מיגרנה היא לא סתם כאב ראש חזק. אצל רבים, המיגרנות גורמות לסבל רב, אם זה מבחינה פיזית ופסיכולוגית והיא דורגה כגורם השישי בעולם לאובדן שנים עקב נכות בשנת 2013. לרפואה ישנן דרכים שונות המאפשרות לנהל את הכאב וכן נערכו מחקרים רבים שבדקו את הקשר בין התזונה לבין שכיחות מיגרנה או הופעת מיגרנה. אספנו המלצות תזונתיות לגבי רכיבי תזונה ספציפיים שנבדקו במחקרים היכולים לסייע בהתמודדות עם המיגרנות.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

  1. מינרל מגנזיום: רמות מגנזיום נמוכות וריכוזים נמוכים בתאים שונים ובמוח נקשרו למיגרנה. ההנחה היא שאנשים עם מיגרנה מפרישים כמויות מוגזמות של מגנזיום בגלל הלחץ שחווים. מחקרים הראו שאנשים שנטילה של טבליות מגנזיום הפחיתה את ההתקפים ב 22-43%. מומלץ ליטול 400 מ"ג תוסף מגנזיום באופן יומי עם האוכל. יש להתייעץ עם רופא המשפחה או רוקח מוסמך לפני כל נטילה של תוספי מזון.
    >> 10 מאכלים עשירים במגנזיום
  2. ויטמין B2 (ריבופלאבין): ויטמין זה חיוני בתהליך הפקת האנרגיה בגופנו. אנשים שהקפידו לקחת 400 מ"ג של B2 במשך 3 חודשים דיווחו על ירידה בהתקפי מיגרנות. 
  3. צום או דילוג על ארוחות: הינו הגורם הנפוץ ביותר והמשמעותי ביותר להופעת מיגרנות. רעב מסוגל לעורר ולהעצים את התופעה. מי שמכיר תופעה זו, נסו לאכול בשעות קבועות ובמרווחים קטנים. דיאטת צום לסירוגין אינה מומלצת כשיש התקפים.
    יום צום (צילום: designelements, Shutterstock)
    דיאטת צום לסירוגין אינה מומלצת לסובלים ממיגרנות | צילום: designelements, Shutterstock
  4. קפאין: כמה מחקרים הוכיחו שצריכת קפאין לא משפיעה על הופעת המיגרנות. לעומת זאת, כשמפחיתים שתייה של קפאין או מדלגים על שתיית קפה אפילו ליום אחד (מונח הנקרא נסיגת קפאין המתואר באופן נרחב בספרות), מופיעים כאבי ראש ומיגרנות, הנחשבים סימפטום של גמילה מקפאין. 
  5. מונוסודיום גלוטמט: משפר טעם בתזונה המערבית, מצוי בעיקר באבקות מרק, רטבים ובמזון מעובד. יש אנשים הרגישים לחומר זה והוא מעורר בהם מיגרנה, על כן מומלץ להם לבדוק מהם מרכיבי המזון או המנה לפני אכילה.
    עוד ב-mako בריאות:
    >> חיסון "פייזר" פחות יעיל לאנשים בקבוצה זו
    >> זה מה שאוכל חריף עושה לגוף שלכם
    >> הסימנים שיכולים לנבא מראש מוות מקורונה_OBJ
  6. יין אדום: הופעת המיגרנה לא נגרמת ישירות אחרי שתיית האלכוהול אלא אחרי שעות רבות. נמצא קשר חזק בין שתיה של יין אדום לעומת סוגים אחרים של אלכוהול בשל רכיבים הספציפיים ליין האדום עצמו ולקליפות הענב. כאב הראש נגרם כתוצאה משינויים מטבוליים בגוף (שינויים בחילוף החומרים). זה יכול להיגרם גם אצל אנשים שבדרך כלל אינם סובלים מכאב ראש.
    >> לא זה לא הנגאובר: 6 סימנים שאלכוהול עושה לכם לא טוב

מריה סוידאן, דיאטנית קלינית, B.Sc , R.D, בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא