אתם אוכלים בריא, מתאמנים ואפילו דואגים ללכת לבדיקות תקופתיות. בגדול, נדמה לכם שעליתם על השיטה שתגרום לגוף שלכם לתפקד בצורה המיטבית. האומנם? חשבו רגע מה אתם באמת יודעים על הרכיבים החיוניים שלהם הגוף שלכם זקוק. מגנזיום למשל, הוא אחד מהמינרלים החשובים לגוף, כך שמחסור בו עלול לגרום לבעיות רבות.

"מגנזיום הוא המינרל החיוני הרביעי בחשיבותו בגוף האדם אחרי נתרן, אשלגן וסידן", מסביר ניצן פרימור, רוקח ראשי ב"נווה פארמה". "המגנזיום משתתף בתהליכי הפקת האנרגיה בגוף, ומשפיע באופן ישיר על מערכת השרירים, על הלב, על וויסות העצבים, על העצמות וגם על למעלה מ-300 תהליכים אנזימטיים חיוניים".

הבעיה, לדברי פרימור, היא שרובינו סובלים ממחסור במגנזיום ולעיתים רבות כלל לא מודעים לכך. יתרה מכך, כיוון שהוא פועל בתוך התאים, קשה מאוד לאתר את חסרונו, אפילו באמצעות בדיקות דם. "ההשלכות של מחסור במגנזיום הן רבות: החל מהתכווצויות שרירים, דרך עלייה בסיכון למחלות קרדיו – וסקולריות", מזהיר פרימור. "מעבר לכך, מחסור במגנזיום יכול לגרום לעצבנות, לדיכאון ואפילו לפיברומיאלגיה – תסמונת שמתבטאת בכאב ובתופעות גופניות שונות שמשפיעות על התפקוד היומי".

כוס מים (צילום: Shutterstock/)
המים שאנחנו שותים מהברז כבר לא מכילים מגנזיום | צילום: Shutterstock/

הגורם העיקרי לחוסר במגנזיום: התפלת המים

אז מה בעצם גורם למחסור הזה? ובכן, אחת הסיבות העיקריות לכך, לדברי פרימור, קשורות לעובדה שהמגנזיום נמצא בעיקר במים, וכיוון שהמים בישראל עוברים תהליך של התפלה, הם אינם מכילים מינרלים וגם לא מגנזיום.

אמנם תוכלו למצוא את המגנזיום במוצרי מזון שונים כמו למשל בגרעיני דלעת, בכל סוגי האגוזים לרבות בשקדים, באגוזים, וגם בעלים ירוקים, בבננות ובקטניות שונות; אבל פרימור מסביר שכדי להשיג את כמות המגנזיום הנדרשת לגוף, צריך לאכול בערך חצי קילו תרד ביום. ובהנחה שרובינו לא ממש מגדלים שדה תרד בחצר, צריכת הכמות הנדרשת היא משימה כמעט בלתי אפשרית.

 ניצן פרימור, רוקח ראשי ב"נווה פארמה"
ניצן פרימור, רוקח ראשי ב"נווה פארמה"

מה עושים?

פרימור מציין שכדי להימנע ממצב של מחסור, מומלץ ליטול תוסף מגנזיום. הכמות המומלצת ליום היא 400 מ"ג, אותה ניתן ליטול באופן יומי כבר מגיל 15.

"מידת הספיגה של המגנזיום משתנה בהתאם לסוג תוסף התזונה", הוא מסביר, "לכן, כדאי להביא בחשבון שיש חשיבות רבה לסוג התוסף שנוטלים ולבחור את האחד שמצטיין בספיגה לתוך התאים. 'מגנוקס 520' למשל הוא תוסף שנחקר במכון הלב בבי"ח תל השומר והוכח כיעיל ביותר בספיגה לתוך התאים. מדובר במולקולת מגנזיום ייחודית, הנמסה בחומצת הקיבה, נספגת ומשפיעה באופן מידי על הגוף".

לרכישת תוסף תזונה "מגנוקס" לחצו כאן>

"מלבד מניעת הבעיות שנגרמות כתוצאה ממחסור במגנזיום, לתוסף יש גם יתרונות נוספים", מוסיף פרימור, "למעשה, השפעתו ניכרת לאחר הנטילה – אנשים שנוטלים מגנזיום באופן קבוע מעידים על שיפור בתחושה הכללית, על חיוניות ואנרגיה ועל שינה טובה יותר".