כולנו רוצים אוכל מזין ובריא לילדים שלנו, אבל איכשהוא תמיד זה מרגיש שהבריא הוא בהכרח לא מה שטעים להם. האם האלטרנטיבה לשניצל ופסטה לעד תהיה חזה עוף וקינואה? ובכן, לא. או שגם וגם. לעתים אפשר להישאר עם אותה המנה ורק לבחור להכין אותה בדרך הפחות מוכרת אבל בשום צורה - לא הפחות טעימה. פנינו למורן שטרום, נטורפתית מוסמכת, שתשמור לנו על השניצל אבל תהפוך אותו לנטול מצפון. אגב, היא הגדילה לעשות ואפילו השאירה לנו את הקטשופ. 12 טיפים איך לעשות את זה נכון:

  1. התחליף לשניצל המטוגן: בחרו בפילה עוף

    יש דרך להפוך את השניצל המטוגן ממזון מהיר ומזיק לבריא, טעים ומיוחד. "השתמשו בפילה החזה, במקום בחזה עוף המוכר. צפו אותו בפירורי פנקו יפנים, אותם תוכלו למצוא בקלות בסופר. צפו את הנתחים ואפו אותם בתנור, כ-15 דקות בכל צד, אותו במקום לטגן. כך תקבלו שניצל קראנצ׳י, עסיסי ובריא", אומרת שטרום.
  2. התחליף לצ'יפס מטוגן: תפוח אדמה בדבש

    ירקות יכולים להיות תוספת צמחונית מעולה לכל מנה - רק צריך לדעת איך להגיש אותם. "תפוח האדמה זוכה ליחס שלילי מזה שנים וזאת בעיקר בזכות אופן השימוש בו שמסתכם בטיגון עמוק הסופג כמויות גדולות של שמנים מהפשוטים שיש למטבח להציע", אומרת שטרום ומציעה בשורה מעניינת מאוד שלדבריה תגרום לילדים להיות שותפים מלאים בזמן ההכנה ולקוחות קבועים לזמן האכילה. "את מקלות תפוחי האדמה השרו במעט דבש למשך 10 דקות ולאחר מכן צפו בתערובת תבלינים המורכבת ממלח, פפריקה אדומה ומעט כורכום. הכניסו לתנור למשך 25 דקות על תכנית גריל".
  3. הכניסו בקציצות גם פטריות

    ילדים אוהבים קציצות ולא רק הם. קציצות הן יופי של מנה עיקרית או אפילו ארוחה שלמה אחת. שטרום ממליצה למנף את המנה בעזרת שילוב של ירקות בתערובת הקציצות. "הוסיפו לתערובת פטריות וכרובית. אלו יהיו עדינים בטעמם וישתלבו מעולה בתוכן. לפטריות הקצוצות טעם בשרי עדין ולכרובית יש תכונה מופלאה להחמיא לכל מה שלצדה".

  4. הפסטה המנצחת: הוסיפו לה חלבון

    האם יש מנה יותר אהובה על ילדים מפסטה? הטיפ הבא הוא דרך נפלאה להפוך מנת פחמימה טהורה לארוחה מלאה. "הוסיפו למחבת חמה שמן איכותי כמו שמן זית או שמן זרעי ענבים, יחד עם רצועות פרגית. שילוב של פחמימה עם שומן וחלבון יתרמו לתחושת שובע והימנעות מנשנושים בלתי פוסקים".


  5. אוהבים גלידה? הכינו בבית בדקה

    קיץ ואין מרענן מגלידה בכל רגע נתון. במקום לקנות אחת, שטרום ממליצה להכין אותה. "הכניסו לבלנדר 2 פירות קפואים כמו תות ובננה, יחד עם 1/2 כוס קרם קוקוס או חלב שקדים וטחנו עד לקבלת מרקם אחיד וגלידתי. כך תעסיקו את הילדים ועל הדרך תחליפו את הגלידה התעשייתית בביתית ובריאה".
  6. איך למנן את כמויות הקטשופ? ציירו איתו

    קטשופ הוא לא רע לנו, אם מקפידים על מינונים. אם יש רוטב שמרבית הילדים אוהבים לשלב באוכל שלהם זהו הרוטב האדום והוותיק. עיקר הבעיה בו טמונה בכמות הבלתי מוגבלת בו שכן ילדים יכולים ליצור הררי קטשופ במנה כך שלא רואים מה יש בצלחת. שטרופ ממליצה לשפוך ממנו לצלחת ולצייר איתו. "צרו פרצופים וקישוטים, כך תקטינו את הכמות שלו וגם תגרמו לילדים לחייך".

  7. התחליף הבריא לדגני הבוקר המסוכרים

    דגני בוקר הם דרך נפלאה לפתוח את היום אולם לא כולם. "חפשו את אלו העשירים בסיבים תזונתיים ובדגנים מלאים. שלבו איתם חלב ופרי העונה חתוך. אלו יעזרו לספק לגוף את כל אבות המזון ולהיות זריקת אנרגיה נפלאה לבוקר".
  8. ידע זה כוח ובריאות

    במקום לקנות לילדים ממתיקים וחטיפים עתירי סוכר וצבעים מלאכותיים המזיקים לבריאות, שתפו אותם בקריאת חומרי הגלם הנמצאים בגב כל מוצר. העדיפו את אלו המכילים רק פירות, השוק מלא בהם.
  9. תאכלו במקום הנכון

    הפרידו בין שעות מסך לאכילה. "כיום ישנם מחקרים רבים הבוחנים את האופן והכמות שילדים אוכלים בזמן שדעתם מוסחת בצפייה במסך. לכן, למדו אותם לאכול בנפרד מצפייה וכך להיות ערים לתחושת שובע שתתעורר אצלם".

  10. הגודל בהחלט קובע

    הקטינו צלחות. "ילדים נוטים לאכול מה שיש להם בצלחת ולרוב הכמות היא כפולה מהכמות שהקיבה שלהם יכולה להכיל. הגישו להם בצלחות בגודל מנה ראשונה, כך יוכלו להקשיב למנגנון שובע – רעב שלהם ולבקש תוספת במידה שירצו".
  11. הפכו הכול למשחק

    אוכל ומשחק, כמה מדהים לשלב בין השניים. "אפשרו לילדים לבשל, ליצור ולהעסיק את עצמם במטבח בהשגחתכם. רעיונות כמו בישול ביצים קשות ומקולפות במי סלק, יהפכו לביצי נסיכות וארטיקים עם מחית פרי טבעית וצבעונית, יהפכו לאטרקציה של ממש בבית ואם זה לא מספיק - כך גם תוכלו לצמצם את השהייה של הילדים ברשתות החברתיות".
  12. הנגישו את מה שחשוב

    קרוב לעין, קרוב ללב. זאת הסיבה בדיוק להניח בבית באופן נגיש קנקן מים עם שילובי פירות מעניינים כמו, אננס, תפוח ודובדבנים. כך הילדים יזכרו לשתות.

*מורן שטרום היא נטורופתית מוסמכת, שפית ל RAW FOOD ומפתחת שיטת 90 אחוז אכילה בריאה ו 10% שוברי שגרה שיטה לשינוי DNA תזונתי.