נכון, לכל אחד מאיתנו יש עור שונה שמושפע מדברים אחרים, אבל מחקרים מוכיחים שוב ושוב את הקשר שבין תזונה ודיאטה לבין אקנה ושחורים באף. יותר מזה – דרמטולוגים ורופאים מסכימים בינם ובין עצמם באופן גורף שאוכל שעשיר במרכיבים תזונתיים חיוניים יכול למנוע הצטברות של שומנים בנקבוביות העור, בעוד אוכל מטוגן ומלא בשמן רק מעודד אותם.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

"אוכל שעתיר בסוכרים, שומנים ופחמימות פשוטות הוא הגורם העיקרי לשחורים באף", אומר דוקטור ג'וש אקס, "שכן למזונות הללו יש ערך גליקמי גבוה, מה שאומר שהם נוטים לסתום את הנקבוביות כתוצאה מהאפקט שיש להם על הגוף. "הם גורמים לרמת הסוכר בדם לעלות במהירות, מה שיוצר שרשרת תגובות שמעלה את רמות ההורמונים ואת פעילותן של בלוטות החלב בעור", אומרת הדרמטולוגית דוקטור לינדה סטיין גולד.

כמו כן, מעבר לשמנוניות, פאסט פוד מכיל רמות גדולות של נתרן שמייבש את עור, אומרת דוקטור בת' וורן, "עודף של מלח בגוף גורם לתאים להפריש יותר מלח החוצה, כדי לסייע באיזון. כתוצאה מכך, העור מתייבש עקב מחסור בנוזלים". בחלק מהמקרים, עור יבש אף מפריש יותר שומנים מכפי שהוא צריך, אומר ד"ר אקס, "ולכן הנקבוביות נסתמות והנקודות השחורות מתחילות להופיע".

עוד ב-mako בריאות:

>> מהי התסמונת שגרמה למיכל אנסקי לשיתוק בפנים?
>> 7 מילים יומיומיות שגורמות לנזק פסיכולוגי
>> מחקר בינלאומי: 1 מכל 5 אנשים מת בגלל תזונה 

מה עושים כדי למנוע את זה?

אין פה הפתעה גדולה - לפי המומחים, תזונה מאוזנת, בריאה ועתירה בפירות וירקות בפירוש יכולה לסייע במצב. כדאי גם לשלב דגנים מלאים וחלבונים רזים כדי לשמור על רמות תקינות של סוכר בדם, וכתוצאה מכך לחסל ואפילו למנוע את הנקודות השחורות באף ועל הפנים.

דוגמאות למזונות שכדאי לשלב בתפריט: אוכל פרוביוטי ומזון מותסס כמו יוגורט או קמבוצ'ה; מזון שעתיר באבץ כמו זרעי חמנייה, צ'יה או פשתן; מזונות עתירים בוויטמין A כמו גזר, תרד וכבד בקר; ומזונות עתירים בוויטמין E כמו פירות הדר, אוכמניות ועלים ירוקים.