דמיינו את הסיטואציה הבאה – אתם לבד בבית, השמש שוקעת ופתאום, דפיקות בדלת. אז לא, השכנה מלמטה לא באה לבשר לכם על הנזילה העונתית, אבל האורחים הלא קרואים שלכם מצליחים להפחיד אתכם לא פחות, ואולי אפילו יותר. מה הם רוצים? לכמה זמן הם הולכים להישאר? מה אנחנו אמורים להגיש להם? לשתי השאלות הראשונות אין לנו תשובה, אבל בואו ננסה לספק את התשובה לשאלה האחרונה.

אם יש מרכיב אחד שתמיד כדאי שיהיה במקרר בדיוק למצבים כאלה, מדובר ביוגורט. קחו יוגורט לבן, פשוט, שלבו אותו עם יכולות האלתור שאנחנו בטוחים שמתחבאות בכם – ומילה שלנו, תצאו מארחים מליגה עליונה. מה ליוגורט ולזה? טוב ששאלתם:

מצאתם לחם בבית? הכניסו אותו לתנור עם כפית שמן זית ומעט שום והכינו ממרח על בסיס יוגורט. כמעט כל מה שיש לכם במקרר יכול לעבוד. טונה, ירקות, תפוחי אדמה או בטטות מארוחת הערב – ערבבו את השאריות עם מנה הגונה של יוגורט, תבלו לפי העין והגישו בקערה עם פרוסות הלחם הפריכות.

חמישה מטבלי יוגורט לאירוח (צילום: בבושקה הפקות, מאקו)
יוגורט הוא בסיס מעולה להכנת מנות מהירות וטובות | צילום: בבושקה הפקות, מאקו

צלחת ירקות שמוגשת למרכז השולחן היא נשנוש שתמיד עובד – צריך רק לסדר יפה את כל הירקות ולהוסיף מטבל נחמד. איזה מטבל? אנחנו היינו הולכים על יוגורט עם פלפל גרוס, מלח, שמן זית ועשבי תיבול טריים כמו נענע או בזיליקום, שזורקים עוד טאץ' של רעננות.

הטעם של היוגורט הוא כזה שלא משנה לאיזו ארוחה תשדכו אותו - מלוחה או מתוקה - הוא יאפשר מיצוי מקסימלי של טעמים. רוצה לומר, היוגורט הוא החבר הכי טוב של המארחים ההססנים: הוא סלחן, גמיש ומאפשר. ירקות, פירות, מאפים ואפילו סלטים – היוגורט הוא האלמנט הכי מחמיא שהארוחה שלכם יכולה לאחל לעצמה.

ביצים יש לכם במקרר, נכון? ואם נגיד לכם שסלט ביצים עם יוגורט ומעט חרדל זה הדבר הבא, ושווה פי מיליון מסלט מיונז שמנוני? המתכון כל כך פשוט שכמעט בושה לכתוב אותו: מערבבים ביצים עם יוגורט וחרדל ומוסיפים עשבי תיבול כיד הדמיון. ממליחים ומגישים כממרח, מטבל או כמנה בפני עצמה, ורווים נחת.

סלט ביצים ביתי (צילום: גיל גוטקין)
תתכוננו להכיר סלט ביצים אחר | צילום: גיל גוטקין

עדיין רעבים? מה דעתכם על ספגטי אלפרדו חתרני, עשוי מירקות? עם קולפן ג'וליינים ביד אחת ותערובת של שמן זית, שום, חמאה ועשבי תיבול ביד השנייה - כמעט כל ירק יכול להפוך ל"ספגטי" מוצלח. הירקות המומלצים ביותר למנה הזו הם גזר, פלפל, צנון, סלרי ובטטה: גררו רצועות ארוכות מהם לתוך מחבת, הקפיצו קלות עם תערובת התיבול וקנחו בכמה כפות יוגורט שיאחדו את הכל תחת מעטה קרמי ומגרה. מינימום מאמץ ומקסימום טעם.

ומה בגזרת המתוקים? בין אם מדובר בפירות טריים, עוגיות או עוגה שנשארה במקרר וזקוקה לשדרוג – היוגורט יכול לעזור. ערבבו אותו עם מעט סוכר או דבש, הוסיפו קצת קינמון, ג'ינג'ר או לימון וצקו אותו מעל כל קרקע פורייה ומתוקה. האפשרויות כאן הן בלתי מוגבלות והשדרוג מובטח. רוצים ללכת על קינוח ממש? נסו את אחד מאלה: טרייפל וניל עם פירות וקרם יוגורט או מוס יוגורט ושוקולד לבן.

מעדיפים מאפה? היוגורט הוא החבר הכי טוב שלכם. ערבבו בכוס מעט יוגורט, ביצה, קמח, סוכר, חמאה ותוסף טעם לבחירתכם (תותים, אוכמניות, אבקת קקאו), חממו במיקרו כמה דקות ולפני שכוס הקפה מוכנה, תחכה לכם עוגה אוורירית ומעולה. רוצים להשקיע טיפה יותר? נסו מאפינס יוגורט ונוטלה או מאפינס פירות מטריפים.

לעוד טיפים על תזונה נכונה ואורח חיים בריא היכנסו למתחם >>

למידע נוסף על פלא היוגורט >>

למעבר לאתר דנונה >>

יוגורט מלא בטוב