בשנים האחרונות יותר ויותר מדורות ענק מתחלפות במנגלים מסורתיים ובחגיגת קומזיץ של ל"ג בעומר עקב ההשפעה הסביבתית המזיקה של כמויות העשן הגדולות. וכמו בכל חג, גם בל״ג בעומר יש את המאכלים המסורתיים שכוללים את תפוחי האדמה המפוחמים (קרטושקס) לצד שיפודים, נשנושים וכמובן מרשמלו קריספי. איך אפשר לחגוג, לטעום ולשבוע וגם לשמור על הבריאות?

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

לא לשרוף. רצוי להימנע ככל האפשר ממזונות ״שרופים״ ומפוחמים עקב החשש לקיומם של חומרים קרצינוגנים. איך כן? אפשר לבשל את תפוחי האדמה לפני שזורקים אותם למדורה, לעטוף בנייר כסף, ועל מנת שלא יישרפו יתר על המידה לשים אותם בתוך רשת או לשפד אותם. כך גם אפשר יהיה לצלות אותם בקלות מהאש.

בשרים. רצוי להימנע מהכנת בשרים מעובדים כמו נקניקיות, קבב והמבורגר ולהעדיף בשרים רזים, עוף, דגים. אם בכל זאת אתם מתעקשים על קבב רצוי להכין בבית מבשר רזה.

ירקות. שילוב של ירקות טריים תמיד רצוי ואף חיוני בשל שלל הוויטמינים והמינרלים ובשל תכולת הסיבים הגבוהה שבהם. ניתן להכין סלט מראש לצד חציל על האש ושיפודי ירקות צבעוניים.

פירות. כקינוח או סתם כנשנוש. אפשר גם לשדרג לשיפודי בננות שלמות בקליפתן או שיפודי אננס.

שתיה. חשוב להרבות בשתיית מים מול המדורה, ותוך כדי הפעילות סביבה וכמובן להימנע משתיה מתוקה העתירה בסוכרים והמזיקה לבריאות. חליטות תה צמחים תמיד יוסיפו לאווירה.

וגם מרשמלו! הקינוח שכולנו אוהבים. אכן הוא מכיל לא מעט סוכר, ג’לטין וקצת חלבון, אך הוא נחשב כ״מופחת קלוריות״ באופן יחסי אם אוכלים ממנו במידה (עד 4-5 חתיכות = שיפוד אחד). עדיף לא להכניס אותו ישירות לאש אלא כ-10 ס"מ מעל למשך 90 שניות בלבד. חשוב לזכור לא לתת לילדים מתחת לגיל 3 מחשש לחנק.

סימה בן נון אבייט, דיאטנית קלינית, לאומית שירותי בריאות