נשירת שיער יכולה להיגרם מסיבות שונות, חלקן גנטיות, אחרות סביבתיות. אבל מומחים רבים מציינים כי לתזונה השפעה משמעותית על מצב השיער שלכם. הסיבה לכך היא שהמזון שאנו צורכים אחראי על הוויטמינים והמינרלים שנספגים בגופינו, כולל בשיער שלנו.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

לרוב התזונה שלנו משפיעה על השיער כאשר אנחנו אוכלים מזונות לא בריאים ו/או כשאנחנו לא צורכים את המרכיבים התזונתיים שדרושים לשמירה על שיער בריא, כמו חלבון וברזל. ד"ר קרולין ג'ייקוב, רופאת עור, מסבירה כי מרבית האנשים סובלים מנשירת שיער כתוצאה ממחסור בברזל ו/או ויטמין D ו/או חלבונים. הנה ארבעה סוגי מזון שיכולים לתרום לנשירת שיער:

1. מאכלים מתוקים

מי יכול בלי עוגת שוקולד וגלידה? אף אחד, אבל אם אתם סובלים לאחרונה מנשירת שיער, אולי כדאי להפחית קצת בגזרת הקינוחים. סוכר משבש את היכולת של הגוף לספוג חלבונים, שחיוניים לצמיחה בריאה של השיער. אם התפריט שלכם מכיל הרבה סוכר, אולי כדאי לעשות בו כמה שינויים.

פחזניה (צילום: Shutterstock)
להפחית במאכלים עתירי סוכר | צילום: Shutterstock

2. מזון מהיר

מה שלא טוב עבור הקיבה שלכם, כנראה שגם לא טוב לשיער שלכם. מזון מהיר לרוב עתיר בשומן ועודף השומן עלול לגרום לחסימת הנקבוביות וכתוצאה מכך לנשירת שיער.

עוד ב-mako בריאות:

>> הסיבה שחייבים להפסיק להשתמש במקלון אוזניים
>> חוקרים קובעים: זהו משך הזמן האידאלי לחופשה 
>> הניתוחים הפלסטיים המטורפים של הקוריאנים

3. יותר מדי דגים

למרות שדגים מכילים אבץ, מינרל חשוב לבריאות השיער והקרקפת – ישנם דגים שמכילים גם לא מעט כספית, שעלולה לגרום לדילול השיער. לפי מומחים באתר Eat This, Not That החוק הכולל (למרות שיש יוצאים מן הכלל), הוא שככל שהדג גדול יותר, כך רמות הכספית גבוהות יותר. לכן עדיף לאכול פחות מקרל וסוגי טונה מסוימים. דגים שמכילים פחות כספית ומומלץ לאכול לשמירה על בריאות השיער: אנשובי, מטיאס, סלמון, אמנון, נסיכת הנילוס וטונה בהירה בשימורים.

סלמון וירקות בצלחת (צילום:  Nitr, shutterstock)
יותר סלמון, פחות מקרל | צילום: Nitr, shutterstock

4. קמח לבן

כל דבר שמורכב מפחמימות מעובדות כמו לחם לבן, פסטות שלא עשויות מחיטה מלאה ולמעשה כל דבר שעשוי מקמח לבן, יכול לגרום נזק לשיער. הסיבה לכך היא כי פחמימות מעובדות מתפרקות בגוף לסוכרים, הן חסרות מרכיבים תזונתיים שחיוניים לבריאות השיער (כמו חלבון) ולכן תזונה עשירה בפחמימות מעובדות עלולה לתרום לנשירת שיער.

אז מה כדאי לאכול כדי לשמור על שיער מלא ובריא?

ד"ר פרנצ'סקה פוסקו, מרצה קלינית בכירה לדרמטולוגיה בבית החולים מאונט סיני בניו יורק, אומרת שתזונה עשירה בחלבונים מסייעת לשמור על שיער חזק ומלא. "חלבון הוא חיוני לשיר בריא", אמרה ל-health.com. "בשר רזה, דגים, עוף, שעועית, כולם מקורות מעולים. ברזל גם חשוב, רמה נמוכה של ברזל יכולה להוביל לאנמיה, שעלולה לגרום לנשירת שיער מוגברת. החדשות הטובות הן שבעזרת תזונה נכונה ותוספי תזונה (במידת הצורך), נשירת השיער במקרה הזה הפיכה", מסבירה ד"ר פוסקו.