מדי פעם מגיעה המצאה טכנולוגית שמשנה את החיים של כולנו ומחלקת אותם ללפניה ואחריה. המזגן, למשל, הוא אחת כזו – איך אנשים היו מתמודדים בקיץ הישראלי לפניו בדיוק? הטלפון הסלולרי הוא עוד אחת כזו – איך לעזאזל אנשים היו מתקשרים? פשוט יושבים בבית ומחכים לטלפון? אם אתם ספורטאים, ואפילו אם לא ממש, אתם ודאי יודעים ששעוני הכושר הם גם המצאה משנת עולם כזו. לדעת מה מד הדופק, כמה קלוריות שרפנו וכמה עוד נותר ליעד היומי - איך בדיוק מתאמנים בלי זה?! שעון ה-suunto 5, שנחת לאחרונה בישראל, מציע הן לספורטאים מקצועיים והן למתאמנים מתחילים וחובבנים 7 יתרונות בולטים שהופכים אותו לאביזר האימונים האולטימטיבי.

1. מעקב מדויק אחר נתוני הגוף

רוצים לדעת בדיוק כמה קלוריות שרפתם, כמה צעדים הלכתם היום ומה היתה איכות השינה שלכם בלילה? שעון הסונטו מסוגל לעקוב בפשטות אחר אורח החיים שלכם ולוקח את מדדי הדופק שלכם בצורה מובנית בפרק כף היד ללא צורך ברצועה. נוסף לכך הוא מסוגל לנטר את הדופק בזמן השינה, ולמדוד את הצעדים והקלוריות ששרפתם במהלך 24 שעות ביממה, וכך להפוך את הגוף שלכם לקצת פחות מסתורי.

2. מאמן כושר אישי

בהסתמך על הנתונים שהוא מודד, השעון מסוגל להרכיב לכם תוכניות כושר אישיות ולמעשה מייתר את הצורך במאמן אישי שיגבה מכם 250 שקלים לאימון. שעון הסונטו למעשה לומד את הרגלי הפעילות שלכם ומסוגל להציע מיוזמתו למעלה מ-80 תוכניות אימון שונות (כמו ריצה, שחייה, רכיבת אופניים, פעילות ימית, סקי ועוד בהתאמה אישית) על סמך הפעילויות שביצעתם, רמת הכושר וההתקדמות שלכם, ואף מנחה אתכם בנוגע לזמן המנוחה בין האימונים.

3. מידע מפורט לאחר האימון

סיימתם להתאמן? מעולה. בסופו של כל אימון כזה תוכלו לראות את נתוני ניתוח האימון על גבי צג השעון או באפליקציית Suunto App, שדרכה אפשר גם לשתף אימונים, לבנות ולהוריד מסלולי ניווט לשעון, לבחון ולהוריד מסלולים של מתאמנים אחרים בכל מקום בעולם, תוכניות אימונים ועוד, וכמובן לראות כל מסלול שבו רצתם, רכבתם או שחיתם בזכות ה-GPS המובנה בו. כמו כן מספק השעון מעקב אחר מצב ההתאוששות ורמת הלחץ שלכם, כדי שתוכלו לוודא שהתאוששתם ואתם מוכנים לאימון הבא. בסיום הפעילות, אגב, תוכלו לנתח ולשתף אותה כדי להתגאות בהישגים שלכם. כי בכל זאת, התאמנתם, אז למה לא להשוויץ בזה קצת?

שעון סונטו 1 (יח''צ: Suunto, יח"צ)
השעון הזה יכול להשתלב בקלות בלוק שלכם | יח''צ: Suunto, יח"צ

4. חיי סוללה ארוכים במיוחד

יש לא מעט שעוני כושר וספורט שם בחוץ, אבל מעטים מאוד מהם מסוגלים להתגאות בחיי סוללה שמספיקים לכ-40 שעות שימוש רצופות, כולל מעקב אחר השינה בלילה. חיי סוללה הארוכים של שעון הסונטו מתאימים לכל פעילות שתבחרו לעשות ולעקוב אחריה, ותצטרכו להטעין אותו רק פעם ביומיים או שלושה, בהתאם לרמת הפעילות שלכם. זאת בזכות מערכת ניהול חיי סוללה חכמה שמיועדת להחזיק עד 14 ימים במצב שעון, ועד 40 שעות של אימון רציף, תוך כדי מעקב מדויק אחר מסלול הפעילות. השעון, אגב, לומד את הרגלי הפעילות שלכם ויזכיר לכם לטעון אותו במידת הצורך כך שתמיד תהיו מוכנים לאתגר הבא.

5. עמידות בפני מים

רוצים למדוד מרחקי שחייה, בריכות ודופק בזמן שאתם שוחים? אין שום בעיה. שעון הסונטו עמיד בפני מים עד לצלילה בעומק של 50 מטרים כדי שתוכלו להרטיב אותו להתקלח איתו ולשטוף איתו כלים.

6. עיצוב קומפקטי ומודרני

בין שאתם טיפוסים של שחור, לבן, אפור או בורדו, שעון הסונטו יכול להשתלב בקלות בלוק שלכם, ולהוות אביזר אופנה נלווה לכל אאוטפיט. העיצוב המעוגל והקלאסי שלו משדר מראה יוקרתי שמתאים לכל פרקי היד ולכל לכל שעה ביום, והבונוס – תופתעו לגלות שכל העסק קל במיוחד, שכן השעון שוקל 66 גרם בלבד.

7. חיבור ישיר לסמארטפון

משתמשים בסמארטפון כדי לבדוק התראות, לקרוא הודעות ואימיילים ולבצע שיחות טלפון? חמודים, כבר מזמן לא עושים את זה ככה. אין צורך לשלוף מהכיס את המכשיר הגודל והכבד כדי לבצע את הפעולות הללו, כשיש לכם על היד שעון חכם שעושה את זה בקלות וביעילות. לשעון הסונטו יש תמיכה המלאה בעברית שכוללת תפריט מלא וקבלת התראות מהנייד (אנדרואיד או iOS), וטכנולוגיית בלוטות' שמאפשרת חיבור של אוזניות אלחוטיות כך שתוכלו לשמור את הסמארטפון בכיס או בתיק – ועדיין להישאר מחוברים לכל דבר בעולם.

* מ-999 שקלים, פרטים באתר