חלב נטול לקטוז וקזאין

חלב פרה נטול לקטוז כולל את האנזים לקטאז שמפרק את הלקטוז לשני הסוכרים aמהם מורכב ובכך מאפשר לאנשים עם חוסר סבילות לקטוז לעכל אותו. חלב שמקורו צמחי אינו מכיל קזאין.

חלב שאינו ממקור בעלי חיים

קיים מגוון של מוצרים זמינים. למשל, "חלב" אגוזים או שקדים, סויה, שיבולת שועל ועוד. סוגים אלה מתאימים לטבעונים ולאנשים עם חוסר סבילות או אלרגיה לחלב פרה. הטעמים של תחליפי חלב משתנים בצורה משמעותית כתלות בחומר הגלם aממנו הוא נוצר וברכיבים הנוספים שבתחליף החלב. כמו כן, חלק מתחליפי החלב מעושרים בוuיטמינים ובמינרלים כדוגמת ויטמין D וויטמין B.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אגוז קוקוס (צילום: יחסי ציבור)
רק רמז לטעם של פרי | צילום: יחסי ציבור

חלב סויה

חלב סויה עשוי מפולי סויה ובקרב חלק מן האנשים ששותים אותו יש תחושה של טעם לא מוכר בפה עם טעם לוואי של טופו שעשוי להיות חזק יותר בגרסה הלא ממותקת של חלב סויה. בחלב סויה יש באופן יחסי כמות קטנה של פחמימות, בערך 1.5-2.5 גרם פחמימות בכל 100 מ"ל, ולכן הוא אופציה טובה עבור אנשים עם סוכרת שמבקשים לצמצם את צריכת הפחמימות שלהם כדי לשמור על איזון הדוק של רמות הסוכר בדם. כמות הקלוריות בחלב סויה נעה בין 20 ל-40 ב-100 מ"ל. ביחס לשאר תחליפי החלב, במשקאות הסויה כמות החלבון היא הגדולה ביותר. לכן, אם החלטתם לעבור לצריכת חלב סויה, מומלץ שתנסו כמה סוגים כדי למצוא את סוג חלב הסויה הטעים לכם.

חלב שקדים

בחלב שקדים מתיקות מעודנת כמו גם ניחוח של שקדים, שמודגש יותר בחלב שקדים ממותק. אם אתם חפצים באופציה דלת קלוריות, חלב שקדים הוא בחירה מצוינת. בחלב שקדים יש בדרך כלל בין 10 ל-25 קלוריות ל-100 מ"ל, ובגרסה הלא ממותקת מספר הקלוריות הוא הנמוך ביותר.

בחלב שקדים יש גם כמות פחמימות נמוכה מאשר בזו של חלב פרה, כאשר בחלב שקדים לא ממותק כ-0.1 גרם ל-100 מ"ל. בחלב שקדים ממותק, כ-3 גרם פחמימות ל-100 מ"ל.

חלב אורז

חלב אורז הוא משקה דליל בעל טעם מתקתק, בדומה לגרסה הממותקת של חלב דל שומן. המתיקות של חלב אורז מלמדת אותנו שהוא לא הבחירה הטובה ביותר עבור אנשים עם סוכרת. בחלב אורז יש כ-10 גרם פחמימות וכ-50 קלוריות בכל 100 מ"ל.

>> מה מסתתר במשקאות תחליפי החלב?

חלב קוקוס

כשאנחנו חושבים על חלב קוקוס האסוציאציה הראשונה היא הנוזל השקוף שנמצא בתוך אגוז הקוקוס. זה לא נכון, את חלב הקוקוס מייצרים מפרי הקוקוס הלבן בתהליך שכולל הרתחת חלקי הפרי במים. לחלב קוקוס יש טעם די מתוק בדומה לחלב פרה ורק רמז לטעם של פרי הקוקוס. חלב קוקוס דל בפחמימות ובקלוריות. בערך 2 גרם פחמימות ו-30 קלוריות לכל 100 מ"ל של משקה.

עוד ב-mako בריאות:

>> פירות היער שאתם חייבים לשלב בתפריט
>> זאת הפחמימה הטובה ביותר לשמירה על המשקל
>> עד איזה גיל כדאי להשתמש באמצעי מניעה?  

חלב שיבולת שועל

מכיל כמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים, ביחס לשאר תחליפי החלב. הסיבים תורמים לתחושת השובע ומעכבים את ספיגת הסוכר בדם ובכך יכולים לתרום לשיפור איזון הסוכרת. אחוזי השומן במשקה עומדים על 1.3 אחוז. ב-100 מ"ל של משקה: כ-43 קלוריות,  0.5 גרם חלבון, וכ-7 גרם פחמימות כיוון שמקורו בדגן. חלב זה איננו מומלץ לחולי צליאק מפני שהוא מכיל גלוטן. עם זאת, החסרונות של חלב שבולת שועל: כמות גבוהה יחסית של פחמימות וכמות קטנה של חלבון. נוסף לכך, חלב זה יכול להתאים לאנשים הסובלים מאלרגיה לאגוזים או לסויה.

* עינת מזור בקר היא דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת