אנחנו לא צריכים לספר לכם כמה השנה האחרונה הייתה מלחיצה. הסגרים, הגרפים, החל"ת, הבידודים, אי הוודאות הכלכלית, היעדר המסגרות לילדים ועוד ועוד. ללא ספק, אחת השנים המאתגרות בחיים של כולנו. יש שיגידו שאנחנו כבר רואים את האופק ואת היציאה מהתסבוכת הזאת שהעולם נכנס אליה, אבל הסטרס שכבר נגרם לנו עד כה עלול להשאיר עקבות לא נעימים.

"הקורונה השפיעה בצורה ניכרת על ההרגשה הפנימית של כולנו, ויצרה אצל רבים לחץ וסטרס מתמשך", אומר מאלק נבולסי, נטורופת מומחה. "רמות מאוד גבוהות של לחץ וסטרס הן בעיה בריאותית אמיתית. סטרס משפיע ישירות על האנזימים וההורמונים בגוף שלנו. הוא מעלה את רמות הורמון הלחץ, הקורטיזול, דבר שגורם לעליית רמות הסוכר בדם ולשיבוש לחץ הדם. בנוסף, סטרס משפיע על קצב הלב ואף בעל השפעה על המראה החיצוני שלנו – הוא פוגע באיכות העור ועלול גם לגרום לעלייה במשקל. סטרס ממושך אף עלול לגרום להתפתחות של מחלות שונות".

אנחנו מה שאנחנו אוכלים

למרבה המזל, ניתן לטפל בסטרס וכך למנוע את השלכותיו השונות על הבריאות שלנו. "יש המון דברים שאפשר לעשות כאן ועכשיו כדי להוריד את רמות הסטרס", אומר נבולסי. "קודם כל, אפשר לבצע תרגילי נשימה. פשוט לשבת ולנשום עמוק ובריכוז, או לחפש הדרכות של תרגילים כאלה. אני מאוד ממליץ על יוגה וצ'י קונג, ששומרים על האנרגיה ומפחיתים סטרס".

מזונות עשירים במגנזיום (צילום: By Yulia Furman, shutterstock)
מזונות אלו עשירים במגנזיום, אך לא בטוח שזה מספיק כדי לצרוך את הכמות המומלצת | צילום: By Yulia Furman, shutterstock

לצד כל אלה, הדבר החשוב ביותר שיכול לסייע בהורדת רמות הסטרס, אומר נבולסי, הוא האוכל שלנו. "ישנם סוגי מינרלים וויטמינים שאנחנו חייבים שיהיו בגוף שלנו כדי לשלוט במצב הסטרס, אחד מהם הוא מגנזיום. מגנזיום הוא המינרל הרביעי מבחינת ריכוזו בגוף שלנו, לאחר אשלגן, והוא ממלא הרבה תפקידים חשובים, כמו בניית עצמות, הרפיית שרירים וכן הרגעת עצבים. הוספת מגנזיום לתזונה יכולה מאוד לעזור, אם באוכל או אם בתוסף".

למי מומלץ לקחת מגנזיום?

"מי שמרגיש עצבני יותר מתמיד, או מי שחווה כאבי שרירים והתכווצויות", משיב נבולסי, "גם מי שלוקח תרופות נגד כולסטרול עלול לחוות תופעות לוואי של התכווצויות שרירים וגם שם המגנזיום יכול לעזור. בכל מקרה, לכולם כדאי לאכול מאכלים שמכילים מגנזיום כמו אגוזים, קטניות, ירקות ירוקים, בננות, קמח סויה, שמרי בירה ועוד".

סטרס (צילום: puhhha, Shutterstock)
סטרס ממושך אף עלול לגרום להתפתחות של מחלות שונות - ולכן אסור להזניח | צילום: puhhha, Shutterstock

"למי שממש סובל מסטרס כדאי גם לקחת תוסף מגנזיום, ולשלב אותו עם ויטמין בי 6, שמסייע בספיגה ובהפרשת הורמונים חשובים", הוא מוסיף, "כדאי לזכור שסטרס גם פוגע פעמים רבות באיכות השינה, מה שבעצמו מוסיף לסטרס ויוצר מעגל שקשה לצאת ממנו. לכן מומלץ לבחור במגנזיום מסוג אוקסיד מונוהידראט, שנספג בצורה טובה בגוף ועוזר גם בשיפור השינה".

צריך לעשות בדיקות דם לפני הנטילה?

"אין הרעלה מעודף מגנזיום, ולכן אפשר פשוט לקחת תוסף בלי לחשוש", מדגיש נבולסי. "אם יש לנו מספיק מגנזיום בגוף ולקחנו תוסף, המקסימום שיקרה לנו זה זירוז של פעולות המעיים. אגב, מגנזיום באמת גם מאוד עוזר לעצירות, שגם היא נגרמת פעמים רבות מסטרס. בכל מקרה תמיד עדיף להתייעץ עם הרופא המטפל ולעבור בדיקות דם אם אנחנו חשים בשינוי בגוף שמדאיג אותנו, ולוודא שאנו לא נוטלים תרופות שמתנגשות עם התוספים שאנחנו לוקחים".

"המגנזיום לא ממכר ואפשר פשוט לצרוך אותו ולראות מה ההשפעות שלו. דבר אחד בטוח - הן יהיו חיוביות", מסכם נבולסי בחיוך.

לרכישת תוסף מגנזיום עם ויטמין 6B להקלה על מצבי לחץ וסטרס לחצו כאן>