בננה היא אחת מכמה סוגי פירות העשירים יותר ברכיבי מזון שונים שתורמים לבריאות. היא משווקת ברוב ימי השנה, אך בימים אלא ממש היא נקטפת ולכן במיטיבה. הנה כמה סיבות טובות לשלב אותה באופן קבוע בתפריט.

מגינה מפני מחלות: הבננה מכילה ויטמין  C – נוגד חמצון חיוני השומר על מערכת החיסון ומפחית את הסיכוי לחלות במחלות שונות – החל מצינון ועד סרטן.

שומרת על לחץ דם תקין: הבננה עשירה מאוד באשלגן. זהו מינרל חשוב לתפקוד של כל מערכות הגוף, התורם בייחוד לשמירה על לחץ דם תקין ולתפקוד תקין של השרירים. סובלים מהתכווצויות שרירים ברגליים? נסו לאכול בננה כשעתיים-שלוש לפני השינה. בננה גדולה מכילה כ – 620 מ"ג אשלגן.

אישה מקלפת בננה (צילום: Agnes Kantaruk, Shutterstock)
שפע של יתרונות תזונתיים | צילום: Agnes Kantaruk, Shutterstock

עשירה בוויטמינים שתורמים לבריאות הכללית: מכילה מלבד ויטמין C, הבננה עשירה גם  בוויטמינים רבים נוספים, כמו תיאמין, החיוני לתפקוד מערכת העצבים והעיכול וכן לשמירת מתח השרירים; ריבופלאבין וויטמין  B6המעורבים בתהליכי חילוף החומרים של אבות המזון; חומצה פולית, החיונית לתהליכי צמיחה, רבייה, ליצירת תאי דם ועוד.

עשירה במינרלים שתורמים לבריאות הכללית: מלבד אשלגן, הבננה עשירה גם במגנזיום, בנחושת ובכמויות קטנות של סידן, ברזל ואבץ – כל אלה חשובים לעצמות, לתפקוד מערכות העצבים, השרירים ליצירת המוגלובין ולתפקודים רבים של הגוף.

תורמת לעיכול: עשירה בסיבים תזונתיים. החשובים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. בננה בשלה מעולה לסובלים מעצירות (וכלל אינה גורמת לעצירות כפי שמשתמע לעיתים). אף עשוייה לעזור במצבים של צרבת._OBJ

משפרת מצב רוח: לסובלים מדיכאון. הבננה מכילה חומצה אמינית טריפוטופן, שהוא חומר מוצא לסרוטונין, אשר ידוע בעזרתו בעלייה ובשיפור מצב הרוח.

משפרת ערנות: צריכת בננה בארוחת בוקר או ארוחת עשר – תשפר במידה ניכרת את רמת הערנות והאנרגיה.

*בננה ממוצעת מכילה כ – 92 קלוריות.

 

הכותבת היא מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת