1. הוסיפו עלים לפירות

    עלים ירוקים מכילים כלורופיל, שמעניקים הרבה אנרגיה לגוף, טובים לחיזוק הגוף, ומסייעים במניעת אנמיה ואף באיזון הסוכר בדם כשאוכלים או שותים פירות. העלים הירוקים גם עשירים בסיבים ויסייעו לעיכול וניקוי הרעלים מהגוף. הירוקים תורמים להורדת נפיחות מהגוף. הידעתם למשל שחסהעשירה בחלבון וטעמה נייטרלי ולכן כדאי להוסיף אותה לשייקים?

  2. אם כבר תוספים אז בריאים

    תשכחו מאבקות חלבון שמוכרים לכם בשביל שרירים גדולים וחזקים. מה שמחזק את הגוף באמת הוא הספורט שתעשו, שפע של ויטמינים ומינרלים, וחלבון טבעי מהמקורות הבריאים. אבקות חלבון סינטטיות מכילות חומרים מעובדים שאינם בריאים, סוכרים, והם מאוד מעמיסים על הכליות. אם אתם רוצים לתסף, בחרו להוסיף ספירולינה, עשב חיטה, עשב שעורה או מאקה, שהם טבעיים ומכילים ערכים גבוהים.

  3. אל תערבבו פירות חמוצים עם מתוקים

    פירות חמוצים כמו תפוז לא עובדים ביחד עם פירות כמו בננה. אתם כן יכולים לשלב פירות חמצמצים כמו תות עם פירות מתוקים כמו מנגו או בננה. הקפדה על שילובי פירות נכונים, תמנע כאבי בטן, נפיחות, גזים, ותתרום לעיכול תקין.

  4. יש פירות שלא מערבבים יחד

    אבטיח, מלון, ענבים ופפאיה, לא מומלץ לערבב עם פירות אחרים לפי גישת הבריאות הטבעית, על מנת להגיע לעיכול וספיגה מקסימלית של הפירות. אם אתם רוצים לעשות למשל שייק אבטיח, אז אתם יכולים להוסיף לו חסה ונענע עם מעט קרח, כך גם לגבי ענבים, מלון או פפאיה.
  5. הקפיאו את השייק למרקם סמודי במקום גלידה

    אם מתחשק לכם גלידה, תמיד עדיף לבחור בקערת סמודי שעונה על החשק ומלאה בערכים תזונתיים. נסו לשלב בין פירות קפואים לטריים או בין פירות קפואים לעלים ירוקים לשפע של ויטמינים ומינרלים. אכלו את הסמודי לאט לאט.
  6. אם נשאר לכם מהשייק, תקפיאו לארטיק

    ארטיק שייק הוא אופציה מעולה להתרענן איתה באמצע היום וכמובן שהוא עונה על החשק לנשנוש מתוק אך בריא.
  7. הבסיס הנכון לשייק

    הבסיס המומלץ ביותר לשייק הוא מים או בסיס של מיצי ירקות ירוקים כמו מלפפון, חסה, סלרי או אפילו תפוח, שגם ימתיק מעט את השייק.

    v

  8. הימנעו מהוספת שומנים לשייק

    מומלץ לא לערבב שומנים בשייק שלכם אם אתם מעוניינים לשמור על המשקל, אם יש לכם טריגליצרידים גבוהים או אם יש לכם בעיות בעיכול..
  9. אל תעמיסו, תקלילו את השייק

    אנשים רבים נוטים להכניס יותר מדי מרכיבים אל השייק כמו בסיס חלבי, שומנים, כל מיני זרעונים שמשווקים כמזונות-על ויותר מדי פירות. ככל שהשייק שלכם יהיה יותר קליל, כך הגוף יוכל לספוג ממנו את המיטב. ככל שאנחנו מעמיסים, כך לגוף קשה יותר לעכל ולספוג את הרכיבים שאנחנו רוצים לספוג כמו ויטמינים ומינרלים.
  10. רעננו את השייק שלכם עם נענע

    מעבר לכך שנענע מוסיפה טעם נהדר ומרענן, הנענע ידועה כמקלה על תהליך העיכול, היא מרגיעה, מסייעת להפחתת ריח רע מהפה וגם יש לה תכונות אנטי בקטריאליות.

  11. הזמן הטוב ביותר לשתות שייק

    בכל זמן שתבחרו - כל עוד זה על בטן ריקה וזאת על מנת שהעיכול וספיגת הוויטמינים והמינרלים יהיו מיטבים. זמן טוב במיוחד לשתות שייק הוא לאחר אימון בוקר, כשהגוף זקוק להחזרת האלקטרוליטים, הוויטמינים והמינרלים לגוף. השייק יחזיר את האנרגיה הדרושה לגוף.

    *הכותבת היא נטורפתית ומאמנת כושר