צריכת סידן (אילוסטרציה: shuttetstock)
אילוסטרציה: shuttetstock
אם המזון הוא הדלק של הגוף, אפשר להגדיר את הסידן בתור התוסף הזה שמונע ביקורים במוסך. כ- 99 אחוז מכל הסידן שיש לנו בגוף נמצא בעצמות - ולכן מחסור בסידן הוא לא משהו שאפשר להתעלם ממנו.  

החשיבות של סידן היא ברורה, השאלה היחידה היא - איך מגיעים לצריכת כמות הסידן הממולצת? תשמחו לגלות, שמצאנו עבורכם 5 מאכלים משביעים וטעימים שמלאים בסידן ואפשר לשלב אותם בקלות בתזונה היומית:

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

1. יוגורט: נשנוש לכל רגע ביום

מעבר לעובדה שביוגורט יש לא רק כמות נכבדת של סידן (15-20 אחוז מהצריכה היומית), אלא גם חלבון וחיידקים פרוביוטיים – היתרון האמיתי שלו הוא שיוגורט זמין עבורנו בכל שעה ביום וכמובן כנשנוש בין ארוחות.

יוגורט עם גרנולה ופירות לארוחת בוקר יתן לכם בוסט של אנרגיה לפתוח איתה את היום. במידה וארוחת הצהריים היא זו שמטרידה אתכם, אתם יכולים לשדרג אותה בארוחה קלילה יחסית אך משביעה של דג אפוי עם רוטב יוגורט.

הגעתם הביתה אחרי יום אורך וכל מה שבא לכם זה להמרח על הספה? זה הזמן לארוחת ערב קלילה לצד שייק פירות על בסיס יוגורט ושיבולת שועל שיגרום לכם להרגיש כמו בבית מלון 5 כוכבים.

שייק מפתיע ממש (צילום: Brent Hofacker, ShutterStock)
נשנוש מושלם: שייק על בסיס יוגורט ושיבולת שועל | צילום: Brent Hofacker, ShutterStock

2. שקדים: המרכיב העיקרי בפיצוחים

אל תתנו לתדמית השלילית של הפיצוחים - שנובעת בעיקר מתהליך הקלייה שלהם, לבלבל אתכם. בפועל, שקדים טבעיים מכילים חומצות שומן חיוניות וכמות מכובדת של סידן.

בתזונה היומית ניתן לשלב אותם כמעט בכל ארוחה, להוסיף אותם כמו שהם לסלטים או ליוגורט ולרענן אורז מבושל עם שקדים קלופים. מארחים? ותרו על השקדים עתירי המלח והגישו אותם בגרסה רזה וטבעית יותר.

שקדים (צילום: Shutterstock)
אל תתנו למוניטין הרע לבלבל אתכם | צילום: Shutterstock

3. תפוזים: ממתק ישראלי

ישראל נחשבת למעצמת יצוא של פירות הדר ואין כמו התפוז כדי להיזכר ביתרונות הקולינריים שלהם. ב-100 גרם תפוז יש כ-40 מ"ג סידן ורק 47 קלוריות, מה גם שהוא מכיל המון סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת השובע.

אם עד היום לא עשיתם את זה, עכשיו הרגע לקלף תפוז ולקחת בתיק כמה פלחים מוכנים לאכילה לכל מקום שאליו מגיעים. אם אתם בקטע של שתייה ממותקת, אפשר להכין מיץ תפוזים טבעי ולהרגיל את הילדים למשקה הכי קרוב לטבע.

עוד ב-mako בריאות:
>> הטעות שאתם עושים עם המלפפון שלכם
>> האמת המטרידה שמאחורי חומץ התפוחים
>> גילינו משהו מטורף על בטטות שאתם חייבים לדעת

4. סרדינים: דג קטן, יתרון גדול

העולם מתחלק לשניים: כאלה שלא יכולים לתאר את ארוחת הבוקר והערב שלהם בלי סרדינים, וכאלה שמעולם לא ניסו אותם.

למרות שיש הרבה סוגים ובהם סרדינים בשמן צמחי, סרדינים בשמן זית וסרדינים בשמן סויה, הדג הקטן עם היתרון הגדול בהחלט מוכיח את עצמו בכל ארוחה.

סרדינים בשימורים (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
קטנים אך משתלמים: סרדינים בשמן זית | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

5. חרובים: בקטע אלטרנטיבי

הפופולאריות של חרובים נובעת מהאלטרנטיבה שהם מציעים לשוקולד. גם בלי קשר לט"ו בשבט, חרוב הוא חטיף מתוק ובריא שמכיל כמויות משמעותיות של סידן (348 מ"ג ל-100 גרם).

לבסוף, התפלגות הערך התזונתי מראה שבחרובים יש בעיקר פחמימות, סיבים תזונתיים, חלבונים ומעט מאוד שומנים. תנסו, מקסימום תתאהבו.

לעוד טיפים על תזונה נכונה ואורח חיים בריא היכנסו למתחם >>

למידע נוסף על פלא היוגורט >>

למעבר לאתר דנונה >>
 
יוגורט מלא בטוב