"ידעתם שאם תחתכו את התות בדיוק ככה, ותשאירו את החלק הלבן שלו תיהנו מיותר ויטמין C?", כך טוענה אסי רוז, בלוגרית אוכל פופולרית בפוסט שפרסמה לאחרונה, והוסיפה: "בחלק הזה יש מצבור של ויטמין C". לצד תגובות מפרגנות שהודו לה על המידע החשוב, כמה עוקבים סקפטים שהגיבו לפוסט תהו לגבי אמינות תוכנו. מודים שגם אנחנו לא יכולנו שלא לתהות אם הבטחת הבלוגרית החביבה אכן נתמכת מחקרית, אז האם זה נכון?

"ההבשלה של התות מתחילה מהקצה הצר ומתקדמת עד לבסיס, לחיבור עם הגבעול", מסבירה לנו התזונאית מיכל סוקמן, מנהלת תחום תזונה מחוז מרכז מכבי שירותי בריאות. "התהליך הזה בעצם הופך את הסוכרים בפרי לזמינים. לעתים, בשל גורמים שונים כשהעיקרי שבהם הוא שינויים חדים במזג האוויר, תהליך ההבשלה נעצר באמצע, וכך נוצר מצב שבו חלק מהפרי נותר לבן, כלומר בוסרי". לדבריה, אף שהחלק הבוסרי אינו מסוכן לאכילה, הוא פחות מתוק. "בניגוד לבננה או תפוח למשל, במקרה של התות, גם אם ישאירו את הפרי על השיח יותר זמן, לא תתחדש ההבשלה והיא תיעצר לחלוטין עם קטיפת הפרי".

View this post on Instagram

A post shared by Essy Roz אסי רוז (@essyroz)

אז הבנו מה גורם לחלק הלבן שבתות, אבל לעניינינו - מה לגבי היתרון התזונתי שמבטיח הפוסט? ובכן, סוקמן מסבירה כי החלק הלבן בתות נקרא בשפה המקצועית "כתפיים לבנות", ואין שום מחקר או מסמך מעבדתי זמין שמלמד אודות הרכב הוויטמינים בחלק זה של הפרי בהשוואה לחלק הבשל, כלומר האדום. "יחד עם זאת, אם נשליך ממידע קיים לגבי תהליכי ההבשלה מפירות אחרים, היתרון התזונתי המלא נמצא רק בחלק הבשל במידה הנכונה", היא מציינת.

פנינו לרוז כדי לקבל תגובתה, אך לא נענינו. אולי לא יצאנו מפה עם ידע מחדש בתזונה, אבל נראה שבמתכונים אסי רוז דווקא מבינה ולכן לא היינו פוסלים לקבל ממנה המלצות קולינריות ומתכונים בהמשך.