בניגוד למרבית הפירות שמכילים לא מעט סוכרים, האבוקדו מכיל ברובו שומנים בריאים ומגוון רחב של ויטמינים ומינרלים. באבוקדו קטן (כ־150 גרם) יש 240 קלוריות, 22 גרם שומן, 10 גרם סיבים, ויטמין E, ויטמיני B, ויטמין K, חומצה פולית ואשלגן. כמה סוכר יש באבוקדו ולמה זה כל כך חשוב?

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

בניגוד לרוב הפירות, אבוקדו דל מאוד בסוכר, ומכאן הפופולריות שלו בקרב דיאטנים. פירות בדרך כלל עשירים בפחמימות וסוכר. ענבים, למשל, מכילים 15 גרם סוכר לכל כוס. באבוקדו אחד, לעומת זאת, יש רק 0.2 גרם של סוכר טבעי.

בשל תכולת הסוכר הנמוכה שלו, לאבוקדו יש אינדקס גליקמי (GI) של כ-40. מספר זה מודד את ההשפעה של מזונות ומשקאות המכילים פחמימות על רמות הסוכר בדם. לאננס, אבטיח, פירות לחם ובננות יש GI של 52 ומעלה. לאבוקדו ומזונות אחרים עם GI מתחת ל-55 יש השפעות אפסיות על רמת הסוכר בדם, מה שהופך אותם לבטוחים עבור חולי סוכרת.

השומן באבוקדו עשוי לשפר עוד יותר את השליטה הגליקמית. בניסוי קליני משנת 2007 חוקרים מצאו שתזונה עשירה בשומנים חד בלתי רוויים יכולה להפחית תנגודת לאינסולין ורמות גלוקוז לאחר ארוחה, בקרב אנשים עם השמנת יתר וסוכרת. אבוקדו מכיל גם סיבים תזונתיים, שמאטים את ספיגת הסוכר לזרם הדם ותומכים בבריאות הלב, רק חשוב לא להגזים כיוון שאבוקדו עשיר בקלוריות ויכול להוביל לעלייה במשקל כאשר צורכים אותו בכמות מוגזמת. 

עוד עובדה שמייחדת את האבוקדו היא התכולה הגבוהה של שומנים בריאים. אבוקדו מכיל בעיקר חומצות שומן חד בלתי רווי (MUFAs), יחד עם כמויות מתונות של שומנים רב בלתי רוויים, כולל אומגה 3. חומרים מזינים אלה עשויים לסייע בשיפור שומני הדם ובריאות הלב וכלי הדם. בנוסף, צריכת אבוקדו יכולה להאט את ההזדקנות ולהקל על שמירה על משקל תקין. לוטאין וזאקסנטין, שניים מהרכיבים התזונתיים העיקריים באבוקדו, מקדמים את בריאות העיניים והעור, בעוד ויטמין A ונוגדי חמצון אחרים עשויים להפחית את הסיכון לסרטן.