אנחנו לא יודעים מתי הסגר הבא, אם יהיה וכמה זמן הוא ימשך, אז איך בכל זאת שומרים על שגרה בריאה בצל הסגרים? דיברנו עם מאמן הכושר המוסמך שחר קידר וקיבלנו כמה עצות להרגלים שמומלץ לאמץ - לא רק עכשיו, אלא תמיד.

1. מים, מים, מים

החשיבות של שתיית מים מרובה ידועה לכולנו, אבל קידר מדגיש אותה שוב, בעיקר בבוקר, לאחר שאיבדנו נוזלים בשינה. הקפידו לפתוח את הבוקר עם כוס מים או שתיים, לפני כל דבר אחר.

2. עוד לפני ארוחת הבוקר - צאו להליכה או ריצה

ההרגלים של הבוקר הם החשובים ביותר, מכיוון שהם מכניסים אותנו ל״סטייט אוף מיינד״ של בריאות, נפשית וגם גופנית. פעילות אירובית על הבוקר תעלה את האנדורפינים, תשפר ריכוז ומצב רוח ותפתח את היום בצורה אידיאלית. קידר מדגיש שמה שחשוב הוא לא ההישג, אלא ההתקדמות. אם אתם לא רגילים לרוץ, התחילו מהליכה, ואתגרו את עצמכם עוד קצת בכל יום. הלכתם עשר דקות והתעייפתם? הכול בסדר. חזרו הביתה וביום למחרת נסו ללכת קצת יותר.

הנה עוד כמה טיפים לריצה:

  • אם המטרה היא לרוץ למרחק, אל תתחילו מהר, ככה תבזבזו הרבה אנרגיה על ההתחלה ותתישו את עצמכם.
  • הקפידו לשתות לפני הריצה - ככה תמנעו התכווצויות שרירים והתייבשות בימים החמים.

  • שנו את המסלול שלכם מפעם לפעם - אם רצים בכל יום באותו מקום זה יכול להרגיש מונוטוני, כדאי להחליף מסלול כדי לראות ולחקור מקומות חדשים.

  • אם אתם רוצים לבנות סיבולת, העדיפו ריצה קלה במקום הליכה - כך תתרגלו יותר לתנועת הריצה ותבנו סיבולת.

  • בחרו נעליים שמתאימות לכם, שיהיו נוחות ויאפשרו ריצה לאורך זמן. קידר ממליץ להצטייד בנעלי Ultraboost 21 של אדידס, נעל שפותחה בשיתוף פעולה הדוק עם קהילת הרצים של אדידס כדי ליצור נעל מתקדמת בעלת תמיכה מקסימלית. קידר מציין לטובה בעיקר את החזר האנרגיה של הנעל, שהוא הגבוה ביותר שנתקל בו עד היום.

  • תהנו! ריצה צריכה להיות מהנה ומשחררת, אז תעשו מה שעושה לכם טוב, תרוצו איפה שאתם רוצים והאזינו למוזיקה שאתם אוהבים.
    אדידס (צילום: עידן כהן)
    שחר קידר | צילום: עידן כהן

 3. אכלו ארוחת בוקר בריאה

אחרי שכבר הזזתם את הגוף, המשיכו את השגרה הבריאה עם ארוחה שתעניק לכם את האנרגיה שאתם זקוקים כדי להמשיך ולתחזק אותה. קידר מזכיר שחשוב להתייחס לאוכל בתור הדלק שלנו, ולבחור אוכל שהוא טעים ומהנה אבל גם טוב ומזין עבורנו ותורם לערניות ותפקוד גבוה.

 4. מצאו פרטנר שדוחף אתכם

מכיוון שרבים מאיתנו מתקשים להיצמד להרגלים, בעיקר בתקופה של כל כך הרבה שינויים, נסו לצרף לדרך חבר, קולגה, בן זוג או בן משפחה. המחויבות אחד לשנייה לעשות ספורט ביחד או לעדכן אחד את השני בהתקדמות תעזור לשם לדבוק בשגרה.

אימון ביתי (צילום: shutterstock By Gorodenkoff)
צילום: shutterstock By Gorodenkoff

 5. היו גמישים

הרגלים הם חשובים, אבל אם לא נדע להתאים אותם לשאר סדר היום שלנו הם עשויים להעלם. למשל? אם החלטתם שאתם יוצאים לריצה קצרה בכל בוקר, אל תוותרו עליה בימים בהם לא התעוררתם בזמן או שקבעתם פגישה חשובה באותה השעה. יש לכם זמן באותו יום בערב? עשו פעילות גופנית בשעות האלה.

 6. שימו מטרות מול העיניים ופרגנו לעצמכם על הישגים

המטרה של שגרת חיים בריאה היא כמובן שמירה על הבריאות שלנו לאורך זמן, אבל מטרות קטנות יכולות לעזור למוטיבציה שלנו. למשל, להגיע למספר מסוים של קילומטרים בריצה או כמות זמן של ריצה ללא הפסקה. הגעתם למטרה שלכם? חגגו אותה בדרך שלכם ואל תשכחו להעריך את מה שהגוף שלכם מסוגל לעשות. צריכים עזרה בהשגת המטרות ושמירה על המוטיבציה? נסו להיעזר באפליקציה כמו Runtastic של אדידס, שתחבר אתכם לקהילת הרצים המקומית של אדידס עם אתגרים מקומיים וגם מכילה אימונים מסוגים שונים ותעזור לכם לתעד ולעקוב אחר ההתקדמות שלכם.