ט"ו בשבט הגיע ורשותות המזון והשווקים מתמלאים במגוון פירות מתוקים שממש כיף לאכול. לכבוד החג, החלטנו לעשות קצת סדר ולהבין אילו פירות יותר מומלצים לצריכה. חשוב שנדע להבדיל בין פירות שמתייבשים על העץ באופן טבעי וניתנים לצריכה בדיוק כמו שנקטפו, לבין פירות מיובשים שעוברים עיבוד תעשייתי. תמר משתייך לקבוצה הראשונה והוא נחשב לפרי יבש. לעומתו, פירות כמו משמש, תאנה, פפאיה ואננס, שמגיעים בדרך כלל מתורכיה, עוברים תהליך עיבוד שגורם מצד אחד לאיבוד של ויטמינים ונוגדי חמצון ומצד שני לתוספות של חומרים משמרים, לעיתים צבע מאכל ואף לתוספות של סוכרים שיוצרים מתיקות גבוהה יותר ואחידות תעשייתית.

התהליך הארוך הזה, בו הפרי מתייבש על ידי חימום, הופך את הפרי המיובש לממתק ומרחיק אותו מההגדרה הטבעית של פרי. התמר, בשונה מיתר הפירות, שמיוצר כאן בישראל, מתייבש על העץ באופן טבעי ולא עובר כל עיבוד. אין ספק שזהו אחד מיתרונותיו. רוצים ללמוד על יתרונות נוספים של הממתק של הטבע? בבקשה: