להתעניינות מחודשת | צילום: Naver

_OBJ

אינמורה הלך לעולמו בתחילת 2017 כשהוא בן 98.

(מקור)