ועכשיו, בואו תראו למה זה בריא:

ספירולינה – ספירולינה היא אצה בצורה ספירלית שמכילה ריכוז ערכים תזונתיים מהגבוהים שיש בצומח. היא מכילה כמות גבוהה של חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו, ברזל ובטא קרוטן. בנוסף, הספירולינה מכילה חומצת שומן מסוג אומגה 6, שיכולה לעזור לתפקוד ובריאות המח, הלב ואיברים נוספים.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

שמן קוקוס - שמן קוקוס מכיל חומצות שומן רווי, והוא יעיל במיוחד בבעיות שדורשות לחות ושימון לעור. בזכות המרכיבים שלו הוא נותן לחות והזנה משמעותיות, והוא נמצא יעיל בשימוש בבעיות כמו אסטמה של העור, פסוריאזיס ואקזמה.

קוקוס ירוק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מעולה לבריאות העור | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

ירבוז - עשבי בר כמו ירבוז, כף האווז או ריג'לה הם מאוד מזינים, מדובר בירקות ירוקים מדהימים שעושים פלאים לסלט. גם זרעי הירבוז הם אכילים, והם מכילים מגוון ויטמינים ומינרלים כמו סידן, ברזל, אשלגן ואבץ.

גולדן ברי -  הגולדן ברי מגיעים מאזור דרום אמריקה. הם מכילים ערכים גבוהים של מינרלים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ וחומצות שומן חיוניות מגוונות. הם מעולים לוויסות רמות הסוכר בדם.

קייל - בן המשפחה הפחות מוכר של הכרוב. הוא עשיר בוויטמינים ובמינרלים ומסייע בוויסות תהליכי דלקת בגוף. הוא עשיר בסיבים תזונתיים וויטמינים, ומכיל חומרים להורדת כולסטרול ולמניעת סרטן.

מזון העל - קייל (צילום: טינקסטוק)
מוריד את הכולסטרול | צילום: טינקסטוק

זרעי המפ - זרעים המגיעים מצמח ממשפחת הקנאביס, אך אין בהם את ה-THC אותו אפקט הממסטל שיש במריחואנה. זרעי המפ מהווים מקור טוב לחלבון (33 אחוז) ולכן מומלצים לצמחונים וטבעונים.

מורינגה - מקורו של צמח המורינגה בהודו, שם הוא  גדל ומשמש באופן מסורתי אלפי שנים לטיפול במגוון מחלות, דלקות חיצוניות ופנימיות ולתגבור תזונתי. הצמח מכונה "עץ הנפלאות" ולא במקרה, הוא מכיל את כל הוויטמינים, המינרליים, חומצות האמינו והחלבונים, 46 נוגדי חמצון, ו-36 חומרים אנטי דלקתיים.

עוד ב-mako בריאות:
>> מקרה או גנטיקה: מה הסיכוי שיצאו לכם תאומים?
>> אתם בלחץ? הדבר שלא חשבתם שירגיע אתכם
>> אימון חובה בכל בית: 6 תרגילים פשוטים שאפשר לעשות בבית

קמח טף - דגן שמקורו באפריקה וידוע כמאכל אתיופי. זרעי טף דומים לקינואה, הם נטולי גלוטן, ולכן מתאימים לחולי צליאק או לכל מי שמעדיף להימנע מגלוטן. זרעי טף עשירים בוויטמינים ובמינרלים ובחומצות אמינו. בשל העובדה שהם גם עשירים בסידן, ברזל וחלבונים הם יכולים להתאים לצמחונים וטבעונים.

שורש המאקה (צילום: Ildi Papp, Shutterstock)
מלא בוויטמינים, מינלים וחלבון | צילום: Ildi Papp, Shutterstock

לונגן - פרי מתוק שמקורו בסין והינו עשיר בזרחן, ברפואה הסינית מייחסים לו תכונות הרגעה.

אבוקדו - אבוקדו עשיר בשומנים טובים, בעיקר שומן בלתי רווי מסוג חומצה אולאית. מלבד זאת, הוא אחראי על שיפור המרקם של העור, איזון רמות הכולסטרול בדם וחיזוק עצבי.

גרגירי קקאו - קקאו מכיל אנטיאוקסידנטים וכל מיני חומרים שמועילים לתפקוד הלב, כמו מגנזיום. בנוסף, יש בו תיאוברומין, חומר שמרחיב את כלי הדם, והוא עוזר למצבי לחץ דם גבוה.

זרעי צ'יה - בשתי כפות זרעי צ'יה יש כ-11 גרם סיבים, 4 גרם חלבון ו-9 גרם שומן, מתוכם גם אומגה 3. בנוסף, יש בהם סידן, מנגן, מגנזיום, זרחן, אבץ, אשלגן וויטמינים מקבוצת B.

שורש מאקה - פקעת ממשפחת המצליבים שמקורה בהרי האנדים של פרו. מכילה ערכים גבוהים של ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, ברזל, סידן, אבץ, מגנזיום ועשירה בחלבון.

זרעי המפ (צילום: Karissaa, Shutterstock)
מומלצים לטבעונים וצמחונים | צילום: Karissaa, Shutterstock

טמפה – מוצר שעשוי מסויה מותססת, והוא מקור צמחי טוב לסידן ולחלבון. 

תה קומבוצ'ה - פטריית התה המפורסמת ידועה בשל סגולותיה הרפואיות המרובות. מחומרים אנטי-מסרטנים, אנטי-דלקתיים ונוגדי חימצון, הפטרייה יוצרת משקה פרוביוטי שעשיר ברכיבים תזונתיים.

דבש מאנוקה - דבש המאנוקה מוגדר כמזון על בזכות סגולות הרפוי המיוחסות לו. המאנוקה הוא עץ הגדל בניו זילנד, ויכולת ההישרדות הגבוהה שלו נובעת מהשמן האתרי שלו שמגן עליו מפני תקיפה של פטריות, חיידקים ומזיקים. קיימים בטבע חומרים יעילים ביותר עם תכונות אנטי-חיידקיות ואנטי-נגיפיות, אשר מסוגלים להגן על גוף האדם, בטוחים לשימוש ובעלי יכולות ריפוי. 

גוג'י ברי - ידוע כאחד מהאנטי אוקסידנטים החזקים בטבע, יעיל כמדכא תיאבון ומסייע בירידה במשקל. נוגד הזדקנות ומעלה את רמת החיוניות והאנרגיה. הגוג'י ברי מחזק ומשפר את מערכת החיסון, מסייע לאזן את רמות הסוכר בדם, משפר את תפקודי הכבד ומגביר את קצב חילוף החומרים.

>> למה כואב לכם הגב? הכל בגלל היציבה שלכם, כך תשפרו אותה