אין כמו לחזור הביתה אחרי יום עבודה ולשבת מול הטלוויזיה לארוחת ערב, נכון? אז זהו, שזה אמנם כיף – אבל מה שזה עושה לבריאות שלכם, פחות. מחקרים מראים כי אנשים שאוכלים מול הטלוויזיה (או כל דבר אחר מסיח דעת, כמו סמארטפון, מחשב, טאבלט) לא עוקבים אחר כמות האוכל שהם צורכים ולמעשה אוכלים יותר.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

"אם אתם גרים לבד או עם אנשים, התחילו בלקבוע ערב אחד בשבוע שאתם יושבים לארוחת ערב מסודרת. משם, נסו להפוך את זה לשלוש פעמים בשבוע", מסבירה קרי גלסמן, דיאטנית קלינית למגזין Women’s Health.

via GIPHY

היא מוסיפה כי חשוב להגיש את האוכל בצלחות, גם אם מדובר בטייק אוואיי. אם אתם גרים עם בן או בת הזוג, משפחה או שותפים – תוכלו לנצל את הארוחה לשיחה. אם אתם גרים לבד, תוכלי ליהנות מרגע שקט עם עצמכם. "ככל שתתאמנו, כך תעריכו יותר כל ביס וכל טעם ותוכלו לפרש נכון יותר סימני רעב ושובע של גופכם", אומרת גלסמן. בקיצור, תוכלו לתרגל "מיינדפולנס" או "מודעות קשובה" – המאפשרת לכם לכוון את תשומת לבכם המלאה לפעולה שאתם עושים, במקרה הזה – אכילה.

כשאתם אוכלים מול מסכים, אתם לא מספיק שמים לב לכמות האוכל שאתם צורכים ועלולים לפספס אותות המסמנים כי אתם שבעים. אם תתמידו, ייתכן מאוד שתמצאו את עצמכם שבעים מהר יותר. את השאריות מהארוחה שלא סיימתם תוכלו לקחת להפסקת הצהריים בעבודה למחרת.