האננס הטרי משווק במשך תקופה קצרה בלבד. הסיבה לכך היא העסיסיות הגבוהה הגורמת לכושר השתמרות ירוד, ולכן הוא לא מחזיק מעמד הרבה זמן בצורתו הטבעית. דרך השיווק העיקרית שלו היא כפרי משומר ומסוכר, וגם אז הוא שומר על ערכים תזונתיים רבים.

הייחודיות של האננס באה לידי ביטוי בתכולה גבוהה של אנזימים (חלבונים בעלי פעילות ביולוגית מגוונת) המסוגלים לעכל ולפרק חלבונים. בדרך זו הם תורמים להגנה על הפרי מפני מזיקים וקלקול. כאשר אנחנו אוכלים את האננס, אותם אנזימים, הקיימים באופן טבעי בפרי, פועלים ביעילות בסביבה החומצית של הקיבה שלנו, וממשיכים אל המעי, שם הם תורמים לפירוק חלבוני המזון. הם תורמים במיוחד בזירוז פעולת העיכול של חלבונים שמקורם במוצרי בשר וחלבונים אחרים שזמן העיכול שלהם ארוך. יעילות האנזימים של האננס כה גדולה, שאפילו משתמשים בהם כמרככי בשר טבעיים בתעשיית המזון.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

כמות גבוהה של קולגן טבעי

מעבר לתרומתו להגדלת יעילות מערכת העיכול ולזירוז ספיגת החלבונים במעי - לתמצית האננס יש תרומה להפחתת תהליכי דלקת בגוף, למניעת קרישיות יתר של טסיות הדם, ובעקיפין לעיכוב ו/או האטה של תהליכים סרטניים. בנוסף, האננס תורם לבריאותנו דרך הוויטמינים והמינרלים שהוא מכיל. ספל אחד של אננס חתוך [כ- 170גרם, 85 קלוריות] מכיל:

ויטמין C (כ-100% מהקצובה היומית המומלצת לאדם מבוגר) - ידוע כנוגד חמצון מוביל בסביבה מימית, תורם ליעילות מערכת החיסון, לעמידות בתנאי סטרס, ותורם לחידוש ויטמין E, נוגד חמצון הפועל בסביבה שומנית. שני הוויטמינים מספקים הגנה רחבה מפני רדיקלים חופשיים שהם תוצרי חמצון הנוצרים בגוף ומתקבלים מהסביבה באופן שוטף, ועלולים לגרום נזק בריאותי. ויטמין C הכרחי גם לייצור קולגן, החומר הבין-תאי הדרוש להגנת רקמות הציפוי (אפיתל) מפני חדירת חומרים בלתי רצויים וחיוני לבנייה והתחדשות של רקמות חיבור כולל בעצם ובעור.

מנגן (כ-70% מהקצובה היומית) - מינרל חשוב, פעיל באנזימים נוגדי חמצון (בראשם האנזים סופר-אוקסי-דיסמוטאז).

ויטמינים B1 ו- B6 (כ-10% מהקצובה היומית כל אחד) - קריטיים לחילוף החומרים והפקת האנרגיה בגופנו: ויטמין B1 החיוני למטבוליזם הפחמימות ולמסלולי הפקת האנרגיה מהמזון ומשומן הגוף, וויטמין B6 החיוני למטבוליזם וחומצות האמינו אשר מרכיבות את החלבונים וחומרי התקשורת במערכת העצבים ובמוח, האחראים להתנהגותנו ותפקודנו. 

סיבים תזונתיים (כ-8% מהקצובה היומית) - תורמים לבריאותנו בכך שהם סופחים ומרחיקים מהמעי כולסטרול, מלחי מרה וגורמי סיכון נוספים מהמזון, תורמים לתנועתיות של המעי וזירוז מעבר המזון, ומספקים מצע מזון לאוכלוסיית חיידקי המעי שלנו שהם בעלי השפעה משמעותית על בריאותנו, מוחנו וההרגשה הכללית שלנו. בנוסף הסיבים התזונתיים תורמים למילוי הקיבה, לתחושת שובע, לבקרת האכילה ולמניעת השמנה וסיכוניה הבריאותיים.

פרופ' ניבה שפירא, דיאטנית קלינית, מחקר ופיתוח, ראש החוג למדעי התזונה, המכללה אקדמית אשקלון