בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים בוחרים להפחית בצריכת פחמימות. למעשה, מה שהתחיל כטרנד, הפך לדיאטה יעילה, המאפשרת לאזן את מדדי הגוף השונים, לשפר את התחושה הכללית וגם כמובן – להיפטר מקילוגרמים עודפים. במסגרת תזונה זו, מוצרי מזון כמו לחם, אורז ותפוחי אדמה, מפנים את מקומם למוצרי חלב, ביצים, בשרים, אגוזים ושלל מזונות אחרים, מה שבפועל מצמצם את הצורך בנשנוש מיותר.

אז אם גם אתם רוצים לאמץ לעצמכם תזונה דלת פחמימות, או שכבר מזמן הצטרפתם לטרנד ואתם מחפשים דרך לשמור על תזונה מאוזנת – הכתבה הזו בשבילכם. אז איך יוצרים תפריט בעל ערך תזונתי גבוה, מגוון ומשביע? הנה כמה דוגמאות:

עוף והודו: המון חלבון, לא הרבה קלוריות

התזונה הים תיכונית המומלצת על ידי משרד הבריאות וארגוני בריאות בעולם, מבוססת בין היתר על צריכה קבועה של מוצרי עוף והודו. אלה מכילים לא הרבה קלוריות ודלים בשומן, ומנגד - עשירים מאוד בחלבון. ההודו גם עשיר בברזל ולכן הוא מהווה תחליף מצוין למי שנמנע מאכילת בשר בקר.

דגים: חלבון בתוספת חומצות שומן חיוניות

דגים כמו סלמון, טונה ובורי למשל, עשירים מאוד בחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה וגם בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3. מומלץ לאכול עד 2-3 מנות דג בשבוע.

להכין דגים (צילום:  Shift Drive, shutterstock)
צילום: Shift Drive, shutterstock

ביצים: חלבון איכותי

הביצים מכילות חלבון איכותי ביותר, המכיל את כל חומצות האמינו ("אבני הבניין") הדרושות לגוף. נוסף על כל אלה, הביצים מכילות מעט קלוריות – כ 80 קלוריות לביצה. למרבה השמחה, יש כל כך הרבה מאכלים טעימים ופשוטים שאפשר להכין עם ביצים: אומלטים עם גבינות, פשטידות, שקשוקה וגם סלט ביצים שלוקח בדיוק דקה על השעון להכין.

מוצרי חלב: מקור נפלא לחלבון וסידן

מוצרי חלב שונים יכולים להשתלב נהדר בתפריט דל בפחמימות. יוגורט דנונה ביו (3% שומן) למשל, מכיל חלבון וסידן, ויטמינים חיוניים וחיידקים ידידותיים.

דנונה BIO (צילום: 279photo Studio, shutterstock)
צילום: 279photo Studio, shutterstock

ירקות חיים: ויטמינים, מינרלים וסיבים

מומלץ לשלב ירקות בתפריט לאורך כל ימי השבוע. ירקות כמו: עגבנייה, מלפפון, גזר ועלים ירוקים למשל עשירים בוויטמינים, במינרליים ובסיבים תזונתיים.

ירקות מבושלים: זמינות גבוהה לספיגת ערכים חיוניים

בניגוד לסברה, חלק גדול מהירקות שעוברים בישול אינם מאבדים מערכם התזונתי. למעשה ההפך הוא הנכון - עגבנייה למשל, היא ירק המכיל נוגד חמצון חשוב בשם ליקופן, שזמינותו עולה דווקא בעת בישולה או אפייתה. לעומת זאת, ויטמין C שמכילה העגבנייה דווקא כן עלול להיפגע מעט בעת הבישול, מה שמוביל למסקנה כי כדי ליהנות מכלל היתרונות שבירקות, מומלץ לשלב בתפריט גם ירקות מבושלים כמו גזר, קישוא, כרובית וברוקולי, לצד ירקות טריים כמו - מלפפון, עגבנייה, צנונית ופלפל.

כרובית בתנור (צילום: Liliya Kandrashevich, shutterstock)
צילום: Liliya Kandrashevich, shutterstock

אז אם נגמרו לכם הרעיונות לתוספת מזינה וטעימה לארוחת הצהריים - תוכלו תמיד פשוט להקפיץ כמה ירקות במחבת. אופציה אחרת היא להכין אנטיפסטי בקלות. כמעט כל ירק ישמח להתנחם בתוך כמה כפות של שמן זית איכותי עם מעט תבלינים: פלפלים במגוון צבעים, ברוקולי, זוקיני, גזר, כרובית ועוד.

אגוזים: שומן חיוני עשיר בוויטמינים

האגוזים עשירים מאוד בוויטמינים, במינרלים ובחומצות שומן חיוניות. מאכלים נוספים מהטבע שמכילים חומצות שומן חיוניות הם למשל: שמן זית, אבוקדו, זרעי צ'יה, פשתן, טחינה ועוד. טחינה אגב, בעיקר טחינה משומשום מלא, מהווה גם מקור מצוין למינרלים כמו ברזל וסידן.

לעוד טיפים על תזונה נכונה ואורח חיים בריא היכנסו למתחם >>

למידע נוסף על פלא היוגורט >>

למעבר לאתר דנונה >>