לפי ממצאים מסקר בריאות הנפש שנעשה במדינות שונות בעולם, כולל בישראל – נחשף כי אחד מכל שישה בוגרים בישראל סבל מהפרעת חרדה או דיכאון במהלך חייו. אין ספק כי חרדה היא הפרעה נפשית נפוצה ביותר שאנשים רבים סובלים ממנה בצורות שונות. אם גם אתם סובלים מחרדה ומרגישים לפעמים שהמחשבות מציפות, יש טריק מוכח שכדאי לכם לנסות.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

שרה ווילסון, עיתונאית המתמחה בבריאות, מתמודדת כבר תקופה ארוכה עם חרדה. בתקופות מסוימות, החרדה הייתה כה קשה, שהיא לא ישנה או יצאה מהבית במשך ימים שלמים. היא כתבה ספר על התמודדותה עם ההפרעה הנפשית ובו הוסיפה גם כמה כלים שיכולים לסייע לאנשים שעוברים חוויה דומה.

היא התארחה בפודקאסט של האתר mindbodygreen ושיתפה כמה מהדברים הכי חשובים שלמדה מתהליך הכתיבה והמחקר. לפי ווילסון, אחד הדברים הכי חשובים שהיא לקחה מהתהליך הוא שימוש בהליכה כדי להירגע מהחרדה - ומדובר בשיטה שמגובה מדעית.

אישה עצובה (צילום: Stokkete, Shutterstock)
כשהמחשבות מעמיסות - קחו 20 דקות הפסקה וצאו להליכה | צילום: Stokkete, Shutterstock

המדע שמאחורי הליכה כאמצעי להרגעה

החלק במוח שמשפיע על החרדה – האמיגדלה, היא אחד החלקים היותר "ותיקים" ויותר פרימיטיביים במוח שלנו. האמיגדלה גם אחראית על קבלת החלטות, לכן אנשים הסובלים מחרדה יכולים למצוא את עצמם מתקשים לקבל החלטות כשהחרדה תוקפת אותם. נוסף על כך, זה מסביר גם מדוע אדם הסובל מחרדה שנאלץ לקבל הרבה החלטות בבת אחת עלול לסבול מהתקף חרדה כתוצאה מכך. החלק ה"חרד" הזה של המוח פועל באופן פשוט: הוא מסוגל לבצע רק פעולה אחת ויחידה בכל פעם. בהתאם לכך, הוכח מדעית כי הליכה מסוגלת "לכבות" את מנגנון החרדה, לכן כשאנחנו הולכים – החלק האחראי על חרדה במוח שלנו מושתק לזמן מסוים.

עוד ב-mako בריאות:
>> ליהיא גרינר חושפת: זה תפריט הדיאטה היומי שלי
>> מה מזיק יותר? לישון מעט מדי או יותר מדי?
>> כך תשרפו הכי הרבה קלוריות באימון שלכם

במהלך הליכה, ישנו סיכוי גבוה יותר שיהיו לנו מחשבות ממוקדות יותר, זאת הסיבה שישנם מקומות עבודה שבהם נעשות פגישות בהליכה – זה מסייע לאנשים לחשוב טוב יותר. לפי ווילסון, ייתכן מאוד שקצב החיים המהיר האופייני לתקופתנו הוא שמוביל להצטברות של מחשבות על גבי מחשבות, המקשות עלינו להבין מה אנחנו מרגישים. אנחנו מגיעים למצב שאנחנו מוצפים במחשבות וזה עשוי להגביר חרדה.

לפי מחקרים, הליכה בחיק הטבע יכולה לסייע רבות לבריאות הנפש. ואם תלכו במקום עם נוף מרשים – אתם יכולים ליהנות מהטבה נוספת. רמות האוקסיטוצין שלנו ("הורמון האהבה") עולות כשאנחנו נמצאים במקומות רחבי היקף. אבל גם אם אתם גרים באמצע העיר ואין לכם נוף עוצר נשימה ליד הבית, כל הליכה יכולה לסייע לכם, גם של 20 דקות בלבד. ואם אתם מרגישים קושי בתפקוד בעקבות החרדה, מומלץ לפנות לרופא שיסייע לכם למצוא פתרון שהכי יתאים לכם.