מי לא שמעה על כמה שגברים מסכנים אם הם לא מקבלים את הפורקן שלהם? האיום של "כאבי ביצים" תמיד מרחף מעל נושא יחסי המין, ולרוב קשה שלא להרגיש אמפתיה לכאבים שלהם. רק חבל שאף אחד לא עוצר וחושב על נשים, מה קורה לנו כשאנחנו לא מקבלות את מה שרצינו? ובכן, גם זה יכול לכאוב ממש.

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

כולנו מכירים את התחושה הלא נעימה שיש לגברים באיבר המין והאשכים כאשר יש לחץ שלא משתחרר, אך מסתבר שגם נשים יכולות לחוות כאבים באיבר המין כתוצאה מגירוי או פעילות מינית שלא הביאה לפורקן. מה שקורה בפועל הוא ששפתי הנרתיק, ולעיתים גם הדגדגן, הופכים להיות כחלחלים.

מחקר שנערך בנובמבר 2015, הצביע על קיום של מגע מיני עם גירוי מיני לא מספק הגורם לכאב באיבר המין. "המחקר ניסה לבחון אם הכאב באיבר המין, בשפתי הנרתיק והדגדגן, נובעים עם קשר או ללא קשר להפרעה כזו או אחרת בתפקוד המיני אצל אותה אישה", מסביר ד"ר עידן מיליצ'ר, מטפל זוגי ומנהל המרפאה לטיפול מיני בבית החולים איכילוב בתל אביב. "במחקר נבדקו 256 נשים פעילות מינית, בין הגילאים 18-49. הן מילאו שאלונים בנושא האנטומיה של הגניטליה (איבר המין) וגם שאלונים בנושא הפרעות בתפקוד מיני. הממצאים היו שנשים שסבלו מהפרעה כזו או אחרת בתפקוד המיני, דיווחו על יותר כאב וגינלי, וחלקן גם על כאב קליטוראלי (דגדגן) כאשר לא הגיעו לגירוי ולסיפוק מיני".

זה עובר לבד

איך זה קורה? כאשר גברים ונשים מתגרים מינית, מוגברת זרימת הדם לאיברי המין, וכלי הדם הקרובים מתכווצים כדי להשאיר את הדם שם. אצל גברים המצב הזה גורם לזקפה, ואצל נשים זה גורם להתנפחות השפתיים והדגדגן. אם הם מגיעים לפורקן, הכל חוזר לקדמותו, אך אם זה לא קורה, לעיתים הדם יכול להיות כלוא באזור איברי המין לזמן מה, מה שגורם לרגישות יתר במקום ולעיתים להתכהות המקום.

עוד ב-mako בריאות:
>> עדיין בוהים במסך? זה פוגע לכם בראייה
>> איך נראית התמכרות למשחה סטרואידית? תמונות קשות
>> למה יש לנו בריין פריז? ומה עושים עם זה?

במחקר נוסף שנערך באוגוסט 2015, נבדקו נשים שדיווחו על כאבים בדגדגן, ומטרתו הייתה להבין עד כמה הכאב באמת משמעותי. "126 עם כאב דגדגן השלימו שאלון מקוון שהעריך מידע דמוגרפי, מאפייני כאב תיאורים, עוצמה והשפעה על פעילויות יומיומיות, בתפקוד מיני, והיסטוריה גינקולוגית והרפואית. המחקר מצא שנשים עם כאב דגדגן סובלות מכאבים משמעותיים, מטרידים, ולעתים קרובות לטווח ארוך, אשר מפריע לפעילות מינית ויומיומית".

עד כמה התופעה הזאת נפוצה?

"זה לא קורה הרבה. למעשה בכל שנות ניסיוני נתקלתי במקרה אחד כזה, ובכל המחקרים שאני מכיר אין הרבה תופעות כאלה, נשים לא מדברות על זה", אומר ד"ר מיליצ'ר. "אבל לרוב, נשים לא מדווחות וברוב המקרים, הכאבים האלה כרוכים גם בהפרעה אחרת בתפקוד המיני. עדיין אין מחקר חד משמעי שמתאר את מהות הכאב, אך מצאו שזה הולך ביחד עם קושי בעוררות מינית, או כאבים כלליים במגע מיני – יכול להיות שזה בא כחלק מזה. יחד עם זאת, התופעה אצל גברים היא ללא ספק הרבה יותר רווחת".

איך פותרים את הבעיה?

או שמחכים קצת, או שמאוננים קצת, ובסוף זה עובר. "זה עובר לבד, ברגע שהגודש של כלי הדם יורד", אומר ד"ר מיליצ'ר. "זה מאוד אישי ואינדיבידואלי, יש גברים שזה עובר להם מהר ויש כאלה שזה לוקח להם יותר זמן, אותו הדבר תקף גם לנשים הסובלות מזה. זו לא תופעה שמצריכה טיפול כזה או אחר, אלא אם כן יש גם מרכיב אחר של הפרעה בתפקוד המיני הנשי (FSD)".

>>  חשוב לדעת: זה מה שמגיע לכם בסל התרופות