אז מה אתם שותים כשבא לכם משהו מרענן? אם מתחשק לכם ללכת על אופציה מרעננת ולא לוותר על הבריאות - מיץ ירוק ממרכיבים טבעיים הוא בדיוק המשקה שיענה על הדרישה הזאת.

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

כדי שלא תשברו את הראש, אספנו עבורכם 3 מתכונים קלים להכנה, ממצרכים שבטוח יש לכם בכל מקרה בבית. וכן, למקרה ששאלתם - יש גם אופציה למי שרוצה לחסוך בזמן.

מפחיתים את הסיכון לסרטן ולמחלות שונות – כל הסיבות להעדיף ירקות ירוקים

המיץ הירוק, מכיל הרבה ירקות ירוקים. אבל מה בעצם כל כך בריא בהם? ענת מטיאש, דיאטנית קלינית  (MPH) ויועצת תזונתית ב"פריניב" מסבירה: "הירקות הירוקים למעשה מאזנים את רמת החומציות בגוף. אחת הסיבות להתפתחות מחלת הסרטן מתרחשת על רקע של עודף חומציות, והירקות האלה למעשה מווסתים אותה, וכך מסייעים בין היתר, בצמצום הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים. מומלץ לשלב בתפריט היומי ירקות כגון: תרד, ברוקולי, עלי מנגולד ועלי כרוב.

יתרון תזונתי נוסף של הירקות הירוקים קשור ליכולת שלהם לעודד את הפרשת חומצת הקיבה שלנו. חומצה זו מעודדת ספיגה טובה יותר של רכיבים חיוניים כגון: ברזל, סידן וויטמין B. אגב, היתרון הזה מסייע גם במניעת מחלות זיהומיות ואלרגיות שונות".

אז אחרי שהשתכנענו לאמץ בחום ירקות ירוקים, הנה גם 3 מתכונים להכנת מיץ ירוק מרענן, וגם, כאמור - אופציה קלה יותר:

מיץ ירוק עם תרד ובננה

המצרכים:

2 תפוחי עץ, בננה, חצי כוס עלי תרד, 5 גבעולי עלי פטרוזיליה או כוסברה, 2 תמרים, כוס מים, כוס קוביות קרח.

ההכנה:

לערבב הכל בבלנדר ולשתות סמוך להכנה.

למה כדאי?

עלי התרד מכילים נוגדי חמצון החיוניים למערכת חיסון תקינה. מחקר שנעשה בקרב עכברי מעבדה העלה כי דיאטה עשירה בתרד, משפרת את מדדי תפקוד כלי הדם וגם מסייעת להילחם במחלות דלקתיות.

תרד (צילום: Ataly, Shutterstock)
דיאטה עשירה בתרד מסייעת להילחם במחלות דלקתיות | צילום: Ataly, Shutterstock
עוד ב-mako בריאות
>> בלי להזיז אצבע: הגלולה שתכניס אתכם לכושר
>> הסופר פוד האמיתי שהיה לכם מתחת לאף נחשף
>> הסימנים שאתם במערכת יחסים לא בריאה

מיץ ירוק בייבי אגס

המצרכים:

2 כוסות עלי בייבי, 4 אגסים, 2 תמרים, כוס מיץ תפוזים טבעי, 2 כוסות קרח.

ההכנה:

לערבב הכל בבלנדר ולשתות סמוך להכנה.

למה כדאי?

עלי בייבי מכילים פיטו-כימיכלים כגון כלורופיל ונוגדי חמצון שונים, המסייעים לצמצם את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים, ובעיקר סרטן המעי הגס.

מיץ ירוק על בסיס חלב סויה עם נבטים ירוקים

המצרכים:

חצי חבילת נבטי אלפלפא, אבוקדו בינוני, תפוח ירוק, אגס, כוס חלב סויה

ההכנה:

לערבב הכל בבלנדר ולשתות סמוך להכנה.

למה כדאי?

מעבר לעובדה שנבטי האלפלפא מכילים אנטי אוקסידנטים – נוגדי חמצון חשובים שמסייעים להגן על הגוף, הם מהווים גם מקור מצוין לחלבון ולברזל.

מה שמיוחד בהרכב המיץ הזה, זה שהוא יכול לשמש כארוחה מלאה. השומן הבלתי רווי הטוב שבאבוקדו, מעניק תחושת שובע לאורך זמן וגם מסייע להורדת כולסטרול. גם חלב הסויה הוא מקור לסידן ולחלבון איכותי.

נבטי אלפלפא (צילום: wjarek, Shutterstock)
לא רק בסלט: נבטי אלפלפא הם תוספת מצוינת למיץ ירוק | צילום: wjarek, Shutterstock

האופציה הקלה: מיץ ירוק של "פריניב"

אם אין לכם זמן, או שאתם באמצע יום עבודה במשרד ולא נראה שהבוס שלכם יקבל בהבנה את הרעיון שתסחבו אתכם בלנדר למשרד, תמיד תוכלו לקנות בקבוק מיץ ירוק מוכן לשתייה.

המיץ הירוק של "פריניב" למשל, חוסך הכנה והתעסקות, ואפילו מכיל ספירולינה, שנחשבת לאחד המזונות הכי בריאים שיש. בנוסף, הוא מכיל עשב חיטה, שידוע כאנטי-אוקסידנט, וגם מכיל סידן וברזל. ומאחר שרכיב זה לא תמיד זמין לרכישה בסופר, זה גם יחסוך לכם את הטרחה שבחיפוש. מה שעוד נחמד במיץ הזה הוא הטעם המתקתק שלו, שנובע מתוספת של מיץ תפוחים טבעי. בקיצור, לפעמים מחסור בזמן הוא רק תירוץ.

המלצות באדיבות ענת מטיאש, דיאטנית קלינית (MPH) ויועצת תזונתית של פריניב.

 >> 6 דברים שלא ידעתם על מיץ ירוק