החלטתם לפנק את עצמכם בסלמון צלוי, אבל אז כשניגשתם למלאכה תהיתם – מה עושים עם העור? ייתכן גם שנתקלתם בסושייה הקרובה לביתכם ברולים שמכילים "סלמון סקין", העור הפריך של הסלמון. אבל האם בכלל כדאי לאכול את העור של הסלמון? כמה יתרונות בריאותיים יש לו, אם בכלל?

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

את היתרונות הבריאותיים של הסלמון אתם בטח מכירים. הוא נחשב למקור מצוין לאומגה 3, חומצת שומן חשובה לתפקוד הגוף, שלא מיוצרת על ידו ולכן עלינו להשיג אותה דרך המזון שאנו אוכלים. נוסף על כך, הוא גם מקור איכותי לחלבון, אשלגן, ויטמיני בי וסלניום. סלמון נחשב מפחית סיכון למחלות לב ואף מפחית סיכון לאלצהיימר.

רול סלמון סקין (צילום:  nantarpats, shutterstock)
פופולרי בסושיות | צילום: nantarpats, shutterstock

>> הצד האפל של הסלמון

אבל מה לגבי העור שעוטף את הסלמון?

מבחינה בטיחותית, סלמון סקין נחשב בטוח כל עוד מקורו באוקיינוס השקט. סלמון מהאוקיינוס האטלנטי נחשב פחות בטוח למאכל בשל מזהמים סביבתיים וכימיים המצויים בו, כמו ביפנילים עתירי כלור, חומרים רעילים המשמשים בתעשיות שונות. מזהמים אלה עלולים להיספג בעור של הסלמון ולכן זה נחשב פחות בטוח. לנשים בהריון ולנשים מניקות פחות מומלץ לצרוך סלמון סקין, לא משנה מה מקורו.

סלמון (צילום:  interstid, shutterstock)
יתרונות בריאותיים כמו של הדג עצמו | צילום: interstid, shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> נגמרה הקורונה והתחיל הצינון: למה כולם חולים?
>> מצחצחים שיניים אחרי הקפה של הבוקר? טעות
>> 10 כללי האכילה שיגרמו לכם להרגיש מעולה
 

מבחינה בריאותית, ערכו התזונתי גבוה כמו בשר הדג עצמו. הוא מכיל אומגה 3, זרחן, אשלגן, חלבון וויטמין די. נוסף על כך, העור של הסלמון עשוי לסייע לחולי סוכרת מסוג 2. ממחקר שנעשה בתנאי מעבדה ופורסם בכתב העת Marine Drugs, עולה כי העור של הסלמון יכול לעזור לשפר את מצבם של חולי סוכרת מסוג 2 ואף יכול לעזור בהחלמת פצעים הנוצרים אצלם. עם זאת, הרבה פעמים הסלמון סקין מוגש מטוגן וזה בהחלט הופך אותו לקצת פחות בריא. עדיף לבשל את הסלמון צרוב בגריל, כך עדיין תקבלו סלמון סקין פריך וטעים, ללא צורך לטגן בהמון שמן.