האובססיה של החברה המערבית לגוף ובעיקר לרזון ממש לא חדשה, אבל מתברר שלנטייה שלנו כאנשים להתערב בהיקף המותניים של אחרים יש השלכות שהמדע רק מתחיל להבין.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מחקר חדש ומסקרן שנערך באוניברסיטת פנסילבניה מצא שלפאטשיימינג (ביוש שמנים בתרגום חופשי), יש השפעות שליליות על אלה שסופגים את הביקורת, והן לא רק פסיכולוגיות. במחקר נבדקו 159 משתתפים עם השמנת יתר וחולקו לשתי קבוצות - אלה שנוטים להפנים את הדעות השליליות עליהם שנובעות ממשקלם ברמה גבוהה, ואלה שפחות מפנימים את אותן הערות.

עוד ב-mako בריאות
>> מומחית פיענחה את שפת הגוף של טראמפ וזה מטריד
>> עייפים או בדאון? זה מה שאתם צריכים לאכול
>> כך תתאמני כמו איוונקה טראמפ

לוקחים את הביקורת ללב? אתם בסיכון גבוה למחלות לב

הממצאים הפתיעו אפילו את החוקרים: מתברר שלאנשים שנוטים יותר להפנים ביקורת על משקלם הגבוה יש פי שלוש סיכוי לפתח תסמונת מטבולית מאלה שרגישים פחות לביקורת, ופי שש סיכוי למדד טריגליצרידים גבוה - שניהם גורמי סיכון שעלולים להוביל למחלות לב או סוכרת. "אנשים שעובדים במערכת הבריאות, אנשי תקשורת והציבור הכללי - כולם צריכים להיות מודעים לכך שהאשמה והשפלה של אנשים עם משקל עודף אינם כלים אפקטיביים לעידוד ירידה במשקל", אומר ד"ר טום וודן, אחד מעורכי המחקר. "למעשה, זה רק יכול לדרדר את בריאותם הנפשית ומשם גם הפיזית".

המחקר מעניין במיוחד כשלוקחים בחשבון את התירוץ הנפוץ ביותר בקרב חובבי הפאטשיימינג - שהם בסך הכל דואגים לבריאותם של קורבנות הביקורת שלהם, מתוך אמונה שרזון הוא סממן לבריאות פיזית ושומן למחלות. זאת למרות שאינספור מחקרים כבר הפריכו את הקשר ההדוק בין השניים, ורבים מהסובלים מהערות על גופם הם אנשים שכלל לא מתקרבים למשקל שמהווה סכנה לבריאות. במילים אחרות - אם אשלי גרהם לא מפסיקה לחטוף הערות על הצלוליט שלה - איזה סיכוי יש לאדם הממוצע?

A photo posted by Leah Vernon (@lvernon2000) on


ד"ר רבקה פרל, שעמדה בראש צוות החוקרים, אומרת שישנה גישה רווחת ומוטעית שהסטיגמות המגיעות עם שומן מעודדות אנשים לרדת במשקל כדי לא להיות מזוהים עם רשימה של תכונות שליליות כמו עצלות, חוסר יכולות, העדר כוח רצון, חוסר אטרקטיביות ועוד.

אין זה המחקר הראשון שבודק קשר בין פאטשיימינג לבריאות גופנית; מחקרים קודמים בתחום גילו, לא במפתיע, שפאטשיימינג גורם ללחץ שיכול להשפיע על הגוף בדרכים שונות, כמו דלקות או עלייה ברמת הקורטיזול. אז בפעם הבאה שמדגדגות לכם האצבעות על המקלדת או קצה הלשון, כדאי לזכור שהשתיקה שלכם טובה יותר לבריאות הסובבים.

וגם: יש דבר כזה מנת יתר של קפאין