בזמן שספרים שלמים נכתבו על היתרונות והחסרונות הבריאותיים של מלח, מתברר שדווקא אחיו למדף התבלינים הוא הכוכב האמיתי בחבורה. חוקרים אמריקאים טוענים שבנוסף לטעם העשיר, פלפל שחור עשוי להפוך את הארוחה שלכם לבריאה יותר, להפחית את כמות הרכיבים המסרטנים שנוצרים בבשר צלוי ולעזור לגוף בתהליך העיכול.

קבוצת חוקרים מאוניברסיטת קנזס סטייט גילתה שתוספת גרם אחד של פלפל שחור ל-100 גרם של בשר בקר טחון (בערך כפית אחת של פלפל) מפחיתה בצורה משמעותית את כמות החומרים הכימיים  שנוצרים בתהליך צליית הבשר או בישולו בטמפרטורות גבוהות (heterocyclic amines או HCAs). חומרים אלה הוכרו על ידי ארגון הבריאות העולמי כחומרים הגורמים להיווצרות תאים סרטניים. לטענת אותם חוקרים, תיבול הבשר בפלפל שחור דיכא התפתחות תאים סרטניים והפחית את כמות ה-HCA שנוצר בבשר במהלך הבישול כמעט לחלוטין.

View this post on Instagram

A post shared by Sr.Grill (@sr.grill) on

 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אם גם אתם לא מסוגלים לאכול כמות גדולה כל כך של פלפל שחור, המומחים מבהירים שתוכלו להוסיף לתערובת הבשר תבלינים נוספים כמו אורגנו, רוזמרין ועשבי תיבול אחרים על מנת לעדן את הטעם, בלי לאבד מהאפקט הבריאותי.

כמו כן, מחקרים מצאו שפיפירין, אחד הרכיבים שמצויים בפלפל השחור, משפר את תהליך העיכול בגוף. "כמה מחקרים שבוצעו בבעלי חיים מצביעים על יתרון שמעניק הפלפל למערכת העיכול", מסביר פרופסור קית' סינגלטרי מאוניברסיטת אילנוי שחקר את הנושא. "אמנם הראיות לא תמיד עקביות, אך ברוב המקרים עולה שפלפל שחור עשוי לעודד הפרשת אנזימי עיכול שמסייעים לתחושת השובע אחרי הארוחה, להקל מעבר מזון דרך מערכת העיכול ולשפר את ספיגת הוויטמנים והחומרים המזינים בגוף".

עוד ב-mako בריאות:

>> מפחיד: ליטפה חתול רחוב ונדבקה בזיהום מחריד
>> גילינו שלימון מעביר תופעה בריאותית מעיקה 
>> איזה קופסאות שימורים אתם חייבים להעיף מהבית?

View this post on Instagram

A post shared by OptiBac Probiotics (@optibac) on

שילוב מנצח

תבלין נוסף שמוכר בסגולות הבריאותיות שלו הוא הכרכום. הכורכומין, החומר הפעיל בכורכום, הוא בעל תכונות נוגדות חמצון, אנטיספטיות, אנטי פטרייתיות ואנטי דלקתיות. אם כל זה לא מספיק משכנע, מסתבר שהשילוב בין החומרים הפעילים בפלפל השחור ובכורכום – הוא שיוצר את האפקט המנצח. בין התכונות השונות שנוצרות משילוב שני התבלינים הללו: שיכוך כאבים, ירידה במשקל, הפחתת דלקות וגם כאן – הפחתה בסיכון למחלת הסרטן.