קבב דגים על מצע חציל

מרכיבים:

לקבב-

  • קילו פילה מוסר או לוקוס קצוץ דק דק
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • חצי צרור בצל ירוק קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות לימון כבוש (קצוץ דק)
  • פלפל חריף קצוץ דק
  • מלח ופלפל שחור
  • כפית כורכום
  • כפית כמון
  • מעט שמן לצריבה

להגשה-

  • חצילים שרופים על אש גלויה ומקולפים
  • לימון כבוש
  • טחינה (טחינה גולמית+ מיץ לימון+ מים+ שום+ מלח)
  • עמבה
  • עגבניות שרופות על הגריל או על אש גלויה
  • עשבי תיבול טריים מופרדים (פטרוזיליה, נענע וכוסברה)
  • פלפל חריף קצוץ דק
  • שמן זית
  • מיץ משני לימונים
  • גרידה מלימון אחד
  • מלח ים

אופן ההכנה:

מערבבים את הדג הקצוץ יחד עם כל מרכיבי הקבב ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. לשים את
הדג כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים קבבים מהבלילה בגודל עוגייה. מחממים מחבת
עם מעט שמן וצורבים את הקבבים משני הצדדים עד שהם מזהיבים מעט.

מכינים את מצע ההגשה: מקלפים את החצילים ומניחים אותם במסננת להגרת נוזלים כשעה.
מתבלים את החצילים במעט מיץ לימון ומלח ומסדרים אותם בצלחת ההגשה. ביניהם מסדרים
את העגבניות השרופות ומפזרים את הקבב מעל. מניחים בין הקבבים מעט טחינה, עמבה ולימון
כבוש. מפזרים את גרידת הלימון והפלפל החריף, מתבלים את העשבים במעט מיץ לימון, שמן זית
ומלח ומפזרים מעל.

 לעוד מתכונים בריאים וקלים להכנה למתמודדות עם סרטן השד >>

מוגש כשירות לציבור בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.