בסלט, בסושי או פשוט לנשנש אותו כמו שהוא - עונת האבוקדו בשיאה והשאלה הגדולה היא לא 'אם' אלא 'איך' לצרוך את הפרי שמצליח לרקוד על כל החתונות ולשלב בריאות לצד טעמים נפלאים. בניגוד למרבית הפירות שמכילים לא מעט סוכרים, האבוקדו מכיל ברובו שומנים בריאים ומגוון רחב של ויטמינים ומינרלים. השומן שמהווה כחמישית מהערכים התזונתיים של אבוקדו הוא שומן לא רווי, נטול כולסטרול ובעל ערך סגולי בריא ומשביע. למשל, באבוקדו קטן (כ־150 גרם) יש 240 קלוריות, 22 גרם שומן, 10 גרם סיבים, ויטמין E, ויטמיני B, ויטמין K, חומצה פולית ואשלגן.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

אלו היתרונות הבריאותיים של אכילת אבוקדו מידי יום:

חותכן אבוקדו (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
חותכן אבוקדו | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

עוזר לרדת במשקל

אבוקדו עשיר בסיבים וחומצות שומן חד בלתי רוויות שנחשבות למקור תזונה משביע במיוחד. חצי אבוקדו מכיל 10 גרם שומנים חד בלתי רוויים ו-5 גרם סיבים. מבוגרים הסובלים מעודף משקל שהוסיפו חצי אבוקדו לארוחת הצהריים דיווחו על תחושת שובע וירידה ברצון לאכול בתקופה של שלוש השעות שלאחר הארוחה, הרבה יותר בהשוואה לאנשים שלא אכלו אבוקדו עם ארוחת הצהריים.

הסיבים גם מועילים להפחתת סיכון לחלות בסרטן, בסכרת ובמחלות לב. כמו כן הם מסייעים לפעילות תקינה של מערכת העיכול וכמובן נותנים תחושה של שובע.

עוד ב-mako בריאות:
>>היתרונות הבריאותיים של אכילת שעועית מידי יום
>>למה לאכול 3 תפוחים מידי יום?
>>10 עובדות מפתיעות על ערמונים

מוריד לחץ דם

כוס אחת של אבוקדו חתוך לקוביות מכילה 728 מיליגרמים של אשלגן, 300 מ"ג יותר מבננה בינונית. צריכת אשלגן היא חלק בלתי נפרד מההנחיות להורדת לחץ דם. מעבר להשפעה של לחץ דם תקין על תפקוד מיטבי של הלב, רמות תקינות של אשלגן חשובות גם לשמירה על קצב הלב עצמו.

מונע סוכרת מסוג 2

אבוקדו הצליח לעכב ואף למנוע התפתחות של תופעות מקדימות לסוכרת מסוג 2 בעכברים. מחקר על בעלי חיים שנערך במחלקה למדעי המזון באוניברסיטת גואלף בקנדה, מצא שמולקולת שומן בשם אבוקטין B (AvoB) שנמצאת רק באבוקדו יכולה להגביל את התהליך שעלול לגרום לסוכרת. "העכברים שטופלו הראו רגישות גדולה יותר לאינסולין, כלומר גופם היה מסוגל לספוג ולשרוף את הגלוקוז בדם ולשפר את תגובתם לאינסולין", כתב מחבר המחקר פול ספגנולו בכתב העת Molecular Nutrition and Food Research.

במהלך המחקר, החוקרים הזינו את העכברים בדיאטה עתירת שומן במשך שמונה שבועות. לאחר מכן, הוסיפו החוקרים את הרכיב אבוקתין בי לתזונתם של חלק מהעכברים לתקופה של חמישה שבועות. בסיום המחקר, בקרב קבוצת עכברים שהוזנה באמצעות דיאטה ששילבה גם את מולקולת השומן הקיימת באבוקדו, נצפתה האטה בקצב העלייה במשקל וברגישות לאינסולין.

מפחית כולסטרול

מחקר שנערך על ידי חוקרים מהמחלקה למדעי התזונה של אוניברסיטת פן סטייט, קישר בין אכילת אבוקדו אחד ביום לרמות נמוכות יותר של LDL, שנחשב לכולסטרול הפוגע ביותר בלב. 45 מבוגרים שסבלו מהשמנת יתר או עודף משקל קיבלו שלוש דיאטות דומות להורדת כולסטרול למשך חמישה שבועות, חוקרים גילו שרק הדיאטה שכללה אבוקדו הפחיתה את רמות ה-LDL.

מפחית את הסיכון לתסמונת מטבולית

תסמונת מטבולית היא שם קוד למגוון בעיות שקשורות להאטה בחילופי החומרים כמו היקף מותניים רחב, טריגליצרידים גבוהים וסוכר בדם ולחץ דם גבוה. כל אלו מהווים גורמי סיכון לסוכרת, מחלות לב, סרטן, מחלת כליות ודלקות. מחקר גדול של יותר מ-17,000 מבוגרים מצא שהסיכון לפתח תסמונת מטבולית היה נמוך ב-50% בקרב אוכלי אבוקדו בהשוואה לאנשים שמעולם לא אכלו אותו. אגב, במחקר הזה נמצא שצריכת אבוקדו הייתה גבוהה יותר אצל גברים ביחס לנשים.