לא מעט מיתוסים על תזונה נכונה ודיאטה שרצים מפה לאוזן או ברחבי האינטרנט. אבל בעוד הקפדה על תזונה נכונה היא דבר חשוב, כדאי לדעת על אילו המלצות כדאי לנו לוותר. אז האם אנחנו באמת חייבים לצרוך חלבון עד שעה לאחר אימון? ומה לגבי האיסור על נשנושים בדיאטה? הנה ארבעה מיתוסים תזונתיים שהגיע הזמן לנפץ.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

חובה לצרוך חלבון 45 דקות לאחר אימון

אנשים רבים שנחושים לבנות מסת שריר חושבים שהם חייבים לאכול חלבון עד 45 דקות לאחר האימון. אבל זה לא לגמרי מדויק. המיתוס הנפוץ הושרש בתחילת שנות האלפיים, לאחר שפורסם מחקר שמצא כי צריכת מי גבינה (שעשירים בחלבון) עד שעה לאחר אימון מעודד תהליך של בניית מסת שריר בגוף. זה אכן נכון במידה מסוימת, אבל מאז, חוקרים גילו כי קצב בניית מסת השריר היה כל כך לא משמעותי, שבקושי ניתן היה להבחין בהבדל בטווח זמן של 10 שנים.

לפי ריק מילר, דיאטן המתמחה בספורט, מחקרים מצביעים על כך שאין חלון זמן קבוע כדי לבנות יותר מסת שריר. לאחר אימון עצים, קצב בניית מסת השריר בגוף עולה – במשך 24 שעות. "בזמן הזה הגוף שלכם יבצע סינתזה לכל חלבון שתצרכו ואוטומטית יבנה בעזרתו שריר", הסביר למגזין Women’s Health.

ביצים במחבת (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
אפשר לצרוך חלבו עד 24 שעות לאחר האימון | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

מיץ סלרי טוב למערכת העיכול

מבחינה בריאותית, השנה הייתה לגמרי שנת המעיים, או מערכת העיכול. המודעות להשפעה של חיידקי המעיים על המשקל ועל הבריאות הכללית שלנו הובילה לגל של טרנדים שונים שמציעים פתרונות יצירתיים לשמירה על המעיים. ביניהם מיץ הסלרי, שאמנם בעל כמה יתרונות בריאותיים – אבל שיפור בריאות המעיים הוא לא אחד מהם. ליאן וורד, דיאטנית, מסבירה כי מיץ סלרי לא ירפא תסמינים של בעיות במעי כמו נפיחות ובעיות בעור ולעתים הוא אף עלול להחמיר אותם. למעשה, סלרי מכיל פחמימות מסוג שלרוב לא נספג טוב במעי הדק – ובשל כך סלרי עשוי אף להחמיר תסמונת מעי רגיז.

סלרי (צילום:  ArtCookStudio, shutterstock)
לא כזה טוב למערכת העיכול | צילום: ArtCookStudio, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> הטעויות שאנחנו עושים כשהשפתיים שלנו יבשות
>> שימו לב: אלה המזונות הקשים ביותר לעיכול
>> סקר חושף: זה סוג הגברים ששולחים "דיק פיקס"

תפריט ללא גלוטן בריא יותר

דיאטנים רבים ממליצים בחום להימנע ממזון ללא גלוטן – אלא אם כן אתם סובלים מרגישות מאובחנת לגלוטן, כמו חולי צליאק. אז אל תוותרו על גלוטן רק כי אתם חושבים שזה טוב יותר מבחינה בריאותית. אם אתם רוצים לעשות שינוי בצריכת הפחמימות, כדאי לעבור מפחמימות פשוטות (קמח לבן) – לפחמימות מורכבות כמו דגנים מלאים.

נשנושים זה רע

אם אתם בדיאטה, ככל הנראה ששמעתם שאתם צריכים לברוח מנשנושים כמו מאש. אבל לא כל הנשנושים נבראו שווים, חלקם דווקא יכולים לעזור לכם לשמור על המשקל ועל הבריאות. כל עוד אתם בוחרים בנשנושים בריאים, מזינים ודלי קלוריות (אם אתם רוצים לרדת במשקל) ומקפידים על כמות מדודה, אתם לגמרי יכולים לנשנש. תפוח עם חמאת בוטנים, אגוזי מלך או קשיו, יוגורט או פרוסת לחם מלא עם אבוקדו וביצה קשה – הן אופציות מעולות.