אנחנו יודעים שזה נשמע מוזר, אבל זה לגמרי אפשרי: הצואה שלכם יכולה לשנות צבעים וזה יכול להיות סימן לדברים שונים שמתחוללים בגופכם. צואה ירוקה, למשל, יכולה לקרות כתוצאה מסיבות שונות ומשונות, מהתזונה שלכם ועד לזיהומים בגוף ותרופות שמשפיעות על מערכת העיכול. אז אם שמתם לב לאחרונה שהצואה שלכם ירוקה כמו הפריחה באביב, הנה הסיבות האפשריות לכך:  

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אתם אוכלים הרבה דברים ירוקים

זו כמובן הסיבה הנפוצה ביותר לצואה בצבע ירוק. "צואה ירוקה היא בדרך כלל תוצאה של כמות גדולה של עלים ירוקים וירקות ירוקים בתזונה", מסביר ד"ר ניקט סונפל, גסטרואנטרולוג, ל-Prevention. "מלבד ירקות, הורים יכולים לשים לב שצואת ילדיהם נעשתה ירוקה כתוצאה מצבעי מאכל בציפוי של עוגות – מה שאני מכנה 'תסמונת עוגת יום-הולדת'".

לא רק חסה (צילום: ViChizh, shutterstock)
עלים וירקות ירוקים יכולים לשנות את צבע הצואה | צילום: ViChizh, shutterstock

אתם סובלים מזיהום

זיהומים שמשפיעים על המעיים שלכם וגורמים לשלשול יכולים גם להוביל לצואה ירוקה. "זיהום חיידקי כמו סלמונלה, אי.קולי או קלוסטרידיום דיפיצילה; וירוסים; או טפילים כמו ג'יארדיה – יכולים לגרום לשלשולים ולתנועת מעיים מוגברת", מסביר ד"ר סונפל. "הצואה הזו, שנעה מהר במערכת העיכול, לא מאפשרת לנוזל המרה לשנות את צבעו מצהוב-ירוק לחום". אם אתם מבחינים בתסמינים הללו, ד"ר סונפל ממליץ להיבדק אצל רופא באופן מיידי כדי לזהות את שורש הבעיה.

אתם לוקחים אנטיביוטיקה

כן, מתברר שאותה אנטיביוטיקה שמצילה אתכם משפעת ומחלות בקטריאליות אחרות עלולה לגרום לצואה ירוקה. "זה קורה משום שאנטיביוטיקה לפעמים הורגת חיידקים טובים, יחד עם החיידקים הרעים", מסביר ד"ר סונפל. "ללא החיידקים הטובים, תיווצר צואה ירוקה בשל השינוי באוכלוסיית החיידקים במעיים". אם אתם נוטלים אנטיביוטיקה ורוצים לשמור על אוכלוסיית החיידקים במערכת העיכול שלכם, ד"ר סונפל ממליץ לקחת פרוביוטיקה, בתוספים או בתזונה.

עוד ב-mako בריאות:

>> "אם אתם רואים את הסימן הזה, תיבדקו במהירות"
>> משרד הבריאות: היזהרו משימוש בתבלינים האלה
>> רוב הנשים לא יודעות שהדבר הזה גורם לסרטן שד

אתם אוכלים דברים כחולים

זוכרים מה קורה כשמערבבים את הצבע כחול בצבע צהוב? נכון מאוד – ירוק. "אכילת פירות יער כחולים או סגולים יכולה למעשה לגרום לצואה ירוקה, כיוון שהגוונים הכחולים, בשילוב צבעו הצהוב של נוזל המרה, יכולים לגרום להיווצרות של צבע ירוק", מסביר ד"ר סונפל. אם הצואה שלכם בצבע אדום עז ולא אכלתם סלק, ג'לי או אוכמניות, היוועצו בדחיפות עם רופא – הצבע האדום עשוי להיות אינדיקציה לדימום.

אוכמניות (צילום: Brian A Jackson, Shutterstock)
מפתיע, אבל גם אוכמניות משפיעות על צבע הקקי | צילום: Brian A Jackson, Shutterstock

עברתם לאחרונה כריתת כיס המרה

בנסיבות רגילות, נוזל המרה מאוחסן בכיס המרה שלכם. אולם, כשכיס המרה מוסר, לנוזל המרה אין לאן ללכת. "זה אומר שכל המרה שהגוף שלכם מייצר – מסולקת החוצה באופן מידי", אומר ד"ר סונפל. "היו סבלניים – זה לרוב משתפר לבד והמעיים שלכם יתרגלו לכמות הגדולה של נוזל המרה ויתחילו לספוג אותה בהתאם". אם עברתם כריתת כיס המרה, שימו לב לצבע הצואה שלכם ואם צבעה ממשיך להיות שונה גם לאחר 8-10 שבועות, היוועצו ברופא.

אתן משתמשות בזריקה למניעת היריון

ישנן זריקות מסוימות למניעת היריון שיכולות לגרום לצואה בצבע ירוק. "זריקות אלה מיועדות לדיכוי ביוץ והן נקשרו לנפיחות ולעלייה במשקל בקרב נשים מסוימות. אבל היו לי כמה מטופלות שהבחינו בצואה ירוקה, לרוב אחרי המינונים הראשונים", מסביר ד"ר סונפל. "אנחנו עדיין לא יודעים מדוע זה קורה, אבל זו לא סיבה לדאגה וזה בדרך כלל נפתר מעצמו. אני מאמין כי הזריקה מובילה לייצור יתר של נוזל המרה, אך אין הוכחות לכך עדיין". גם תרופות אחרות יכולות לשנות את צבע היציאות שלכם. תרופות משלשלות מבוססות ביסמוט סובסליצילאט ותוספי ברזל יכולים באופן זמני לשנות את צבע הצואה לשחור, למשל. אם אתם לא בטוחים שהצואה הירוקה שלכם נובעת מתזונה, כדאי להיוועץ ברופא.