אם אתם תוהים מה מותר ומה אסור לכם לאכול, יש בערך מיליון דעות שונות שיכולות להאיר את עיניכם. אבל מה שחשוב באמת הוא להחליט אחת ולתמיד אם צריך לאכול בשר או שכדאי להימנע לחלוטין?

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אכילת בשר היא עניין מוסרי, תרבותי ומסתבר שגם קשור לאבולוציה שלנו כמין. בניגוד למה שמנסים לספר לנו באתרים בעלי אג'נדה צמחונית וטבעונית למיניהם, המין האנושי התפתח להיות לא אחר מאשר טורף על. לא הרביבורים ולא אומניבורים כמו שטוענים אנשים שונים, אלא פשוט טורפים. הראיות המדעיות לכך עולות על גדותיהן, וישנם מחקרים וספרים רבים על הנושא (כמו למשל ספרו של ריצ'רד ליקי "מקורו של המין האנושי").

אם כן, לא משנה מה הטאבו החברתי על כך או ההשלכות המוסריות, שבהחלט קיימות, דבר אחד בטוח – אנשים תמיד אכלו בשר. התדירות בה המין האנושי צרך בשר אמנם השתנתה משמעותית עם השנים והמהפכה החקלאית, אך ההוכחות הארכיאולוגיות הן חד משמעיות, אנשים אכלו בשר באופן קבוע כבר לפני 3.3 מיליון שנה.

סלט עלים (צילום: Lesya Dolyuk, Shutterstock)
זה בטבע שלנו, אבל יש לנו בחירה | צילום: Lesya Dolyuk, Shutterstock

מבנה גוף של טורפים

הטענות לפיהן לבני האדם אין מבנה גופני של טורפים הן בעיקר ביטוי של אי ההבנה של איך האבולוציה עובדת. ההבדלים האבולוציונים בינינו לבין טורפים אחרים הם משמעותיים, אך זה רק משום שיש בינינו פער של 100 מיליון שנות אבולוציה. מה שכן, הקיבה שלנו שונה משמעותית מאבותינו הקופים, ואנחנו מעכלים בשר בצורה הרבה יותר טובה. בנוסף, השיניים שלנו שונות משל הקופים, והן דומות יותר דווקא לשיניים של כלבים, שהם כמובן טורפים.

עכשיו שאנחנו בטוחים שתמיד היינו טורפים, נותרת השאלה המוסרית. העובדה שהאבולוציה שלנו מכתיבה את הבחירות התזונתיות שלנו לא חייבת לקבוע את התזונה שלנו היום. הבחירה של צמחונות או טבעונות היא לא בחירה ביולוגית, אלא בחירה תרבותית. הסכנה היא בשימוש במידע מוטעה לצורך קידום אידיאולוגיות שונות. אנחנו בהחלט טורפים, אבל זו לא סיבה לאכול בשר מבלי להתחשב בצד המוסרי של העניין, הבחירה היא שלכם.

(מקור)

עוד ב-mako בריאות:
>> למה פסיכיאטרים קושרים מטופלים? כל האמת מאחורי הקשירות
>> שעווה וביקיני: האם זה בריא למרוט את שערות הערווה?
>> מדבר ללמפה: כך נראים החיים עם סכיזופרניה