עדי רותם, אלופת העולם לשעבר באגרוף תאילנדי, רואה באמנות לחימה זו דרך חיים. גם עכשיו, במהלך הריונה הראשון השקפה זו לא השתנתה כלל ואימוני אגרוף עדיין מהווים חלק בלתי נפרד מחייה.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לעדי רזומה מרשים בלחימה; היא התחילה להתאמן בגיל 6, התמקצעה באגרוף תאילנדי, התחרתה בסדר גודל עולמי, לקחה שתי אליפויות עולם בין 2009-2011 והייתה אלופת עולם מקצועני ב-2012-2013. כיום, היא מאמנת במכון שלה ובמקביל ממשיכה להתאמן במכון fightTLV.

עדי רותם (צילום: דורון סרי)
לא עושה לעצמה הנחות. עדי רותם | צילום: דורון סרי

אז מה זה בכלל אגרוף תאילנדי?

"זו אמנות לחימה עתיקה, ספורט של מגע המתבצע בזירה. בקרב מותר כמעט הכל – כל עוד עומדים; להשתמש ברגליים, לבעוט ולהשתמש באגרופים. מתי הקרב נגמר? כשאחד המתחרים מגיע לקרקע. אסור לנשוך או לפנות לאזור הגב או החלציים, והמשתתפים עוטים כפפות, מגן שיניים, מגן אשכים ומגן חזה לנשים עם חזה גדול", מסבירה עדי. עכשיו כשהבנתם מהו אגרוף תאילנדי, אתם בטח תוהים כיצד אפשר להמשיך להתאמן באמנות לחימה זו בזמן הריון? גם אנחנו תהינו.

"היה לי ברור שאמשיך עם האגרוף – גם בזמן ההריון"

"לרגע לא חשבתי להפסיק, זה מה שאני עושה, זה מה שאני יודעת לעשות, זה הכיף הכי גדול שלי. אם אני מפסיקה לעשות את זה, לא טוב לי בגוף. כשגיליתי שאני בהריון הפסקתי לרוץ כי המגע עם הרצפה גרם לי לאי נוחות. כשאת בהריון את צריכה להרגיש את הגוף, להיות קשובה אליו - ולי היה ברור שאמשיך עם האגרוף".

רופאים לרוב ממליצים לנשים בהריון להמשיך בפעילות הגופנית שהיו רגילות לה, אבל מה קורה כשאת אישה כמו עדי, שמתאמנת ומאמנת באמנות לחימה? עדי ידעה שהיא קצת יותר "אקסטרים" מנשים אחרות שמתאמנות ולכן החליטה להיוועץ באנשי מקצוע כדי לדעת כיצד היא יכולה להמשיך באורח חייה הייחודי – מבלי לפגוע בעובר.

עדי רותם (צילום: דורון סרי)
ממשיכה כרגיל, אך עם היד על הדופק. עדי רותם בפעולה | צילום: דורון סרי

"קיבלתי המלצות מה מותר ומה אסור מחנן סבר, מומחה להריון נשים שמתעסק באימוני סווטשופ ומאמן נשים בהריון. רופאים לא יודעים בדיוק מה עשיתי לפני ומן הסתם לא יכלו לתת לי הנחיות עבודה מפורשות. חנן נתן לי הנחיות שיכולתי לעקוב אחריהן. אני מעלה סרטוני אימונים שלי ומי שלא מכיר אותי לפני חושב שאני מטורפת, אבל האמת שאני עושה רק 30 אחוז מהיכולות שלי. אני מרימה משקולות גם בהריון, אבל רק 30 אחוז מהמשקל שהרמתי פעם. יש כללים ברורים לעבודה נכונה", מסבירה עדי.

"אני מתייחסת להריון כאילו זה קרב"

אז מה בעצם השתנה במהלך העבודה היומיומי? "אני יכולה לעשות עבודה טכנית, להתאמן על המכות שלי, אבל צריכה לוודא שאני לא מקבלת מכות בבטן. דבר נוסף חשוב הוא לא להעלות דופק. דופק העובר גבוה מדופק האם ואם מרימים יותר מדי את הדופק שלנו, קיים סיכון לבריאות העובר. אבל אני יכולה להמשיך לאמן ולהדגים למתאמנים כמו פעם".

עדי רותם (צילום: דורון סרי)
ויתרה על הריצה, אך לא על האיגרוף. עדי רותם | צילום: דורון סרי
עוד ב-mako בריאות:
>> אם תאכלו את זה בארוחת הבוקר שלכם אתם תרזו
>> מה הסיכוי שגם אתם על הקשת האוטיסטית?
>> האם דיאטת 17 הימים שווה את זה?

למעשה, עדי הצליחה למצוא נקודות דמיון לא מעטות בין הריון לקרב לחימה. "במידה רבה אני מתייחסת להריון כאילו זה קרב. לקראת הריון, כמו בקרב צריך להתכונן ולהתאמן - אימונים מנטליים ופיזיים כאחד. יש תאריך שידוע מראש ומתאמנים כדי להגיע ליעד מוכנים. הכנה רצינית לקרב אורכת כשלושה חודשים – הריון זה פשוט פי שלושה. כשעולים לקרב לא שותים אלכוהול ודואגים לאכילה ולשינה נכונה. לי זה מאוד מזכיר במקום מסוים הריון; כמו שמכינים את הגוף לקרב, מכינים את הגוף ללידה".

עדי רותם (צילום: דורון סרי)
ואנחנו יושבות עם גלידת בן אנד ג'ריס ומחכות ללידה. רותם נותנת בראש | צילום: דורון סרי

יחד עם זאת, עדי לא ממליצה זאת לכל אחת. "מעבר לכך שכל הריון שונה ממשנהו ושונה מאחת לאחת – חשוב להדגיש שאגרוף תאילנדי הוא מאוד נכון גם לנשים בהריון – אבל רק למי שעסקה בזה לפני. אגרוף זה דרך חיים ולא עניין של גחמות. זה משהו שצריך לעשות כל החיים ורק אז ניתן להמשיך בו גם במהלך הריון. חשוב גם לציין שרופאים מזהירים כי אסור לנסות דברים חדשים בזמן הריון". אז אם לא עסקתן באמנויות לחימה לפני ההיריון, במהלכו בטח שלא כדאי להתחיל לנסות.

סיפורה של עדי ממחיש כי "אין דבר העומד בפני הרצון" הוא לא עוד קלישאה – אלא מציאות. ושאם פעילות גופנית מהווה חלק מאורח החיים שלכן, הריון לא חייב למנוע מכם את ההנאה. רק צריך להיוועץ באנשי מקצוע ולמצוא את הדרך הבריאה והנכונה בשבילכן להמשיך ולעסוק בפעילויות שעושות לכן טוב, תוך שמירה על מהלך הריון תקין. 

התמונות צולמו במועדון Crossfit TelAviv ובמועדון FightTLV

>> אחת ולתמיד: מה צריך לאכול מי שמתאמן?