שרב, ים ובגדים מינימליים: הקיץ הוא הזדמנות מצוינת להתחיל לסגל לעצמכם הרגלי אכילה בריאים יותר, ועל הדרך גם לשמור על הגזרה. אבל איך בדיוק עושים את זה? ענת מטיאש - דיאטנית קלינית, MPH, יועצת תזונתית ב"פריניב" - מפרטת את כל הדרכים:

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

שתו הרבה

בקיץ, הטמפרטורות עולות והגוף דורש יותר נוזלים. חשוב להקפיד על שתייה מרובה כדי להימנע ממצב של התייבשות. וזו אינה הסיבה היחידה: המים למעשה תורמים לתחושת מלאות, או ליתר דיוק גורמים לנו לאכול כשאנחנו באמת רעבים. זאת מכיוון שתחושת הצמא שלנו עלולה להתפרש ע"י המוח כתחושת רעב, כך שבפועל אנחנו עשויים לחוש בצורך לאכול. בפועל, כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה פשוט לשתות, וכך להעלים את תחושת הרעב המדומה הזאת.

אז איך שותים יותר? במקום להפוך את העניין למטלה, תוכלו לשדרג את קנקן המים שלכם ולהעניק לו מגוון טעמים מרעננים, כמו למשל: פלחי תפוז או לימון, תערובת של נענע ולואיזה, מקל קינמון או כל דבר שאתם אוהבים.

בנוסף, העונה החמה היא גם הזדמנות לשלוף את הבלנדר וליהנות משייקים מרעננים. ניתן להכין בבית מיץ ירוק למשל, שמכיל עלים וירקות ירוקים, או אפילו יוגורט עם מלפפון מרענן.

ואם כל זה עדיין לא גורם לכם לשתות יותר, הקפידו לאכול יותר פירות, המכילים נוזלים כגון אבטיח או מלון. זה טעים, בריא וגם מספק לגוף נוזלים.

בא לכם מתוק? לכו על גלידה ביתית

מתי לאחרונה הצצתם על רשימת הרכיבים של גלידה שקניתם בסופר? הגלידה התעשייתית בד"כ מכילה כמויות גדולות של סוכר, צבעי מאכל ועוד רכיבים שמומלץ לצמצם את צריכתם. תתפלאו, אבל הכנת גלידה ביתית יכולה להיות חוויה פחות מסובכת ממה שאתם חושבים.

הנה מתכון בסיסי, שכדאי לכם לאמץ:

המצרכים: 2 גביעי יוגורט 3%. 2 פירות לפי הטעם (בננה, אבטיח, תמר, מלון), פחית חלב מרוכז.

ההכנה: טוחנים הכל במעבד מזון, מקפיאים ל – 8 שעות ומפנקים את המשפחה בגלידה בריאה וטעימה.

 

via GIPHY

אכלו פירות - אבל במידה

הכלל פשוט: חשוב לצרוך מדי יום פירות וירקות בחמישה צבעים. הירקות מסייעים לשמור על פעילות תקינה של מערכת העיכול, יספקו לגוף וויטמינים, מינרליים ונוזלים, והפירות מכילים סוכר זמין שמעניק אנרגיה לגוף, והם קלים לעיכול. עם זאת, אל תפריזו בצריכתם, בגלל כמות הסוכר שהם מכילים שמעלה את ערכם הקלורי.

אגב, אם אתם אוהבים מיצי פירות, הקיץ זו העונה שלכם. תוכלו להכין מיצים במגוון צבעים וטעמים, אך גם במקרה הזה, זכרו שלא כדאי להגזים: כל חצי כוס מיץ כזה שווה לפרי אחד מבחינת הערך הקלורי.

עוד ב-mako בריאות
>> מרחה שמן ארומטי, השתזפה והתוצאות מצמררות
>> הדברים שאסור לחולי פסוריאזיס לאכול
>> שיגעון הכורכום: תרופת פלא או טרנד מסוכן?

 תתרגלו לארוחות קלות

כשהחום עולה, אל תהיו כבדים. במקום למלא את הקיבה ולסבול מעייפות ומחום, נצלו את ההזדמנות לארוחות קלילות שלא מכבידות על מערכת העיכול ולא גורמות לנו להזיע. פשטידה למשל, היא רעיון מצוין לארוחת צהריים נפלאה, או אפילו בערב לצד סלט קייצי. כן, לא שכחנו. הנה  המתכון, כמובטח לפשטידת ירקות ממכרת:

המצרכים:

3 ביצים, 3 כפות שמן, 3 כפות שיבולת שועל, 900 גרם ירקות חתוכים ומאודים  לפי הטעם (פלפל, כרובית, זוקיני או מה שבא לכם), עשבי תיבול לפי בחירה וגבינה בעלת מרקם סמיך כגון קוטג', גבינת עזים או גבינת פטה.

ההכנה: מערבבים הכל, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, לכ – 40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה מעט. *כשמדובר בילדים ניתן להוסיף מעט גבינה צהובה מגוררת למעלה.

אכלו בכל שלוש שעות

ואם כבר הלכתם על ארוחות קלות, למה שלא תהנו מתחושת שובע מתמשכת לאורך כל היום? אם תאכלו בכל 3 שעות, בכל פעם משהו קליל, תוכלו להרגיש חיוניים ושבעים יותר. והנה כמה רעיונות: טורטייה עם אבוקדו, סלט עם טונה וביצה, יוגורט עם גרנולה או סלט פירות.

יוגורט
יוגורט עם גרנולה - אופציה מעולה לארוחת ביניים | צילום: Shutterstock

הכניסו את האוכל למקרר מיד בתום הבישול

הכנתם ארוחת צהריים? אל תחכו עד הערב כדי להכניס את הסיר למקרר. בקיץ, קיימת נטייה גדולה יותר לקלקול מזון, מאחר שחיידקים מתרבים בקצב ככל שטמפרטורת החדר גבוהה יותר וככל שהמזון נמצא בו זמן רב יותר. לכן, עשו לעצמכם טובה ואל תשאירו סירים על הכיריים עד שתצא להם הנשמה - הכניסו את הסיר למקרר מיד בתום הבישול. אם הוא ממש רותח, תוכלו להניח מגבת מתחתיו.

גם בחופשה משפחתית, שמרו על גוף בריא

יוצאים לנופש? אתם בהחלט יכולים להתפנק קצת יותר, כל עוד אתם מקפידים על העצות הבאות:  ראשית, אם פרגנתם לעצמכם ארוחת בוקר או צהריים גדולה, זה בסדר גמור, אבל נסו לקזז את שאר הקלוריות בהמשך היום - בינינו, אתם לא באמת זקוקים ל – 3 מזנוני בופה ביום. בנוסף, במקום לרדת על שולחן קינוחים שלם, תמיד כדאי לבחור בקינוחי סורבה או פירות. הם קלילים, ולרוב גם יעלו לכם בפחות קלוריות. ודבר אחרון: אל תשכחו את הטיפ הראשון שלנו – שתו הרבה, זה כאמור יעזור לכם לשמור על תזונה מאוזנת ולאכול בהתאם לתחושות הרעב שלכם.