הכרובית היא ללא ספק "מאכל על" כפי שנוהגים להגדיר אותה. היא שייכת למשפחה "מיוחסת" – משפחת המצליבים, שכוללת ירקות מזינים וחשובים כמו: ברוקולי, צנון וכרוב. כל אלה ידועים בתרומתם הגדולה במניעת מחלות ממאירות והם חיוניים גם למניעת סוכרת ולהאטה בתהליך ההזדקנות.

אם אתם לא משלבים אותה באופן קבוע בתפריט – חבל מאוד. הרשת מלאה במתכונים לכרובית בתנור, כרובית מאודה או כרובית בטחינה למשל. קל מאוד להכין אותה והרווח הבריאותי – עצום. הנה כמה סיבות טובות להתיידד איתה מקרוב.

עשירה בנוגדי חמצון: הכרובית מכילה נוגדי חמצון ברמה גבוהה. אלה חשובים במיוחד להגנה על תאי הגוף מפני רדיקלים חופשיים, שהם למעשה רעלנים המצויים בגוף וגורמים לנזק חמצוני  לתאים, קרומי תאים וחלוקת תאים) בכך היא מחזקת את המערכת החיסונית.

מצוינת לנשים בהיריון: הכרובית מכילה גם כמות נאה של חומצה פולית, המסייע למנוע נזקים התפתחותיים שונים בעובר, ולכן היא חשובה לנשים הרות או לנשים שמתכננות היריון.

עשירה בסידן: הכרובית מכילה סידן שתורם למניעת התדלדלות עצם ולשמירה על שיניים בריאות וחזקות.

אישה בהיריון אוכלת סלט פירות במיטה (אילוסטרציה: Pixel-Shot, shutterstock)
מומלצת במיוחד לנשים בהיריון | אילוסטרציה: Pixel-Shot, shutterstock

דיאטטית: בכרובית אין כמעט פחמימות ושומן, ולכן היא מצוינת עבור המבקשים לשמור על המשקל.

תורמת לעיכול תקין: יתרון תזונתי בריאותי נוסף נובע מכך שהכרובית מכילה כמות משמעותית של סיביים תזונתיים, שבין היתר תורמים לתחושת שובע ועוזרים בשמירה על פעילות מעיים סדירה ותקינה.

תורמת למניעת סוכרת: אוכלים מנת פחמימה? הוסיפו לארוחה כרובית וכך תוכלו ליהנות מהאטה בספיגת הסוכר שמתאפשרת הודות לכמות הסיבים הגדולה שבכרובית.

תורמת לבריאות הלב: הכרובית מכילה כמות גדולה של אשלגן – מינרל שבין היתר תורם לתפקוד לב תקין.

תזונה נכונה וכושר (צילום: George Rudy, shutterstock)
מכינים סלט? תוסיפו כרובית - אפשר לאכול אותה 'חיה' | צילום: George Rudy, shutterstock

חשוב לציין כי יש לשטוף היטב את הכרובית ולהיפטר מהחלקים החומים שבה באמצעות חיתוכם בסכין. אפשר לאכול אותה טרייה, מבושלת או אפויה. בתאבון!

 

הכותבת היא ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה הכללית במחוז מרכז