הדובדבן צריך יחצ"ן. הפרי הזה הוא לא פחות מסופר פוד, אבל איכשהו לא מדברים עליו ככזה והוא גם לא עולה אוטומטית בכל רשימה של פירות וירקות מומלצים. אבל עם כל הסיבים תזונתיים ונוגדי החמצון שהם מכילים, אין ספק שהדובדבנים שווים הרבה יותר מהתדמית שלהם. הנה למה (ונזכיר שעונת הדובדבנים כאן רק לעוד מספר שבועות): 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

הם נלחמים בדלקות

הצבע הבוהק של הדובדבן הוא עדות לתכולה גבוהה של נוגדי חמצון, שמסייעים לגוף להילחם בדלקות - והם טובים בזה לא פחות ממספר תרופות ייעודיות. בתור בונוס בריאותי, לנוגדי חמצון יש קשר סטטיסטי מובהק לנטייה מופחתת למחלות לב.  

הם עוזרים להירדם

בין נוגדי החמצון שבדובדבן נמצא המלטונין, החומר שמכונה גם "הורמון החושך" בשל מעורבותו בתהליך ששולח אותנו לארץ החלומות. במחקר שתוצאותיו פורסמו ב" "European Journal of Nutritionהתבקשו נבדקים לשתות מדי יום כוס מיץ דובדבנים, ואילו קבוצת ביקורת שתתה פלסבו – מים ללא תכולת פרי. בתום שבעת ימי הניסוי, רמת המלטונין עלתה בגופם של הנסיינים ששתו מיץ דובדבנים. בקבוצת הפלסבו לא נראה שינוי. החוקרים סיכמו: "משקה עשוי רכז דובדבנים מעלה את רמות המלטונין באופן שמשפיע לחיוב על משך השינה של גברים ונשים כאחד ועשוי להועיל במקרה של הפרעת שינה".

מים דובדבנים (צילום: Shutterstock)
גם שומרים על הגזרה וגם אנטי אייג'ינג? לקחנו | צילום: Shutterstock
עוד ב-mako בריאות
>> הדבר המוזר הזה קורה להמון נשים אחרי סקס 
>> זהירות: הדיאטה הזאת עלולה להרוג אתכם
>> רוצים לרדת במשקל? תאכלו בשעה הזאת 

הם מאזנים את הסוכר בדם

"זה מלא סוכר", יגידו כל מיני חכמולוגים, אבל מה שנכון לגבי פירות מסוימים אינו נכון לגבי דובדבנים, שהערך הגליקמי שלהם נמוך – האינדקס הגליקמי שלהם עומד על 22 (אינדקס גליקמי הוא דירוג פחמימות במזון בהתאם להשפעתן המיידית על רמת הגלוקוז בדם. לשם השוואה, לבננה יש אינדקס גליקמי של 46 ואננס עומד על 66). מחקרים הוכיחו שבעלי חיים הניזונים מפירות בעלי ערך גליקמי נמוך נהנים מרמות נמוכות של סוכר בדם, וההנחה המקובלת היא שזה תופס גם לבני אדם.

הם בקטע של אנטי-אייג'ינג

לדובדבנים יש תכולה גבוהה של פיטו-כימיקלים, חומרים שמספקים הגנה כימית מסוימת מפני סרטן (הם קיימים למשל גם בקליפת התפוח, ככה שמצוות "לא תקלוף" היא לא סתם מיתוס). יש גם תהליכי זקנה שנוגדי החמצון בדובדבן עשויים לעכב: תגובות חמצון יכולות ליצור רדיקלים חופשיים, שמתחילים תגובות שרשרת הפוגעת בתאי הגוף.

והם טובים לגזרה

לצד הערך הגליקמי המפתיע לטובה, הסיבים התזונתיים שבדובדבן עוזרים לשמור על משקל תקין: מחקר בבעלי חיים הוכיח שצריכת דובדבנים מפחיתה גורמי סיכון להשמנת יתר.